?Should I stay or should I go

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

Ferenheit

New member
תוספת קטנה:

ולא רק מתוך הטבע הבסיסי שלה, אלא גם מהאירועים שקרו עד עתה, לפני בואה ואחריו.

DDN

New member
קצת אמיתויות ודיוקים.

רולנד: עזב כי לא הרגיש בנוח עם הקבוצה. המטרות שלהם ושלו כבר לא היו זהות. תו צורם? אהבתי. אבל תזכרו דבר אחד - אלכס היא טיפה יותר עם הקבוצה מאשר הולי. אלכס כולה שבועיים עם הקבוצה. הולי 3-4 ימים. אלכס ראתה את עצמה הרבה יותר קרובה לאריתיה מאשר לזוטונים, וכנראה גם להולי. אין מה לעשות, מין יתחבר עם מינו. למרות שאף אחד מהקבוצה אינו מעורר אמון יתר על המידה. כשכותבים על הטבע הבסיסי של הולי, ועל האירועים שקרו לפני ואחרי, אתם מייחסים יותר מדי חשיבות לכך שהיא לכאורה רוצחת. גם אלכס היא רוצחת, וגם רוסקו הוא מסיט לרצח (הקובולד הקוסם - שאמנם אריתיה הרגה, אבל רוסקו היה זה שרצה להרוג אותו ראשון. זו המחשבה שקובעת)

ננסק

New member
הכוונה היא שזה משתלט על הפורום

כשיכולנו לעשות אותו דבר ליד שולחן. לדיון חי יש גם יתרון שאין בו עשרים אי-הבנות, כמו שקורה בכל פעם שמתנהל כאן דו-שיח בין חברי צנונית.

DDN

New member
האמת?

כשהדיון הוא "חי" תמיד יש את זה שמשתלט עליו ולא נותן לאחרים להביע את דעתם. בדיון כתוב, אין לך ברירה אלא לתת לבנ'אדם לסיים לכתוב מה שהוא רוצה. אני יודע שלי קשה להקשיב לאנשים עד הסוף, לא יודע מה עם ביצה, איתך ועם פרנהייט. בדיבור, אתה עלול לשמוע מילה אחת לא במקום, להתעצבן ולעשות ממנה פיל.

Ferenheit

New member
ואני לתומי חשבתי

שרונלד פשוט הלך אחרי לורי. שוב הופתעתי - לא היה לי מושג שאלכס מרגישה קרובה לאריתיה יותר מהזוטונים, אבל אני מקבל את ההגיון שעומד מאחורי ההסבר (למרות שבפועל ליד השולחן אמפתיה בדרך כלל נובעת יותר מהשחקן ופחות מהדמות, במובן הזה השחקן הוא מין gut feeling שלא חייב להיות מוסבר). מפריע לי מאוד שאתה מתייחס לרוסקו כאל רוצח. רוסקו חס על העוג, חס על כמה בריונים וחיילים וגם את הקובולד הוא לא התכוון להרוג, הוא התכוון לפצוע אותו כדי להאט אותו ולעקוב אחריו וכל זאת מתוך תחושת דחיפות שמטרתה הצלת חיים\מניעת נזק חמור מיידית (למיטב ידיעתו של רוסקו). רוסקו הוא לא מסית לרצח בשום צורה וגם לא מסית להרג (שאני חושב שהוא הגדרה ראויה יותר לחלק ממקרי המוות שהחבורה גרמה להם, רצח היא מילה שצריך לשים לב לשימוש זהיר בה). אם נסתכל על יחסי רוסקו-אלכס תחת זכוכית המגדלת אני חושב שרוסקו היה מאוד אמין ויציב, ולא היו מצידו שום חיכוכים עם אלכס להוציא את המקרה שבו שידל את הגמד לשבור את רגלו של הקובולד [דבר שהיא אינה מודעת לו, אלא אתה, להזכירך]. לעומת זאת אלכס טרחה להפעיל נגד רוסקו את רוב קסמי השיתוק\בלבול,טשטוש חושים\הקסמה\הפנוט והרדמה שלה. זה לא בדיוק סוג התמיכה שראוי שבעלת ברית תספק. נכון, יש נסיבות מקלות (דוגמה: היא רכשה את המקטרת שלו בחזרה, ולמרות שהוא לא מסכים עם המעשה הוא מעריך את הכוונה), אבל בכל זאת...

בואו לא נהרוג את החתול...

רק נשבור לו את הרגל כך שלעולם לא יוכל ללכת כמו שצריך, ונראה מה הוא עושה. בדיוק אותו עניין כמו עם הקובולד. בנוגע לאלכס, אני יכולה להעלות בזכרוני לפחות שני קטעים בהם רוסקו לא היה הטיפוס הכי... יציב ואמין, אמרת? אז זה. על זה הייתי חייבת להגיב, מה גם שזה לא קשור להולי, אז בוא נשאיר את זה ככה.

Gilgam69

New member
דווקא היו חיכוכים בין רוסקו לאלכס

זה היה כשאלכס לבשה כותנת לילה חושפנית ורוסקו התעמל (כמנהגו) בעירום מלא, כששניהם היו ביחד באותו החדר...

Ferenheit

New member
ביצה אל תתחילי איתי

כשאת מפזרת האשמות ומשמיצה מן הראוי שתדייקי, תשקלי מילים, ותאמרי דברים ברורים. שהרי בעצם לא אמרת שום דבר ממשי ומשמעותי ורק טרחת להשליך בוץ לכל עבר. יש להבדיל בין פציעה של קובולד כדי שיוביל אותנו ל"פצצה המתקתקת", לבין הטלת מום מתוך אכזריות לשמה. מה גם שהקובולד המדובר הרג חפים מפשע רבים ונכות תמידית היא עונש קל בשבילו. בכל מקרה לא היה מדובר בעונש מתוך עמדה מצטדקת מוסרית כי אם בהחלטה מעשית מאוד. מאוד ציני מצידך לנצל את חיבת יושבי הפורום לחתולים כדי להשמיץ זוטון טהור לב. לגבי "שני הקטעים" שעולים בדעתך - או שתפרטי למה את רומזת בצורה גסה כל כך או שתשמרי את ההערה לעצמך. לא היית חייבת להגיב על כלום וגם לא הגבת בעצם. ------------------- א.א. ב-OOC (השחקן של ר.ר., יועץ משפטי).

Ferenheit

New member
בלי הערות סתמיות.

לא צריך להיות שופט עליון כדי לזהות התנהגות לא נאותה. אני לא הפצתי תעמולה שקרית עליך, ואני מבקש שתפסיקי עם זה. לדעתי, זאת לא בקשה מוגזמת ולפי תגובתך כנראה שאין לך השגות ענייניות אז שןב בבקשה ממך - תחדלי.

DDN

New member
חיכוכים? קצת יותר מדי

וזה מתחיל בגישתו האגרסיבית של רוסקו לעולם. כל הלחשים שאלכס הטילה על רוסקו היו במטרה להגן עליו ושאר החבורה. כל מה שאלכס עשתה עד אותו רגע בו פשוט השתנתה היה לטובת החבורה ולנסיון פיוסים שונים (המקטרות לדוגמא, וגם הכסף שרצתה להציע לקייד) מאידך, אם כל הזמן שעובר, אלכס מוצאת את רוסקו פחות פחות מתאים להיות דמות שתייצג אותה. רוסקו חם מזג, לוחמני ונוטה לעשות הר מעכבר. כמו בבית ראש העיר. היא אינה מסכימה עם הדרך שבה הוא מבצע משא ומתן, ולאחרונה גם לא עם כל דרכי הניהול שלו. היא מסכימה עם זאת, שהוא טקטיקן מעולה ובעל הברית המתאים להיות לידו בקרב. אם כי אם זה תלוי בה, לא צריך להגיע לידי קרב בכלל. להוציא זאת, לאלכס יש פשוט טינה אל רוסקו וקייד באשר הם זכרים.

Ferenheit

New member
רוסקו ואלכס

רוסקו דווקא מאוד מחבב את אלכס. הוא כועס עליה, נכון, בדומה לכעס של B.A. על הצוות לעניין בכל פעם שהם היו מכים אותו בראש ומעלפים אותו בכדי להעלות אותו על מטוס. הדברים שאלכס עשתה לטובת החבורה בעיניה לא בהכרח היו הדברים הנכונים בעיני רוסקו או אחרים: אני חשבתי שמכירת המטה שהחזיקה על דעת עצמה (שלדעתי היה שייך לא לה בלבד) היה טעות ולפיכך חלוקת הכסף היא יותר בגדר פיצוי על טעות ולא רעיון תורם ומועיל לחבורה (מה גם שהתברר שזו אכן היתה טעות, בתנאים שבהם המכירה התבצעה). יותר משהמכירה הייתה לא חכמה עסקית, הפריע לי שהיא הייתה פעולה עצמאית המנוגדת בצורה גסה לרצון חלק מבני החבורה האחרים. אלכס מאוד נוטה לכיוון הזה. לעיתים בצדק (כמו במקרה של העמידה בדרך לדמות הלבנה שניסינו להרוג) ולעיתים שלא בצדק (מכירת המטה, המתת חסד מסוימת אם זכרוני אינו מטעה אותי(?), או הטלת לחשים על בן ברית. אף אחד לא אוהב שמשחקים לו עם הראש. לא הגבתי אבל מאז הפגישה האחרונה גיליתי עובדה חשובה אודות אלכס ובנו של ראש העיר שלא הייתי מודע אליה קודם. רוסקו כמובן אינו מודע לה, אבל אני מוכרח לומר שהופתעתי. מעבר לזה הדבר היחיד שיש לי להוסיף הוא שנראה לי שאלכס לא מתמודדת עם האירוע הטרגי בצורה נכונה (להיפך, אני חושב שהיא עוברת תהליך מסוכן). בקשר להיותו של רוסקו מסוכן, לוחמני, חם-מזג, עושה הר מעכבר וכיוצא בזה אני לא מסכים. אני חושב שדבקה ברוסקו תווית של עושה צרות בזמן שהוא דווקא שקול מאוד _רוב הזמן_. רוסקו היה שמח אם אלכס הכריזמטית הייתה מנהלת משא ומתן במקומו, אלמלא הייתה בעיניו ותרנית ואנמית בהיבט הזה. לא נראה היה לו גם שאלכס מעוניינת להיות מעורבת בשורה הראשונה אלא יותר להעיר מהצד רק כשהדברים לא היו לרוחה. אהמממ, את עניין המין אני לא חושב שנפתור בקרוב.

DDN

New member
../images/Emo13.gif אני מאוד מרוצה מהתגובה שלך

נכון, אלכס ותרנית משהו, זה הטבע שלה. אין לה בעיה לוותר על הרבה בשביל שקט נפשי, תעשייתי, ושקט בלב. כן, גיליתם על אלכס ובנו של ראש העיר, למה רוסקו לא מודע לה? אלכס התוודתה על כך אין פליי, או שהוא פשוט אינו מאמין? אלכס גם מחבבת את רוסקו, למרות שהיא מוצאת אותו מסוכן. היא כרגע נוטה להאשמות לכל כיוון, וכן, גם הוא בין הנאשמים. וכן, אני מסכים איתך, אלכס לא מתמודדת עם האירוע בצורה נכונה. ממש ממש לא. איזו המתת חסד הייתה לאלכס? זה סתם מעניין אותי, כי אני לא זוכר. וכן, כל הקטע של המטה, שלא הייתם אמורים לגלות עליו בכלל, או לגלות עליו בצורה כזו, זה עוד אחד מהדברים שאלכס הופכת להיות לאט לאט, שזה אומר - דמות קודרת, בודדה ואינדבידואלית שלא סומכת על אף אחד, וחבל.

Ferenheit

New member
הבהרות

אמרה באין פליי? אתה בטוח? הייתכן שהחמצתי את זה או ששכחתי את הרגע החשוב הזה בסערת האירועים שאפפו אותנו? באשר להמתת חסד אני לא בטוח לגמרי שאני זוכר נכון, כמו שציינתי, את הפרט הזה. נדמה לי שאלכס החליטה להמית אחד מהקובולדים (לא שבור הרגל), אבל ייתכן שאני מבלבל אותה עם אריתיה בנושא המסוים הזה. הקטע של המטה - המטה היה אצלה ולא ממש ניתן להסתרה. היא החזירה אותו מהמעקב אחרי הקובולד (שהיה מתואם עם החבורה). איך הגעת לכך שלא היינו אמורים לדעת עליו? ובמיוחד כשאלכס התמקחה עם הקוסם מול עינינו, ועוד קודם לכן נתנה לקייד לבחון את המקל. מנקודת המבט של רוסקו, המטה הושג על ידי אלכס, אבל הוא בשום מקרה לא היה שלה בלבד. הוא נעלב אישית (ולכן ויתר על הכסף) כשהיא החליטה שלה זכות קביעה יחידה בנושא גורלו ומכירתו. כולם נלחמו בקובולדים והתושיה של אלכס שהובילה ללכידת הקובולד והמטה היא ראויה לציון, אבל לא הופכת אותה לבעלת זכויות יחידה. באשר למה שאלכס הופכת להיות - אני חושב שזה נתיב שאתה בוחר והוא נתיב טרגי מאוד. לבחירה הזאת, שהיא אחת מני אפשרויות רבות תהיינה השלכות שליליות על החבורה, מה שיכול להיראות בעיניך מתקבל על הדעת בהתחשב בזמן המועט שנותר לנו ביחד. במבט לטווח הארוך, אם היה רלוונטי כאן, הייתי אומר שזאת טעות, למרות שזו בחירה לגיטימית.

DDN

New member
לא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

המטה הזה הוא יותר ROD מאשר WAND, כלומר, הוא בהחלט היה מוסתר. אני ממש לא זוכר ולמעשה אני ממש לא זוכר שקייד בדק אותו. אם לא הייתי קל דעת, היא גם הייתה מוכרת אותו בהסתר בלי שתדעו. וכן, אלכס אמרה לכם, כשרוסקו התווכח עם הולי, והאשים אותה ברצח, היא אמרה, וגם אני רצחתי. ורוסקו שאל את מי, והיא אמרה לו שאת הבן של ראש העיר, והוא שאל למה, והיא אמרה לו בגלל שהוא אנס אותה. מבחינתי זאת לא הייתה שיחת שחקנים, זאת הייתה שיחת דמויות. זה שאתם בחרתם לא להאמין לה, זה דבר אחר לגמרי. נתיב שאני בוחר? נתיב טרגי? כן. אני מסכים. מה שכן, אני לא צריך להתאים את המשחק שלי למה ש"מתאים" לחבורה אלא יותר למה שקורה ועובר על הדמות. ואני לא מסכים איתך על כך שזה טעות. לא נורא.

Ferenheit

New member
לא לא לא

הוא לא היה מוסתר ואני לא רואה סיבה שיהיה מוסתר (או דרך לעשות זאת, כולנו ראינו את הקובולד ואת המה שזה לא יהיה שלו וכשהיא הביאה אותו המה-שמו היה חלק מהעניין). הן קייד והן אלכס בדקו אותו. בקשר לרצח הבן ראש העיר - אני זוכר שהיא אמרה שהיא רצחה אותו אבל לא שאלתי מעולם למה, רק האם אם רצינית או לא. לא שאלתי - והיא גם לא ענתה, למיטב זכרוני, שום דבר שקשור לאונס. בחרתי בסוף שלא להאמין לעניין הרצח מכיוון שאלכס אמרה: אתה באמת מאמין שאני יכולה לרצוח?. באשר לנתיב הטרגי של אלכס: אתה אומר שאתה לא צריך להתאים את המשחק למה ש"מתאים לחבורה". אני חושב שזה נכון באופן חלקי. הדמות יכולה לבחור אינסוף דרכים (הגיוניות, כלומר מתאימות למצב) להתמודד עם האירועים. מתוך האפשרויות האלה אני חושב שאלכס בוחרת אחת מהדרכים הבריאות פחות לה ולחבורה. זה לא שאלכס חייבת להגיב בצורה מסוימת לאירוע, ואתה, השחקן שלה, חסר אונים. אתה לא צריך לבחור בין מלאנכוליה התאבדותית לבין משחק דמות לא טבעי ולא משכנע, יש טווח רחב יותר של אפשרויות. אני חושב שזה הגיוני שבן אדם עושה מאמץ להישאר חלק מקבוצה ומדחיק, מתמודד, משתף וכו'. זה נכון לגבי השחקן וקבוצת המו"ד שלו, וזה נכון לגבי דמות וחבורת ההרפתקאנים שלה. במובן הזה, שמירה על הלכידות הקבוצתית צריכה להיות קלה יותר במ"ת, מכיוון שהדמויות מושפעות על ידי הנטייה החיצונית של השחקן לשתף פעולה. מה שבטוח הוא שהבחירה שלך.

Nihau

New member
DDN מכינוי אחר - תגובה לפרנהייט

הוא כן היה מוסתר! אתם לא ראיתם אותו אצל הקובולד, אתם לא ידעתם שהוא שם עד שהקובולד דיבר עליו כשתחקרנו אותו. ואם הוא לא היה אומר, גם לא הייתם יודעים. אתה לא רואה סיבה שהוא יהיה מוסתר, אני לא רואה סיבה שהוא יהיה מוסתר, אבל משום מה אלכס כן מצאה סיבה לא להראות לכם אותו. GO FIGURE. אלכס אמרה שהיא רצחה אותו, או קייד או רוסקו שאלו למה. היא אמרה על האונס, והמשפט המדוייק היה "אתה לא מאמין שאני יכולה לרצוח?" הדמויות שלכם לא מאמינות לה, כי כנראה לא נראה להם שילדה חמודה ותמימה כמוה מסוגלת למעשה נורא וסדיסטי כזה. אלכס לא בחרה את הדרך הזאת. אלכס לא חושבת במודע כרגע. עוברים עליה יותר דברים ממה שאתם יודעים. אלכס לא "חייבת" להגיב בצורה מסויימת לאירוע, היא פשוט מגיבה. המשחק דמות הוא מאוד טבעי ומאוד משכנע לדעתי, לדעת גיל ולדעת ביצה. מה שכן, שמירה על הלכידות הקבוצתית אמנם תהיה קלה יותר במ"ת, אבל זה יהיה להתכחש לאופי ורצונות הדמות. וכן, הבחירה שלי (אתה נשמע עכשיו כמו קפטן פלאנט)

Ferenheit

New member
אני לא בטוח שאתה צודק

אלכס נתנה אותו לקייד שיבדוק אותו ואני זוכר במפורש שגיל ביקש מערן לגלגל עליו ספלקראפט (זה היה, אחרי הכל, רגע חשוב, חפץ הקסם הראשון שלנו והכל). כשאני אומר שאין סיבה שהוא יהיה מוסתר אני מתכוון לסיבה שאלכס יכולה למצוא (כמובן, הידע שלי מוגבל כאן). אני לא זוכר שדיברת על האונס! אתה צודק שהדמות שלי לא מאמינה שאלכס רוצחת אבל גם אלכס לא בדיוק אמרה את זה ברגע נכון או מתאים או טבעי. היא פלטה את זה בתגובה לשאלה מי רצח את הבן של ראש העיר ואחרי ויכוח ארוך, כך שאני ורוסקו שנינו לא היינו בטוחים האם אתה צוחק. אני מבין שאלכס לא בחרה את הדרך הזו, אתה, התת-מודע המודע שלה, בחרת אותה. אני לא אומר שאלכס מגיבה בצורה לא משכנעת או טבעית, אני אומר שיש יותר מדרך אחת להגיב לאירוע. אני לא חושב ששמירה על הלכידות חייבת לבוא על חשבון משחק שנאמן לאופי הדמות. ----------------- סתם מקרה תיאורטי מוקצן: הדמות של יוסי, זארן הלוחם, היה גיבור אמיץ גם אם מרוכז בעצמו עד לרגע שבו קובולד דפק לו אלה בראש, הביא אותו ל-0 נק"פ והחוויה שעל סף המוות הביאה אותו להתמוטטות עצבים. זארן הפך, באופן טבעי כמובן, למלכת דרמה בכיינית שאינה מסוגלת להתמודד עם קובולד לא כל שכן להרוג את סמוג הדרקון האדיר. זארן מעוניין להישאר בחברת בני החבורה ולהנות מתמיכתם והגנתם, אבל אינו מועיל בקרב מכיוון שהוא עסוק בשמירה על הישרדותו האישית ונסיון לצבור מעט אוצר בזמן ששאר בני החבורה נלחמים (הוא מנסה לפצות את עצמו מכיוון שבני החבורה הודיעו לו שאם לא יילחם גם לא יזכה לחק מהשלל). זארן מפורר את החבורה באמצעות משחק אופי משכנע וטבעי. עם כל הכבוד ליוסי השחקן של זארן, המשחק מאבד מההנאה שלו. עכשיו, אני לא אומר שזה המצב בדיוק עם אלכס, אבל אני רוצה שתבין ממה אני חושש. אני מבין את מה שאתה עושה ולמה אתה נהנה מזה ומקבל סיפוק אבל אני חושב שחשוב לציין עובדה קטנה אחת וחשובה: החיים בחבורה שלנו, ולא רק בגלל אלכס, הפכו למהנים פחות בזמן האחרון. משחק עומק ואישיות לא צריך לפגוע בהנאה שקשורה מאוד באופי הקבוצתי של המשחק. אתה לא מרגיש כמוני?

למעלה