SP1 לויסטה - יעזור במשהו?

RoyBO

New member
רגע עכשיו אני כבר ממש מבולבל...

אם במחשב נייד שאני רוכש יש כרטיס מסך שתומך DX10, אז ברגע שאתקין את ויסטה SP1 לא אוכל להריץ משחקים כלל? נשמע לא הגיוני בעליל.

kobi 23

New member
כמו שזה נראה

חבילת השירות הזו תחנוק את הדיסק קשיח עוד יותר, 3 ג'יגה בשביל עדכון .....
וזה עוד לפני שמתקינים אותה שמן הסתם תתפוס לפחות כפול מזה.

RoyBO

New member
זה לא יוסיף 3 GB לדיסק ולא נעליים,

חבילת העדכון מסירה קבצים ישנים ומתקינה חדשים, הגודל בדיסק יכול לרדת כמו שהוא יכול לעלות.

kobi 23

New member
אני לא חושב שאתה צודק

ככה לפחות היה עם ה SP2 של הXP

bar666xp

New member
כן לא בערך...

בכל גירסאות הWINDOWS קבצי ההתקנה ה""זמניים"" נשארים על הדיסק... מה שמצריך התערבות המשתמש למחוק את סיפריות ה$ בספרית WINDOWS לדוגמה...

RoyBO

New member
וואי אני כל כך בהלם! (הודעה ארוכה וחשובה)

תודה ליאיר שהפנה את תשומת ליבי לפארסה הזו, ממש ימים\שבועות ספורים לפני שאני רוכש את המחשב הנייד שלי. עכשיו, חפרתי קצת בפורומים דרך גוגל בנושא של DX10.1. רוב המשתמשים אכן מעריכים שכרטיסי DX10 לא יוכלו להריץ משחקים של DX10.1, בנוסף יש לציין שעם DX10.1 תבוא גרסה של SM 4.1. בכלל DX10.1 הוא שינוי מינורי של DX10, אבל יש שינוי בתוכנה ולכן כרטיסים גרפיים של DX10 לא יוכלו להתמודד עם DX10.1 כלל. מיקורסופט דוחפת את הגרסה החדשה של DX בתוך חבילת ויסטה SP1, בלי ויסטה SP1 לא תוכלו לשים את DX10.1. מה זה אומר מבחינת קהילת הגיימרים: 1. בעוד חצי שנה כרטיסים גרפיים DX10 ייזרקו לפח! 2. יש הטוענים שחודש נובמבר NVIDIA תצא עם סדרת כרטיסי מסך חדשים סדרת 9XXX סדרה זו תתמוך ב- DX10.1 ו-SM 4.1. בנוסף, קראתי טענה של גיימר בפורום מסויים, כרגע כמו שידוע ויסטה וDX10 רחוקים מלהיות סטנדרט של המשתמשים, XP ממשיך להיות המערכת המועדפת. מפתחי המשחקים ת'אמת נרתעים משימוש ב-DX 10 שלא נתחיל לדבר על DX10.1 (לדוגמא DOOM III - הוכרז שלא יתבסס על DX10 או DX10.1 כלל אלא DX9). השיקול של מפתחות המשחקים למחשב,, הוא כמובן למכור ולמכור כמה שיותר! אם רוב האנשים לא עוברים לויסטה בכלל, משמע שהן ימשיכו לפתח ב-DX9. בניגוד לכך, האינטרס של מיקרוסופט ושל NVIDIA ו-ATI הוא כמובן למכור יותר כרטיסים, על כן הן ישמחו מאוד לפתח את כרטיסי DX10.1 ולמכור מהם- הם מרווחים ואנחנו נדפקים. לסיכום, הדילמה שלי בנוגע איזו מערכת הפעלה לשים בנייד החדש שלי, שכמובן בעל תמיכת DX10 בלבד, מבלבלת מתמיד. הרי ויסטה בעוד חצי שנה תשודרג והתמיכה של המחשב במשחקים החדשים תהפוך נכה ביותר. השאלה מה יעשו מפתחות המשחקים, אני רק יכול לקוות שמשחקים יתמכו ב- DX9, למרות שאני בספק. השאלה שלי היא: מהם "יתרונותיה" של ויסטה על XP, חוץ מהארו ומ-DX10, אל תדברו איתי על חסרונות רק יתרונות- או יותר נכון חידושים. האם אוכל להינות מויסטה יותר מאשר מה ש-XP יכולה לתת לי?

RoyBO

New member
עוד משהו...

RAGE לא ישתמש כנראה בDX9 אלא בתוכנות פיתוח של צד שלישי ככל הנראה.

Y. Welis

New member
בכל מקרה, הסיכוי שתמצא כרטיס תומך DX10

או 10.1 ב*נייד* בשנה הקרובה, נמוך מאוד. אני גם ממליץ לך להקדיש למשחקים מחשב נייח. יהיה הרבה יותר קל לשדרג אותו.

RoyBO

New member
אני מסכים עם זה ואני באמת לא מייעד את הנייד

שקנה להיות מכונת משחקים. פשוט הידיעות הללו מבלבלות אותי, איזו מערכת הפעלה עדיף לשים על DELL XPS 1330?

RoyBO

New member
אגב כל הניידים החדשים בשוק באים כבר עם

8400GS \ 8600 GS\GT שהם תומכי DX10 שנה גג יהיו כבר 9400\9600 שיתמכו בDX10.1

RoyBO

New member
שאלה נוספת בקשר למה שכתבתי.

אולי אני לא צריך לקנות נייד בנתיים, עד שיתברר המצב של חוסר הוודאות הזה?!

Snir2121

New member
לדעתי.

לפני שאתה דואג שתהיה לך החומרה הכי עדכנית שיש תעצור רגע ותחשוב: אתה בכלל צריך מחשב נייד שמתאים לכל המשחקים החדשים? כמו שאמרו לפני, הכי טוב זה מחשב נייח למשחקים. הוא ניתן לשדרוג וחזק יותר ברוב המקרים. מחשב נייד מתאים לדברים אחרים. אלא אם כן אתה מדבר על תחליף שולחני ואז זה כבר הופך את הנייד ליקר. בנייד תיקח חומרה חדישה, בלי אטרף של כרטיס גרפי, כל עוד אתה מקדיש מחשב אחר למשחקים.

RoyBO

New member
נכון אני לא צריך את הנייד למשחקים,

אבל מה יקרה אם אני אקנה את הנייד שאני מעוניין בו- עולה מעל 8.5 אלף שקל, כאשר בתוך זמן קצר ייצאו דגמים שתיימכו בDX10.1 ואז הדגם שקניתי יעלה 6 אלף אולי. לא חבל? אולי צריך להמתין מעט לירידת מחירים משמעותית?

Snir2121

New member
אה....

SP1 אמור לצאת רשמית רק בסוף 2007 אם לא בתחילת 2008 - קח בחשבון שתחכה כמעט חצי שנה. מה הצרכים שלך בשימוש במחשב נייד?

RoyBO

New member
כל מה שאני עושה עם השולחני שלי בעצם...

אינטרנט , אופיס, עריכת סרטים, צפייה בסרטים, מוזיקה. אם יוכל להריץ משחק או שניים ברמה סבירה זה יהיה טוב. השנה אני מתחיל ללמוד הנדסת חשמל, אז לא יודע אם יהיה לי זמן לשחק, אבל יש לי כמה קורסי יהדות בבר אילן שם אני לומד. חשבתי לקחת אותו לחלק מהשיעורים או לשבת ללמוד איתו בספרייה אם צריך לחפש חומר מסויים. אגב, השתחררתי היום.

Snir2121

New member
אז..

אתה רוצה נייד. קח נייד חזק, אם אתה רוצה למלא אותו במולטימדיה ולערוך סרטים. לגבי המחיר אין לי הערכה. אני מאמין שיציעו לך לקנות עם XP, אני לא ניסיתי עדיין את הויסטה אז אין לי המלצה לגבי מערכת ההפעלה.

למעלה