Supertramp

B a z a

New member
Supertramp

רציתי לשאול מה אתם חושבים על הלהקה, אני שמעתי הרבה דברים טובים עליה, בעיקר על האלבום Crime of the Century, אבל ממה שאני יודע הסגנון שלהם קרוב מאוד לפופ.

giloni

New member
פופ, אבל פופ טוב

אם אתה מעוניין במשהו מעט יותר נסיוני, אני ממליץ בחום על האלבום הראשון של הלהקה שיצא ב 1970 והוא נקרא Supertramp. לדעתי מדובר באלבום מצויין ברוח התקופה - המעבר מפסיכדליה לרוק מורכב יותר. הצליל הרבה פחות מנופח מהצליל של המשך העשור הזה. האלבום לא ממש הצליח אבל עם הגל הנוסטלגי שמחפש אלבומים שוליים מימי מהפכת הנגד, יש לו עדנה ובצדק. האלבום Crime of the century היה באמת אלבום פריצת הדרך של הלהקה אבל מהתקופה של ההצלחה המסחרית שלהם אני דוקא מעדיף את Even in the quitest moments שלטעמי הוא מגוון יותר מבחינת העיבודים. כלל אני מאד אוהב את הלהקה הזו, והגדרתה כפופ לא לא מפחידה אותי. כמו שאמרתי בפתיח, גם הרוק הכי איזוטרי שאנו שומעים הוא, בהגדרה, מוסיקה פופולארית, כך שצריך לתת לאוזן וללב להכתיב את ההעדפות. הנה למשל, הרכב בריטי מאד מצליח - The Beautiful south עושה מוסיקה שהתניות שלה מאד פשוטות. אבל ההרמוניה הקולית, המלודיות, העיבודים המדוייקים והנעימים ומעל לכל התמלילים החכמים - הופכים אותם למאתגרים לא פחות מלהקות "מתקדמות". יקי

פופ?

Even in the quitest moments מצויין, אבל את Crisis, what crisis אני אוהב יותר. ואם הוא פופ, אז גם A trick of the tail הוא כזה.

לאליהו חרמון

לא יודע עם הבנת אותי,מה שכתבתי היתה הודעת הסכמה עם הדברים של שיר דויטש.אני לא חושב ששיר פופ-רק בגלל שהוא פופ-אז הוא פחות מעניין או מורכב משיר פרוג.

לחגי בן אברהם

תחליט: שיר דויטש או שיר פופ? לא יודע אם הבנת אותי. אני לא חושב ששיר הוא פופ רק בגלל שהוא מעניין או מורכב. במילים אחרות: אין שום סתירה בין פופ לבין איכות, אבל זה עוד לא הופך את האלבומים המוקדמים של סופרטרמפ לפופ. (זה נכון למשל גם עבור ג'נסיס).

לאליהו חרמון

יש כאן אי הבנה בינינו,עזוב.מה שאני אומר זה מה שאתה אומר כך שאין חילוקי דעות בינינו.בוודאי שאין סתירה בין פופ לבין איכות. אני לא טוען שסופרטרמפ הם פופ או לא זה לא מעניין אותי בכלל,הם להקה חביבה מאוד בעיניי ואני נהנה לשמוע אותם,זה הכל.

אני לא חושב ככה

איפה ראית אותי אומר דבר שכזה? אני אפילו לא מכיר את האלבום המדובר.

ראית אותך אומר את זה

בדיוק באותו מקום שראית אותי אומר שהמילים 'פופ' ו'מצוין' הן מילים מנוגדות.

John Barleycorn

New member
Superb

להקה נהדרת, מוזיקאים מוכשרים עם אגו קטן והרבה הרבה מוזיקה טובה. הקשב ליקי - "אפילו ברגעים השקטים ביותר" זהו אלבום פשוט, מלודי ויפה.

מורנא007

New member
אבל

זה לא רוק

RamiSun

New member
מצטרף לממליצים ....

Even in the quitest moments Crime of the century ו- Crisis שלושה אלבומים מעולים...לא יודע למה יקי החלטת שזה פופ? מדובר בפרוג. הפופ שלהם הגיע מאוחר יותר מהאלבום Breakfast in America (אף שגם הוא מצויין, אני חייב מציינת...)

RamiSun

New member
אתה אוהב פרוג מהסוג הרגוע יותר...

ממה שהצלחתי להבין.....

למעלה