SP או LP ?

kinchi

New member
SP או LP ?

אשמח לקבל תשובה ממי שבאמת בטוח בתשובה. אני מצלם במצלמת DV השאלה אם אני מצלם ב- LP האיכות יורדת, כלומר האם ההבדל בין צילום ב- SP ל-LP מורגש ? הדבר חשוב עבורי מכיוון שלחלק מהצילומים קיים סיכוי לשידור בטלויזיה. תודה מראש למשיבים.

oferbar

New member
התשובה היא לא, אבל...

ראיתי את זה איפשהו, ושם נאמר שבעקרון זו אותה איכות אין הבדל, אלא מה? אם תנגן את הקלטת ב LP על מצלמה אחרת אז יש סיכוי לחוסר תאימות ובעיות בנגינה, אז אם אתה מתכוון לעשות זאת תשאר עם SP

GGOODD

New member
אני מבקש../images/Emo70.gif אם לא יודעים לא עונים!

ההבדל כמו שנאמר פה בין השיטות היא האיכות... LP הוא לא איכותי פי 2 מsp אולי ההפך וגם זה לא מדוייק... lp בעצם מצלם בפחות פריימים לדקה מה שבעצם מוריד את האיכות, האם תבחין בזה? אני בספק... מתי כן תבדיל בזה? אם תצטרך להעביר מהקלטת הדיגיטלית לאנלוגית ואחרי מספר העברות, האיכות של הsp תהיה גבוהה פי כמה מאיכות הlp... זהו פחות או יותר מידע בסיסי ביותר, אם מישהו רוצה לפרט מעבר למה שאני כתבתי, הוא מוזמן

kinchi

New member
תודה רבה לכולכם !!

עזרתם לי.. אני חושב שמעכשיו אני אצלם רק ב- SP. ואולי במקרים מסויימים בהם אני איהיה לחוץ במקום אעבור ל- LP

goldy

New member
פשוט תמחק ../images/Emo32.gif

זה לא משנה שכתבת, מה שמשנה זה שההודעה נשארת

ahersko

New member
אין מתנות חינם

גם ככה הטכנולוגיה של הDV עובדת בקצה היכולת לדחיסת מידע בנפח נתון על פס מגנטי ברוחב של פחות מחצי ס"מ. הסוד הוא ראשים מורכבים וסרט בעל תכונות מגנטיות מיוחדות במצב LP נכנס למונה גם האלמט של הקטנת מהירות הסרט בחצי, מה שאומר חצי מהאינפורמציה. איך מתמודדים אם זה? פשוט, דוחסים יותר ומשדרים פחות פריימים. זה לא מקצועי לצלם בLP ואפילו לא מוסרי! אם אתה מוכן לוותר על איכות תצלם ה8 מילימטר!

dudil

New member
שטויות

לא דחיסה לא חצי אינפורמציה ולא דובים. נכון שהסרט מתנגן בחצי מהירות אולם כמות המקום על הסרט שנותרת למידע היא על גבול המותר. לא תהיה ירידה באיכות ולא יזרקו שום פריימים. יכולות להיות בעיות אם מנגנים קלטת LP במכשיר שלא בו היא הוקלטה מאחר וכאן אין TOLARENCE לראש המגנטי הוא חייב להיות מסונכרן בדיוק עם הקלטת. הקטנת מהירות הראש בחצי לא אומרת חצי אינפורמציה, היא אומרת אותה כמות אינפורמציה על שטח יותר קטן. רוחב הקלטה על הסרט ב-SP - 10 מיקרון(בערך 10\1 מעובי שערה...) רוחב הקלטה על הסרט ב-LP - 5 מיקרון

dudil

New member
למרות הנאמר למעלה

רצוי להקליט ב-SP חומר המיועד לשידור או לצפיה על מכשיר אחר מזה שהקליט בגלל מה שנאמר קודם.

למעלה