וואי אני כל כך בהלם! (הודעה ארוכה וחשובה)
תודה ליאיר שהפנה את תשומת ליבי לפארסה הזו, ממש ימים\שבועות ספורים לפני שאני רוכש את המחשב הנייד שלי. עכשיו, חפרתי קצת בפורומים דרך גוגל בנושא של DX10.1. רוב המשתמשים אכן מעריכים שכרטיסי DX10 לא יוכלו להריץ משחקים של DX10.1, בנוסף יש לציין שעם DX10.1 תבוא גרסה של SM 4.1. בכלל DX10.1 הוא שינוי מינורי של DX10, אבל יש שינוי בתוכנה ולכן כרטיסים גרפיים של DX10 לא יוכלו להתמודד עם DX10.1 כלל. מיקורסופט דוחפת את הגרסה החדשה של DX בתוך חבילת ויסטה SP1, בלי ויסטה SP1 לא תוכלו לשים את DX10.1. מה זה אומר מבחינת קהילת הגיימרים: 1. בעוד חצי שנה כרטיסים גרפיים DX10 ייזרקו לפח! 2. יש הטוענים שחודש נובמבר NVIDIA תצא עם סדרת כרטיסי מסך חדשים סדרת 9XXX סדרה זו תתמוך ב- DX10.1 ו-SM 4.1. בנוסף, קראתי טענה של גיימר בפורום מסויים, כרגע כמו שידוע ויסטה וDX10 רחוקים מלהיות סטנדרט של המשתמשים, XP ממשיך להיות המערכת המועדפת. מפתחי המשחקים ת'אמת נרתעים משימוש ב-DX 10 שלא נתחיל לדבר על DX10.1 (לדוגמא DOOM III - הוכרז שלא יתבסס על DX10 או DX10.1 כלל אלא DX9). השיקול של מפתחות המשחקים למחשב,, הוא כמובן למכור ולמכור כמה שיותר! אם רוב האנשים לא עוברים לויסטה בכלל, משמע שהן ימשיכו לפתח ב-DX9. בניגוד לכך, האינטרס של מיקרוסופט ושל NVIDIA ו-ATI הוא כמובן למכור יותר כרטיסים, על כן הן ישמחו מאוד לפתח את כרטיסי DX10.1 ולמכור מהם- הם מרווחים ואנחנו נדפקים. לסיכום, הדילמה שלי בנוגע איזו מערכת הפעלה לשים בנייד החדש שלי, שכמובן בעל תמיכת DX10 בלבד, מבלבלת מתמיד. הרי ויסטה בעוד חצי שנה תשודרג והתמיכה של המחשב במשחקים החדשים תהפוך נכה ביותר. השאלה מה יעשו מפתחות המשחקים, אני רק יכול לקוות שמשחקים יתמכו ב- DX9, למרות שאני בספק. השאלה שלי היא: מהם "יתרונותיה" של ויסטה על XP, חוץ מהארו ומ-DX10, אל תדברו איתי על חסרונות רק יתרונות- או יותר נכון חידושים. האם אוכל להינות מויסטה יותר מאשר מה ש-XP יכולה לתת לי?