sport vs. sports

sport vs. sports

when should I use sport and when sports. What about "Sport/s is good for your health" or "I like sport/s". In addition how do we say "fruits and vegetables" or is it "fruit and vegtable" or maybe another variation? Thank you very much

שעטנז

New member
UMMM בקשר לספורט...

כאשר יש לך A לפני, את צריכה לרשום בלי S. דוגמא: What kind of a sport is that?! באם אין לך A, הדרך הנכונה לרשום היא עם S. דוגמא: Do you like sports, any sport in particular? וכמובן שספורטס זה הרבים של ספורט.
וכמובן (#2) שספורט זה גם פועל. דוגמא: I like sporting new fashions.... (זה סתם לא קשור) אוי, ובקשר ל"FRUITS AND VEGIES" זה אמור להיות עם S. (ככה לפחות השמיעה שלי אומרת) SOMEONE BACK ME UP PLEASE

שעטנז

New member
בקשר למשפטים שנתת...

"Sport/s is good for your health": למרות שאני בטוח שזה צריך להיות SPORTS, ה -IS קצת חורה לי... הרי זה רבים. אפשר "Playing sports is good for you", או לאלתר: "Playing a sport is good for you". טוב, אני דיי בטוח שזה צריך להיות עם S: "Sports is good for you". יכול להיות שאני טועה. (מישהו?!) ""I like sport/s".": I like sports".
.

שעטנז

New member
זה ARE...

תחשבי על זה, זה כמו כל שם עצם אחר. פשוט החלפתי עם DOGS ואמרתי "Dogs is good for you"
. בקיצור זה ARE.

שעטנז

New member
שניהם נשמעים לי בסדר... נחכה שמישהו

אחר יענה. למרות שאני נוטה לאפשרות עם ה IS. ד"א, אילנית, אין רווח במילה ANYONE.

Tongue Sports

סתאאאם.... Okeeday... Sports is a plural for sport but.... in certain manners of speech, one could use sports as singular... that goes when sports is the topic... for example Excercising sports is good for your health... Because the words sports here doesn't come to mention a plural but rather to make a statement... :You cannot use sports as singular when using it as the plural Football, Soccer and Basketball are all kinds of ball sports. חוץ מזה, לפי אזכורו הנעים של לירן, Sports יכול גם לבוא כפועל שפירושו פחות או יותר "מתהדר ב-"... לדוגמא (מתוך איזה מדריך לאיזה משחק) Sporting two Laser Torches in a spinal mount and Mass-Driver turrets on its flanks, the Bearcat is very expensive – extravagant weapons are always costly. וכמובן ככינוי למישהו צעיר (פחות יותר משהו בסגנון "שאקל" או "ג'ינג'י") אפשר להשתמש בSport Hey Sport, wazzup? Rogue sports a deadly tongue in a frontal mount

Rogue, if I understood correctly

I should say: I like sports (if I want to refer to different kinds of sports), while I should say I like sport if I refer only to a specific kind of sport. And what aboutSA'ATNEZ suggestion to add an article A before sport? sounds weird to me

שעטנז

New member
אי אפשר להגיד I LIKE SPORT

אם אני לא טועה. לדעתי חייב להיות משהו לפני כמו A CERTAIN או וואט נוט.

מדויק..

אחרת זה כמו לומר אני אוהב ים... מה הרעיון? אפשר לאהוב את הים או לאהוב לשחות בים, לדוג בים, להפליג בים ואפילו להטביע את האויבים בים... אבל אי אפשר פשוט לאהוב ים... LOL מצאתי דוגמא טובה, לא? כולם היום אוהבים ים... מה שמוכיח שאולי צריך לארגן מורות טובות יותר ללשון... Rogue מורה ללשון הרע... LOL

שעטנז

New member
אני רשמתי דוגמא עם כלב, אבל מחקתי

כי זה נשמע פתאטי מידיי. LOL

LMAO שוב אתה מתחיל עם כלבים?

אתה באמת מנסה להרגיז אותי, לא? כמו שיש Wolfhound, Bloodhound, harehound, greyhound, foxhound... וכל שאר כלבי הציד... אז יש גם Roguehound שמשתמש בלשון במקום בשיניים.... גרררר.... *נהמה אכזרית מעומק החזה*... *שיעול חנוק מעומק הניקוטין*.... Rogue והאישיות המפוצלת...

שעטנז

New member
I WOULD RATHER DIE!!! ../images/Emo3.gif

טוב, לא ממש! חחחחחחח אני אוהב כלבים, הבעיה שאמא לא אוהבת לעשות ספונג'ה 11 פעמים ביום (זה השיא)! LOL

LOL@אימא....

גם אימא של Rogue לא אוהבת לעשות ספונג'ה... בגלל זה מג'יק למד מהר מאוד להשיר את השערות שלו רק בחדר של Rogue כשזה היה צעיר ונמהר והאישיות שלו הייתה מפוצלת רק לשתיים.... למרבה הצער, לקחו עשר שנים עד שאמא של Rogue התרגלה למג'יק... ואז בגיל 11.... Shit happens ... ואז באה קים... שמעולם לא גילתה את האיכויות היפות שבחמש דקות של דממה... ולא למדה לא להשאיר שערות וגם דברים קצת יותר מלוכלכים על השטיח בסלון... כי כפי שנאמר... Shit happens... אבל לאמא אין ברירה כי לRogue יש אח ושתי אחיות וכולם חולי כלבים... וגם אבא חולה כלבים... אז מי שבעיקר חולה זו אמא... כי כפי שנאמר באנגלית That bitch makes me sick... לא שקים עושה משהו בכוונה... היא סתם שלימזל... Rogue בכלל תומך בחתולים ירוקים עם שלוש עיניים....

שעטנז

New member
חחחחחחחחחחח!! אתה גר במושב,

לא?! בית במושב פשוט צועק "כלב" (בלי להעליב
LOL)

לא אני לא גר במושב!

אני גדלתי בקיבוץ עד גיל 18... ואת השנתיים וארבעה חודשים האחרונים ביליתי בארץ האינדיאנים היא טבריה..... אבל גם בית בקיבוץ צועק....... לא, תרשה לי לתקן.. בית בקיבוץ לא צועק כלב........ בית בקיבוץ צורח כלב בכל הכוח.... אבל בשנתיים האחרונות, בגלל העובדה שאני לא מורגל בצפיפות והסכנה שבעיר, אני מקבל צומי כלבי רק כשאני מבקר אצל ההורים בקיבוץ הישן והלא טוב...... Rogue בווידוי חושפני ומרגש....... LOL

שעטנז

New member
בשבילי טבריה=ארבל... לא יודע למה

, זה המקום היחיד שאני מכיר שם. בשבילי טבריה זה מושב אחד גדול (ברצינות!!).

למעלה