Sharing

Joe the wolf

New member
Sharing

הי לראשונה מאז אימצתי לי את התחביב הרדיופוני אירחתי היום באולפני הקט והמצ'כלל שני אורחים לראיון. בחור ובחורה המתמחים בחשיבה חיובית על החיים. היה פשוט כייף. קודם כל האורחים היו מדליקים ומעניינים; נוצרה בין שלושתנו אחלה אינטרקציה ואינטימיות וכן פינג-פונג רדיופוני חביב. לא היה טרחני לא ארוך במיוחד (שלושה פרקים של 3-4 דקות בכל פעם עם הפסקה בת שני שירים בין פרק לפרק כשתמיד מוסיקה ברקע בעת הדיבורים - נעימות יווניות מתוך ה"חצר של פרנס"). למה אני מספר? 1. בלי להיות רגשני מדי אם מישהו יגיד עלי יום אחד שבתחום הרדיו אני מתחיל להיות מקצוען אז לכמה מכם יש יד בדבר. (בלי לנקוב בשמות ומספרים אישיים). 2. שנית כי זה פורום רדיו ולדעתי אלו הדברים שצריך לדבר בפורום שכזה. (מבחני גל"צ כבר מזמממממןןן לא רלונטים לגבי) 3. כי אולי למישהו בכל אופן יש עוד קצת טיפים לאירוח רדיופוני מוצלח (ניראה לי שאני הולך לאמץ את הז'נר). 4. כי בשעה מאוחרת זו אין לי משהו טוב יותר לעשות. 5. כי זה מבטיח לי שלפחות שני מאזינים יש לי (סליחה, גם המפיק האזין) שלכם ג'ו

תודה על השיתוף ../images/Emo9.gif

מהאזנה, אני יכול להעיד ש'מקצוען' היא הגדרה התואמת את מידותיך בדיוק. אתה לא צריך טיפים בכדי להשתפר ברדיו, אבל זה מקסים שאחרי כ"כ הרבה שנים בתחום, אתה עדיין לוקח. זאת תכונה טובה, אני בטוח.
טיפים לאירוח מוצלח... ובכן, חשוב לדעת להבדיל בין 'שכונה' ל'שידור רב-משתתפים'. חשוב מאוד לבדוק שלא ידברו שלושה אנשים בו-זמנית. זה יוצר דיסטורשן מיותר באוזן המאזין, כך אני סבור. מן הסתם, יהיו אנשים שיחלקו עליי בעניין הזה. כמו-כן, יש לקרוא לאורחים בשמותיהם הברורים, בכדי שהמאזין ידע מי דיבר. המדיה הרדיופונית גורמת לכך שהמאזין אולי סקרן לשמוע את דברי האורח שלך, אבל לא יודע מי בדיוק מדבר. עידן האינטנסיביות הרדיופונית גם מכריחה אותך להזכיר כמה פעמים מי מדבר ב-ד-י-ו-ק ("פלוני אלמוני, מומחה ל..."). תזכור תמיד לשים קץ לאייטם משעמם או חסר משמעות רדיופונית. צריך להיות קשוב לדברי האורח שלך אבל גם לדמיין את עצמך כמאזין שלו. אינטראקציה טובה ביניכם זה משהו חיובי וחשוב. אם אין כזאת אינטאקציה - חבל על הזמן. בטח יש עוד, אבל אני לא מתפקד בשעות הללו.

Joe the wolf

New member
נעם תודה

טיפים מעולים. ואני לא כל-כך הרבה שנים בתחום הגשת מוסיקה פעילה - עוד אין אפילו שנה.

היה נחמד אם..

היית יכול להעלות הקלטה. אני בטוח שכולנו נשמח לשמוע. שלוש דקות פלוס סיום התחלה של שיר לא אמור להיות קובץ גדול מדי. תנסה.

Joe the wolf

New member
איך עושים זאת?

שהרי אם הבנתי נכון הפורום אינו סובל פורמת wave - היחיד שאני יודע\יכול לשמור. ולליאנוש, מדובר ברדיו מקומי של עיר במרכז הארץ.

Joe the wolf

New member
../images/Emo122.gif../images/Emo178.gif../images/Emo10.gif

תודה מראש על הרצון לסייע אבל..ה ניראה לי כמשימה בלתי אפשרית: אכן הורדתי את התוכנה והסבתי ל- MP3 אבל תפוז לא מתירה גם פורמט זה ןבכל מקרה גם דקה של הקלטה צורכת יותר ממגה והנהלת תפוז הנדיבה מתירה רק עד 250 KB. יש למישהו עוד רעיונות כי אם כבר התחלתי אז כדי שאסיים כמו שאמר מי שאמר. ג'ו

לי יש רעיון! ../images/Emo45.gif

תשלח את הקובץ לתיבת המייל שלי ([email protected]), אני אעלה את הקובץ לשרת של פלפלון ואשלח לך קישור להורדת הקובץ, אותו תוכל לפרסם בפורום.
מחכה למייל.

Joe the wolf

New member
אנסה אבל,

נעם יקר אני לא בטוח שתיבת וואלה סובלת קבצים גדולים. אשלח יונה לנסיון. ולחולה מייק: ואללה זה הפך לפרוייקט אבל ננסה ואם נמצא את המנגנון המתאים אז אולי כבר רבים יוכלו לשלב חתימת קולם הרדיופוני. רעייתי פעילה בפורום הנקה ושם למשל כל אחת מציגה בכל הזדמנות את הרך\רכה הנולד ולעיתים עם 'חתימת ציצה'.. יום נעים ג'ו

וולף יקר

המערכת מקבלת גם פורמט MP3 וגם WMA אבל צריך לעשות להם כיווץ די מאסיבי כלומר לקודד אותם על 20KBPS או מקסימום 40KBPS (אלו פרמטרים שאתה יכול לשנות שם בתוכנה) ו-4 דקות ב-20KBPS יש צ'אנס לא רע שיכנס.

Joe the wolf

New member
G

אין לי בעייה להזעיק בשנית את התמיכה הטכנית שלי אבל על מה אתה מבסס קביעתך שהמערכת סובלת MP3 זה לא מופיע בחלון שנפתח כשאתה בא לשלוח קובץ. אבל אם בכל אופן זה אפשרי אנסה. תודה. יגעת ולא מצאת (וגומר...)

זה מבוסס על..

הזיכרון המאד צולע שלי מהפעם האחרונה שניסיתי. כיום הם אכן לא תומכים בזה אבל אפשר לפתור את זה על ידי התחכמות מאד פשוטה: אתה משנה את הקובץ במקום שיהיה x.mp3 ל-x.mp3.txt (אפשר לעשות את זה כשאתה מבקש מהדפדפן שלך לא להסתיר סיומות קבצים מוכרות, זה נמצא ב- Tools->Folder Options) ובהודעה שלך אתה כותב שמדובר למעשה בקובץ MP3 ומי שמוריד אותו פשוט משנה בחזרה לשם המקורי - ושומע. אל תתייאש איש, אנחנו איתך לאורך כל הדרך!

למעלה