ביקורת בונה... ../images/Emo13.gif
מכיוון שביקשת - אני מבקרת. אני מקווה שאתה באמת פתוח לביקורת ובאמת רוצה לדעת מה יש לאנשי רדיו/מאזינים/סתם כאלה שאכפת להם להגיד לך. מראש אומר שכל מה שאגיד הוא מפני שאני חושבת שיש לך פוטנציאל (כאילו שאתה צריך אותי שאגיד לך את זה...) ומכיוון שאני חושבת שעם קצת שיפצורים פה ושם, אתה תישמע הרבה יותר טוב. בבסיס - יש לך את זה, אבל אתה צריך עוד לעבוד. למען הגילוי הנאות - זו אינה הפעם הראשונה שאני שומעת קטעי שידור שלך, אם כי אף פעם לא שמעתי שידור מלא, ב"חי". אין ספק שעשית דרך ארוכה ואתה נשמע היום הרבה יותר טוב, לכן אני גם חושבת ששווה לתת לך ביקורת. אני שמחה שנטשת (במירב המקררררררים) את הריש המתגלגלת. אם יש לי חלק במהפכה הזו, אשמח לטפוח לעצמי על השכם. אתה עדיין חוטא (לדעתי) ב"חברות וחברים" האנכרוניסטי. בהזדמנות, תמצא לו תחליף ותאמין לי שתישמע יותר טוב. לדעתי יש לך בעיה אחת רצינית, שאם תטפל בה, תעשה צעד ענק קדימה. השידור שלך הוא "רשת גימלי" מדי (לא מחמאה, כשזה בא ממני!), מתאמץ מדי, מתחנף מדי, לעיתים משתמש בשפה שלא נשמעת שהיא מתיישבת עליך טוב (מהכרותנו המאוד לא מעמיקה... מודה! יכול להיות שאני לגמרי טועה בך). אני חושבת שיש לך כל כך הרבה מה לתת מעצמך שאין סיבה שתשמע כל כך מתחנחן למאזין (אם תרצה דוגמאות, אתן לך, אבל אני בטוחה שאתה מבין למה אני מתכוונת). בעניין התוכני: בסך הכל האירוח היה נחמד, אבל... (תמיד יש אבל, לא?): זה בסדר לסכם דברים שהאורחים אומרים אבל אין סיבה לסכם משהו שמראש נאמר בצורה תמציתית וברורה. אם נאמר משהו מסובך וארוך - אז תהייה אתה זה שהופך את זה ל"לעיס" למאזינים ותסכם בצורה קצרה ועניינית. דבר נוסף - הסיבה להבאת אורחים לאולפן היא כדי לייצר איזושהי דינמיקה, משהו משותף, סינרגיה. הייתה לי תחושה שמעבר לסיכום הדברים שעשית, לא ממש הייתה לך תרומה לשיחה. למה? אין לך מה להגיד? אני לא מאמינה... ועוד - אם אתה טורח להביא אורחים לאולפן, זה יהיה נחמד אם הם יגידו משהו חדש, יגלו למאזין משהו שהוא לא יודע. "הדרך חשובה לא פחות מהמטרה"?!?!?! האם לא שמענו את זה אלפי פעמים בחודש האחרון, במיילים שקיבלנו, בהרצאות ששמענו, בסדנאות שחווינו, באוטוסוגסטיה שאנחנו עושים לעצמנו? תן לנו משהו חדש! משהו ששווה בשבילו להישאר בהאזנה. ובעניין טכני לחלוטין - אתה נשמע חלש מדי. חלש מול המוסיקה וחלש מול האורחים. תדאג להגביר את עצמך. מאוד קשה להתרשם מקטעים קצרצרים, שאינם נותנים את התמונה הכוללת של התוכנית, כך שצריך לקחת את ההערות/הארות שלי בעירבון מוגבל. אני חייבת לומר לך כל הכבוד על האומץ לשים את עצמך על שולחן הניתוחים. רק על זה מגיעות לך כמה נקודות בונוס... הרשה לי לנחש שלא רבים מאיתנו ירימו את הכפפותיים שזרקת לעברנו. כל אחד מסיבותיו הוא. והכי חשוב מהכל - תמשיך ליהנות ממה שאתה עושה! שלך תמיד
777