STURTUP

goli29

New member
STURTUP

היי, מה ההגדרה של STURTUP ? מתי חברת הזנק מפסיקה להיות כזאת ? - עדיין לא הונפקה ? - לפני קנייה ? - גודל ? תודה ...

galh

New member
המושג הוא Start-up.

מתי שהמנכ"ל מחליט לשנות את ההגדרה מחברת "הזנק" לחברת "הייטק".

goli29

New member
תודה ../images/Emo13.gif

אבל ברצינות. נגיד יש חברה קטנה (פחות מ 50 אנשים), יש לה מוצר שמוכר, היא כ 5 שנים קיימת, מגייסת כסף מקרנות הון, היא לא ריווחית ועדיין לא הונפקה. הזנק או לא ? כי לחברה שרק עכשיו גייסה את ההון הראשון, יש לה פחות מ 20 עובדים, המוצר רק בתכנון/בניה ראשונית, ברור שהיא תחשב כהזנק. ושוב תודה

galh

New member
אין בעד מה. זו לא תשובה רצינית?

אני לא יודע מה ההגדרה ה"רישמית" של חברת startup ואני לא יודע עם יש אחת כזו. למה אתה רוצה לדעת? אני מניח שאם זו חברה של רעיון אחד שחיה על גיוסי הון בלבד אז אפשר לקרוא לה חברת startup.

goli29

New member
רצינית ..

עניין אותי לדעת כי הייתי בראיונות אצל שתי חברות. אחת הזנק מובהקת (אגב, לצערי לא התאמתי להם). השניה, חברה שלא עשתה רושם של "הזנק" אבל מצד שני עדיין לא מונפקת וחיה על גיוסי הון.. האמת שאני רוצה לדעת פשוט בשביל העניין.

goli29

New member
הנה

כאן. ובאנגלית הם מציינים שזו חברה שלפני IPO (הנפקה ראשונית). בתור אחד שמחפש בעיקר בחברות STARTUP, רציתי לדעת מה הן בעצם.

goli29

New member
כעיקרון

אני מעדיף חברה קטנה על גדולה, שם אוכל להתבלט יותר. אני מעדיף להיות שותף במשהו שמקימים ובונים מהתחלה (ויש את זה גם בחברות גדולות). בחברת הזנק יש סיכוי/סיכון גדולים יותר. דינאמיות. הרגשה אישית שבחברה גדולה אני יותר "בורג" מאשר בחברה קטנה/הזנק. היכולת להתפתח (קשור להתבלטות). אגב, ברור לי שגם בחברות גדולות יש המון יתרונות, ובהזנק יש המון חסרונות. אני לא שולל, אלא מעדיף.

למעלה