tae kwon do

TziaN

New member
tae kwon do

(אני נורא מקווה שככה כותבים את זה). שלום, הייתי מעוניין לבקש חומר או לפחות אתרים על אומנות הלחימה הזו... מסקרנות והתעניינות גרידא. בתודה מראש, ארתור.

bennyTKD

New member
טאקוונדו

להלן קצת מידע. אם תשאל שאלות ספציפיות יותר, אשמח לעזור. הטאקוונדו הינה אומנות לחימה, אך גם ספורט אולימפי. שני הארגונים העיקריים של טאקוונדו הם WTF ו- ITF. ה-ITF הוקם הראשון, והוא מדגיש את הטאקוונדו כאומנות לחימה. ארגון ה- WTF עוסק בטאקוונדו כאומנות לחימה אך גם כספורט אולימפי. היסטוריה בקצרה: בשנות ה-50 (של המאה ה-20) שילבו מספר שיטות לחימה מקוריאה, וקראו לה טאקוונדו. השיטות התפתחו בקוריאה באלפי השנים האחרונות, אם כי במאתיים השנים האחרונות ניכרת השפעה של קראטה ואומנויות אחרות. בארה"ב הטאקוונדו הינה אומנות הלחימה הפופולרית ביותר (מבחינת מספר האנשים הלומדים אותה). יכול להיות והנתון הזה שגוי והיא מספר 2 אחרי טאי-צ'י. בכל אופן היא כנראה פופולרית בעקבות מלחמת קוריאה. סדר החגורות: לבנה, צהובה, כחולה, אדומה, שחורה. לילדים בדרך כלל יש יותר חגורות/צבעים (צבעי ביניים). יש בטאקוונדו שימוש בכלי נשק, אך למיטב ידיעתי לא מלמדים את זה ב-WTF בחגורות הצבעוניות אלא רק בדאנים. כלי הנשק, בדומה לקראטה ואומנויות אחרות, הינם בעצם פיתוח של כלים חקלאיים. יש בטאקוונדו שבירת עצים ולבנים. בסרטונים שיש בקישורים תוכל לראות כל מיני סוגים של שבירות. בני

bodha

New member
נכון אבל

1. לדעתי בעברית יש לרשום טאי-קוון-דו או טאיקוונדו 2. לגבי כלי נשק בWTF זה תלוי במורה אנחנו התחלנו מחגורה כחולה (אבל לא באופן סדיר ומושקע) 3.עד כמה שאני יודע (מהאתר של הWTF) הוסיפו חגורה ירוקה בין הצהובה לכחולה. אצלנו לא משתמשים בזה. 4.לא כל המורים משתמשים בשיטה של הצבעי בנים. אצלנו משתמשים בשיטה הישנה של הפסים על מנת לסמל את הקיופ(נדמה לי שזה השם הנכון ואני עיף מידי בשביל לבדוק)

avima

New member
קודם כול אשריכם שאתם לומדים

לעבוד עם כלי נשק (אגב איזה למשל?) הבעיה היא שזה כנראה לא חלק מה WTF . אם תבדוק באתר תראה שאפילו באיליו (ועד אליו) אין נשק. אבל אולי אני טועה.

bodha

New member
כלי נשק

עבדנו קצת על נונצ'קוס (זה השם של שני מקלות הכשורים בחבל או שרשרת?) בעיקר ניטרולים חניקות וקצת מכות לפנים ויש גם איזה פומסה עם נונצ'קוס שהתחלנו ללמוד וכצת סכינים (אני לא בטוח איזה סוג סכינים) בעיקר להימנע מניטרול והחזקות

אין כלי נשק בטאיקוונדו

מי שמלמד כלי נשק, כנראה לקח זאת מידע כללי בשיטות אחרות. אבל, רוב המורים הגדולים בטאיקוונדו ובמיוחד בארה"ב ובקוריאה, למדו גם הפקידו ואפילו בעלי דרגת דאן כלשהי בהפקידו. ולרוב, הידע בכלי נשק הוא מהפקידו, המתמחה בכלי נשק מסוגים שונים. יש לזכור גם שככל שמתקדמים בדרגות בטאיקונדו (חגורות אדומות ובעיקר דרגות דאן) יש יותר ויותר דרישות לידע מסויים בהפקידו, כך שרבים מהמורים לטאיקוונדו מתחילים להתעניין בטכניקות של הפקידו ומיישמים אלמנטים מסויימים באימוני טאיקוונדו. אני באופן אישי, עברתי להפקידו, לאחר שנים בטאיקוונדו, בעקבות התעניינות בטכניקות הפקידו מעבר לבעיטות.

bennyTKD

New member
מקבל את ההערה

שלום גיל, אני כמובן מקבל את הערתך. כנראה שהמורים הללו באמת למדו את זה בהפקידו. אני מכיר מישהי שלומדת בארה"ב בשיטת WTF ולומדת כלי נשק. היא עכשיו דאן 2 ולומדת לקראת דאן 3. היא לומדת אצל מאסטר סאן פארק באוהיו, ארה"ב, שיש לו דאן 5 בטאקוונדו WTF. דרך אגב, הוא קיבל דאן 3 בסטאקוונדו כשהיה בן 11 והינו האדם הצעיר ביותר בעולם שקיבל דאן 3. כנראה שהוא למד הפקידו ומלמד כלי נשק בשיעורי טאקוונדו, ולכן לרוב התלמידים קשה להבחין שלימדו אותם משהו ששייך לדיסיפלינה קצת שונה. ראה גם הודעות של תלמידים בשרשור זה שאמרו שהם לומדים כלי נשק. לא ברור לי אם הם הבינו שזה לא חלק אינטגרלי מהטאקוונדו אלא מההפקידו. בכל מקרה, שמחתי (שוב) ללמוד ממך. בני

אם אני זוכר נכון, בטאיקוונדו יש

"דרגות ילדים" ו"דרגות בוגרים", שאינן זהות; ילד יכול להגיע לחגורה שחורה, אבל אם ימשיך להתאמן בבגרותו יצטרך להיבחן מחדש. אני זוכר נכון?

avima

New member
יותר מזה

לדרגות הילדים לא קוראים דאן אלא פום על מנת לציין את ההבדל. הפום המכסימאלי הוא 4 והדאן הוא 10 (אין היום כזה). למרות זאת פום 3 הוא בכיר מאוד ולילד בגיל 11 זה יפה מאוד.

bizhar

New member
אתה טועה במקצת

הדרגות זהות אבל עד גיל 15 הן נקראות "פום". המבחן הוא אותו המבחן ואחרי גיל 15 מקבלים "דאן" ללא צורך בבחינה מחודשת.

bizhar

New member
לגבי גיל פום 3 בגיל 11 - נעשה חישוב

לו"ז מינימלי (ע"פ הכללים): בין פום1 לפום2 - שנתיים בין פום 2 לפום3 - שלוש שנים (וכן הלאה). גיל 11 פחות חמש = גיל 6 . כלומר בגיל 6 הוא הגיע לחגורה שחורה (הזמן מקובל להגיע לחגורה שחורה הוא 4 שנים). נראה לי לא אמין.

bennyTKD

New member
איך תדע שאתה לומד במק-דוג'ו

בירור קצר העלה שהוא התחיל ללמוד בגיל 5, קיבל דאן 1 בגיל 6, ודאן 3 בגיל 11. אני לא רוצה לזלזל בו, כי אני לא מכיר אותו אישית, אלא רק תלמידה שלו, אבל כנראה שהוא באמת למד במק-דוג'ו. איך תדע שאתה לומד במק-דוג'ו
. בני

bennyTKD

New member
הלינק ברח מההודעה הקודמת

להלן הלינק: איך תדע שאתה לומד במק-דוג'ו http://www.kenpoka.8k.com/Mc_Dojo.html בני

נכון, וככל הידוע לי ה"פום" המכסימלי

הוא 3. החגורה ל"פום" נראית שונה (חצי שחור חצי אדום). הבחינה היא זהה לבחינה לדאן.

avima

New member
תוכל לבדוק זאת

באתר של הקוקיוואן או WTF http://www.wtf.org/main.htm תראה שיש מספר אלפי פום 4. המבחן לפום דומה מאוד למבחן לדאן אבל 1. אין שבירות 2.השופטים קצת מקילים יותר (אם היית שותף אתה בטח יודע)

bizhar

New member
אבימה - יש שבירות ואין הקלה.

לפחות לפי מה שראיתי בעיני - המבחן זהה ומבצעים אותו לעיתים צעירים ומבוגרים ביחד. הצעירים יקבלו "פום" והמבוגר "דאן". לאחר גיל 15 הפום הופך לדאן. יש גם שבירות כחלק ממבחן ה"פום". ייתכן והיום ישנם שמעגלים פינות. בכל מקרה - חגורה שחורה בשנה נראה מהר מדי גם למבוגר לא כל שכן לילד בן 5 .

למעלה