Should we as Martial Artists

דברים מעניינים כתבת

בעיקר על חכמת הנסתר והקבלה. הדיוט גמור אני בתחום אבל הדברים מתיישבים לי עם תפיסתי את היהדות... גם אותי מקוממת "התעשייה הקבלית" בה כל מדונה הופכת לאסתר ומרצה על מיסטיקה יהודית... קצת משול הדבר בעיני לבית ספר לאומנויות לחימה שמצהיר כי כל תלמיד חדש ילמד מיד לזרוק כדורי צ'י...
אשר להסתרת הידע על היותנו אמני לחימה: כאן אני לא כ"כ בטוח... אף פעם אין מקום לחושפנות מיותרת. אבל מהיא חושפנות מיותרת? כתיבה בפורום? אימון בפארק הציבורי? היכן הגבול בין דיסקרטיות אלמנטרית ובין ירידה למחתרת מטעם כל-שהוא? עלינו לזכור כי חשיפה ושיווק נבונים, של מה שאנו כ"כ גאים, אוהבים ומאמינים בו, יביא עלינו לא רק תלמידים טובים - נוספים ופרנסה (ב"ה) אלא יוסיף לדימוי ולמודעות הציבורית בנוגע לאומנויות הלחימה.

דווקא מן הטעם הזה (קונספירציה../images/Emo70.gif)

יש מקום שלא להפיץ את התורה. דימוי ציבורי ומודעות ציבורית של א"ל יכולה בתנאים הנכונים להיות לרועץ לאמנויות הלחימה, וראה את רדיפות מנזרי השאולין ע"י קיסרי סין שונים (אגב, ועוף מוחלט - כיוון שסין נקראית כך רק על שם השושלת האחרונה ששלטה בה כשהמערב "גילה" אותה (שושלת chin) - האם אין זה נכון יותר לקרוא לאותה מדינה - "הממלכה התיכונה"? האם ל"סין" יש שם פנימי שהוא שם אמיתי ולא משפט מתאר?) סתם נקודה למחשבה. Fnord.

chataka

New member
המממ...

אז אתה חושב שבמדינת המשטרה שאולי תקום פה ימנעו משמאלנים להתאמן בטאי צ'י? :)

isaacl

New member
../images/Emo122.gif

והאמת היא שזוהי אמירה שאיננה כלכך רחוקה מן המציאות. צמחונות מרגיזה יותר מדי אנשים, כמו כל יפהפיות נפש. טהרנות מאיימת על גסי הרוח יותר מן החרב. תמיד תמהתי על כך. ובהמשך לדיון שלי על אנטישמיות, אני חושב שבשמאלניות שלנו הרגזנו את הגויים יותר מן הכל. יצחק

chataka

New member
לא הבנתי

שמאלניות שלנו- "שלנו" מתייחס ליהודים? אתה רואה את היהדות כמבטאת ערכי שמאל ואת הגויים, להבדלה- כימניים? אני נזכרת בקהילת יהודי דרום אפריקה בימים הטובים, סתם כדוגמא מרוחקת.

isaacl

New member
אוי, לא התכוונתי עד כדי כך

לא התכוונתי באמירה הזו על היהדות אלא על היהודים. ואפילו לא על המונח "שמאל" במשמעות מלאה. כל מה שהתכוונתי הוא שליהודים הייתה בדרך כלל גישה מוסרית יותר, אינטלקטואלית יותר, וזה בהחלט עצבן את הגוי הממוצע.

isaacl

New member
מסכים

ובכלל אני חושב שבעולם של ידע מזדמן, בעולם שבו איזוטריקה איננה רלבנטית, אין מקום לכל ההסתרות האלה. אני לא מסתיר את העובדה שאני מלמד אמנות לחימה, אבל משתדל לא לנפנף בעובדה הזו. אני חושב שכך צריכים לנהוג כל יודע ח"ן בכל תחום. יצחק

Sensei

New member
If what you have been saying

is- The Charadim have adapted certain external behavior patterns which have no real source in Judaism.Well,I can not agree with that.Just as the (Egros Moshe-R,M.Feinstein ,Z'L)wrote that although I dont know what are the sources of the Chasidic Rabbis to their changes in Prayer etc,I am sure they have their sources,and their changes are based on legitimate grounds. I do agree that Secular Jewish Leadership wanted to create a new Jewish Society inorder (as they were mistaken) to solve the jewish problem of Anti semitism as you mentioned .In doing that the ultra orthodox became defensive ,for good reasons for there were zionist leaders that wanted to remember the Charadim only in a situation where they will be a museum exhibit,-for example like "Beit Hatfutsort".I would say that the Charadim in order to survive and protect Traditional Judaic life closed themselves off from the outer society ,this causing an extreme cultural division.Lately there are voices being heard(without going into names-please)within the Charadi community calling for the charadim to take part in Israeli society.We see,ZAKAH ,Nachal Charadi,and many Yeshiva boys learning professions and finding themselves in Hi tech,media(charadi),etc.Chasidey Gur were fighting in Jerusalem along side others in 1948.Since then the Secular leadership took the wrong road and instead of bringing them closer they caused the Charadi community to go into Shelters (not Caves),shelters.I think we see a new phenomenon of Charadim leaving the shelters.The question is will the Secular leadership be wise enough to see this event and to incourage this further.I dont think so, The Charadim have become a Political issue for many Secular parties (SHINUI-MERETS )for example.It is Bash the Charadim phenomenon. Maybe this is the hand of Hashem,and hashem is saying stay in the shelters it is too early they are not ready(all of us jews-secular and religious)HE still has not come. Shimon​

chataka

New member
הממ.. ואולי הוא אומר

יש מחיר לפירוד וניתוק, וכעת עבודת איחוי הקשרים יותר קשה ודורשת יותר הקרבה ואומץ מכולם. האחריות על כולם. לחרדים יש נוכחות פוליטית וכלכלית עצומה בפני עצמם, עוד טרם קמה שינוי הראקציונרית. זה לא הוגן לצייר תמונה כאילו החרדים הם מגזר אוכלוסיה שמוגדר ע"פ הבחירות הרוחניות והדתיות שלו. מרגע שהתארגנו בקבוצות פוליטיות ופעלו בפוליטיקה ובכלכלה (בצורה אינטרסנטית ומוגבלת למגזרם המצומצם) - הם נכנסו למשחק. עכשיו זה לא האחריות של ההנהגה (? חחחח) החילונית לקרב ולאחות, אלא של כולם. אפשר גם לצאת מהפוליטיקה ולקבל את המקום הראוי כקבוצה דתית ורוחנית. יש מתנדבים לעמדה החברתית הזו? יש יותר שליטה כשהיד בתוך הצלחת.

chataka

New member
הממממממ.... ואולי הוא אומר:

יהודים- u got it all wrong , ממש לא לזה התכוונתי טעיתם בהבנת תפקידכם בעולם, ועכשיו כל העולם יסבול יחד אתכם until u get it right maybe then he will come

chataka

New member
שאלה לשמעון ויצחק-

מי אחראי לבדיקה וביקורת עצמית בתוך הממסד הדתי? מי או מה נשא את התפקיד הזה בעבר והיום? לאורך הדורות, היו אין ספור פרשני ואוכפי חוקים, מהו התפקיד המסורתי לבדיקת "איכות השלטון" הדתי?

Sensei

New member
Jewish Establishment

What do you mean by establishment?In the Charadi community there are Religious leaders GADOLAI HADOR.The political figures in this community are their representatives.They only can give advise, give info to the leading Rabbis but politicians do not decide. The Checks and Balances are an internal process.The Rabbincal leaders either agree or disagree amongst themselves.There are different Charadi groups representing the different "ZRAMIM"(flows-flow of tradition of certain goups from generation to generation .) Coalitions are formed and may be disrupted,"as in all Social psychological processes. This has been the case for many years and more so in the past 12 years.There is no Jewish Establishment on the lines of the Big jewish orga. found in America.In Israel as I mentioned they are politicaly functional groups(parties) etc.So political parties are under the scrutiny of the law etc.​

chataka

New member
שמעון, כנראה לא הובנתי

אני מתקשה לנסח בדיוק את השאלה שלי כי אני בורה גדולה ולא מכירה טוב את תולדות עם ישראל, ואת השמות והמונחים הנכונים לא התכוונתי לשאול על מפלגות או פוליטיקה או זרמים חרדיים בארץ היום אלא על מקורות היהדות, כלומר מסגרות ופונקציות ותפקידים בתוך ההנהגה והאדמינסטרציה של העם עפ"י התורה ועד לפני הגלות. היו מלכים, שופטים, כהנים, נביאים, כנסת וכו. האם היה מבקר המדינה? אולי זה היה תפקידו של הנביא? מי אמור לגלות מחדלים ולומר להנהגה לתקן את עצמה? מה המנגנון לתיקון עצמי של המערכת (לא ברמת הפרט)? אני נוטה לחשוב שהתשובה היא ה'. הוא אכן עשה שעות נוספות, אבותינו (העם והמנהיגים) עשו כמה וכמה שגיאות בדרך. אבל מרגע שאין לישראל הנהגה בקשר ישיר עם ה', מי אחראי על בדק בית? כתבת The Checks and Balances are an internal process.The Rabbincal leaders either agree or disagree amongst themselves. אני מבינה מזה שהרבנים הגדולים, מתוקף מעמדם הרוחני, ממלאים את כל הפונקציות הנדרשות להנהגה. בהתחשב בעובדה שאפילו משה רבנו שגה וננזף ותקן, אני מאמינה שגם המרוממים והגדולים שבכל דור ודור, עשויים לשגות. בהעדר מנגנון או תרבות של ביקורת עצמית (כמו שנניח מופיע בתרבות החילונית בדמות העיתונות החוקרת, או אפילו סאטירה), איך שומרים על איכות השלטון ונקיונו מאינטרסטים זרים?

chataka

New member
הבהרה קטנה

"תרבות של ביקורת עצמית" ומנגנון תיקון יש מספר פעמים ביום, ברמת הפרט. השאלה והכוונה שלי הם למסגרת של הקהילה.

isaacl

New member
האמת היא

שזה תחום המחקר שלי ממש. בתקופת המלכים, בתקופת התנ"ך אכן הנביאים היו מבקרי השלטון. בתקופת החשמונאים לא הייתה ביקורת של ממש, ולדעת הרמב"ן נענשו החשמונאים על כך. המלצת התלמוד היא שבית הדין הגדול הוא המופקד על ביקרת המלוכה. מקווה שהסקירה הקצרה של מיקודם ענתה מעט על שאלתך. האמת היא שהתלמוד מתנגד באופן עקרוני למוסד המבקר. התלמוד מעדיף להעניק להנהגה אמון מלא "כי באמונה הם עושים". אנשי ההלכה במשך הדורות לא קבלו המלצה זו, משום שהמציאות הוכיחה שיש צורך בביקורת בלתי פוסקת, והייתה דרישה שההנהגה תמיד תפתח את ספריה לביקורת אנשי הקהילה. כאמור, כל אחד מאנשי הקהילה היה רשאי לדרוש שקיפות מלאה שנכפתה על ידי אנשי בית הדין. באופן עקרוני, כל התפקידים בקהילה עמדו לבחירה מחדש בכל שנה בחג הפסח. יצחק

isaacl

New member
עוד משהו

מעבר לשאלה העקרונית של איזונים ובלמים, או היד הנעלמה כערך, הביקורת כערך, השקיפות כערך, מעניין עד כמה השתנות התפיסה והתפתחות התפיסה המודרנית נובעת מהתפתחות התפיסה של מקרו-אורגניזמים. פעם חשבו שהאופן היחיד בו ניתן לטפל במערכות גדולות הוא שליטה ללא מצרים במערכת כולה. התפיסה המודרנית היא שניתן להשתמש במרכיבים במערכת עצמה, שהמערכת נושאת עצמה כל זמן ששומרים בה את האיזון הנכון. זוהי תפיסה חכמה, שלאו דווקא נשענת על ערכים אלא על תפיסה מערכתית חדשה. לא נראה לי שחכמינו נתנו את דעתם לכל שאלות אלה. לדוגמא, המקום היחיד בו עודדו תחרות הוא בתחום האינטלקטואלי - קנאת סופרים תרבה חכמה. בתחום העסקי, התחרות אמנם מותרת, אך מותר גם לעצור אותה. אף אחד לא חשב שזה מזיק לעסקים. אחד מן הרבנים שלי טען שהלקח שאנחנו צריכים ללמוד מן העובדה שהיה זה יתרו (חותן משה) הגוי, שלימד את משה איך לארגן את מערכת המשפט. הגוים טובים מאתנו בניהול מערכות ארגוניות. אנחנו טובים אולי בהצבת ערכים. יצחק

chataka

New member
איזה יופי :)

זה כי הם לומדים מהטבע. יש ערכים שהם inherent בהתנהגות המערכתית עצמה.

isaacl

New member
זהו

שאני נע כנראה בין הסבר מרקסיסטי משהו לבין הסבר מהותי יותר. אני חייב להסכים לדברייך. והדיון שוב חוזר לשאלה מדוע אין פתרונות מלאים בתורה. התורה קובעת את העקרונות, אבל בסופו של דבר צריכים את השיח עם הגוי כדי לשלב את העיקרון במערכת. כמו שצריך את חכמת המזרח כדי ללמוד איך לנשום.

למעלה