sleigh bed?

• פותח הנושא guyjo
  • פורסם בתאריך

guyjo

New member
sleigh bed?

לפי מה שהבנתי מ-dictionary.com, מדובר במיטה עם מראשות ומרגלות (?), כמו המיטות הישנות של סבא וסבתא. למישהו יש רעיון איך אפשר לתרגם זאת בהכי קצרה שיש במשפט כמו: The Hotel Rooms are done up with both canopy and sleigh beds כשהכוונה היא שיש במלון את שתי סוגי המיטות... תודה!

אני חושב שלא,

העניין במזחלת שיש לה רק מראשות, בלי מרגלות (איך לעז#$@@ל אומרים את זה ביחיד?). אני מנחש ש- Sleigh bed היא מיטה שיש לה מראשות ומזרון ותו לא. הייתי מתרגם "מיטה פשוטה", לעומת "מיטת אפיריון". לדוגמא - בול עם ציור של מזחלת, ואפשר לראות למה אני מתכוון. אני לא מבין במיטות, אבל מאוד מבין במזחלות. מאוד שמחתי על ההזדמנות...

guyjo

New member
עם כל הכבוד למזחלות

זה מה שאומר המילון: A bed with solid headboard and footboard that roll outward at the top. וזאת גם התוצאה כשמחפשים "sleigh bed" בגוגל תמונות... נסה ותיהנה! (תודה על המאמץ בכל מקרה...)

אחלה. קיבלתי.

ובכל זאת, תוכל להשתמש בביטוי מיטה פשוטה, אם הביטוי השני הוא מיטת אפיריון, לא?

guyjo

New member
האמת שכן...

אני לא בטוח עד כמה הכותבת התכוונה שזאת מיטה פשוטה, כי היא בכל זאת באה מתוך רצון לפאר, לרומם, להלל, לשבח, לקלס וללקק לכל בית עסק שנקרה בדרכה לכתיבת ספר התיירות האיום שלה, אבל לצורך הענין נסתפק בכך... ושוב תודה.

guyjo

New member
freedom trail

בבוסטון: "מסלול החירות" או "שביל החירות"?

guyjo

New member
ועוד אחת:

בהתייחס למוזיאון ע"ש איזבלה גארדנר בבוסטון: "Provisions of her will specify that the collection be held in permanent trust for the 'education and enjoyment of the public forever'". איך מתרגמים את permanent trust?

שוב ברח לי...

קרן צמיתה היא קרן שבה אי אפשר לגעת בכספים, אלא רק לעשות שימוש בפרותיהם, כלומר ברווח. דרך מצויינת לשמור על מוסד או פעילות לאורך זמן. אם הקרן הצמיתה מספיק גדולה, המוסד אינו תלוי בהכנסות מתרומות ויכול לקיים את עצמו לאורך זמן רב.

צודק.

הנה דוןגמא מצויינת, שבמקרה אני מכיר היטב ומקרוב: המרכז הישראלי לכלבי נחיה לעוורים הוקם על ידי מייסדים שהעיקרי שבהם היה אמריקני, ואחד מיסודות העמותה היא הקרן הצמיתה. עלות כלב היא כ- 25,000 דולר. העיוור כמובן אינו משלם פרוטה. המדינה משתתפת בסכום אסטרונומי של כ- 6,000 ש"ח, והיתר מתרומות. בלי הקרן הצמיתה, היו העוורים ממשיכים להכות במקלות הליכה. בעזרת הקרן, פעולתו של המרכז מובטחת כיום באופן חלקי, ולכשתגיע הקרן ליעדיה - תובטח הפעילות לעולם. ועל זה נאמר - המרכז הוא קרן אור באפילה, לא רק לעוורים.

למעלה