shalom keridos amigos

shalom keridos amigos../images/Emo24.gif

yo esto en finland ande mi eja e tango plaser de meldar todo lo ke eskrivites. me alegri de meldar el sikum shvuei de ayala kol hakavov

may55

New member
מוי ארמוזו טו אסטאס אין אל פריג'ידר

אי מוזוטרוס אין אל תנור אזה ב'ידה לוקה
הטו מרידו אי הטו איז'ה אין פינלנד אין פילנד ביילאן סירטקי

חשוב לקרוא אזהרה!

משהו שקיבלתי במייל חברת סופר לאק - הונאה שארעה השבוע...הישמרו!!! ביום שישי בעת כניסתי להיפרנטו במודיעין פנתה אלי ולבנותיי בחורה נחמדה (שכמותה היו רבות בכל רחבי "מודיעין סנטר" במודיעין), וביקשה שנאמר לה 6 מספרי מזל ועוד מספר נוסף ונשתתף בהגרלה. בנותי נדלקו ונתנו את המספרים ובנוסף הדיילת ביקשה ממני מספר טלפון ושם- שבמידת הצורך יתקשרו להודיע אם זכינו... ביום ראשון בערב - התקשרה לטלפון הסלולרי שלי בחורה ממספר לא מזוהה וציינה בפניי שהיא מדברת מחברת סופר לאק והיא שמחה להודיע לי שזכיתי בהגרלה, במקום הראשון והפרס שאקבל הינו : DVD, תיק מנהלים יוקרתי ושובר הנחה לחופשה זוגית ובנוסף מנוי ללוטו. הבחורה האדיבה והנחמדה נשמעה מאוד מיקצועית, מיומנת ואדיבה. היא הכניסה את פרטיי למחשב , המידע היחיד שתרמתי (בשלב זה) היה כתובתי לצורך משלוח המתנות ותעודת זהות. כעבור מספר שניות הבחורה שאלה איפה קיבלתי את הטופס , באיזו עיר והאם אני חברה במועדון....הסברתי שהיתי לקוחה מיקרית לחלוטין ואינני חברה בשום מועדון שכזה .... ואז היא טענה שזו טעות שהכניסו אותי להגרלה אך מאחר וכבר הבטיחה.... היא תתיעץ עם הממונה אבל אינה יכולה להבטיח כלום... כעבור כחמש דקות התקשר בחור נחמד שהזדהה בשם מורן לוי וציין שהוא הממונה בחברת סופר לאק ומאחר והכניסו אותי בטעות להגרלה אבל זכיתי מקום ראשון- הוא יתן לי את המתנות שהובטחו - ושוב ציין את פירוט המתנות וציין שתוך 10 ימים אקבל את הזכייה. מאחר והמבצע הינו עבור לקוחות ויזה וישראכרט בלבד הוא רוצה לדעת אם יש לי כרטיס של חברות אלו - צינתי שכן והוא ביקש את המספר לצורך בדיקה כספית. מאוחר יותר אמר שיתכן ואצטרך לשלם עבור ההובלה 20ש"ח. בסיום ציין שלכל שאלה ובקשה אני יכולה לפנות אליו לטלפון 03- 9528896 מורן לוי והוא ישמח לסייע. בשניה שנסגרה השיחה חייגתי למספר שהוא נתן לי ולא היתה תשובה- חשדתי מאוד וחיפשתי את מספרו (כעצת גיסתי החכמה) באתר 441. שם ראיתי שמספר הטלפון לא קיים. התקשרתי ל"לאומי ויזה" וסיפרתי את הסיפור. הפקיד לא הביע עניין רב ולאחר שהתעקשתי הועברתי לבטחון ושם ההתיחסות היתה שונה. התברר שכרטיס האשראי שלי נוצל שתי דקות אחרי שסימתי את השיחה עם מורן (מחברת סופר לאק) בסך של 2011 ₪ בחנות מחשבים.!!! כמובן שבבטחון לאומי ויזה מייד ביטלו את הכרטיס והרכישה‎ ונתנו יחס מצויין- ואני המטומטמת נשארתי פעורת פה... יש להדגיש שהחברה "סופר לאק" השאירה בידיי העתק של מספרי המזל על נייר פירמה רישמי ומכובד עם פירוט המתנות, עם כתובתה - רחוב לישנסקי 27 א. ת החדש ראשל"צ 75707 עם מספר פקס וטלפון (זה שפורט לעייל (. בחברת "לאומי ויזה‎" הובהר לי מאוחר יותר שסופר לאק ערכו כבר הונאות בעבר וכנראה יעשו זאת גם בעתיד- אז איפה המשטרה????????????????????????? בינתיים נודע לי על עוד ארבעה אנשים נוספים ממודיעין שפנו אליהם טלפונית והודיעו להם על " זכייתם..". היזהרו.... והפיצו הלאה...

איילה! תודה! אני בהלם, עד כמה

מתוחכמים הופכים להיות הרמאים, בהחלט אעביר את הספור הלאה ושוב תודה.

רחילו

New member
איילה בזמנו כשהייתי מובטלת חפשתי

עבודה, ואפילו התפשרתי על טלמרקטינג, קראתי בעיתון מודעה ופניתי אליהם. זו חברה מסודרת לכל דבר, ועושקים אנשים ב"רשיון", הם מציגים עצמם כשלוחה של טוטו לוטו, ואני לא בטוחה שזה נכון. בקיצור הגעתי שם לראיון ומיד התקבלתי. יש שם חדר עמוס בטלפניות, באמצע עומדת "אחראית" מול לוח, וכל אדם שנופל ברשת באותו רגע אותה טלפנית נרשמת על הלוח וכולם מוחאים כפיים, ממשיכים לעבוד כשברקע האחראית כל הזמן צועקת כמה כל אחת מהבנות השיגה. נותנים להם ספר טלפונים והן מתחילות בתחרות. ביום שהגעתי לעבוד הושיבו אותי ליד אחת מהן שכינו אותה "תותחית" כדי שאלמד איך לדבר ומה לעשות. במקרה היא התקשרה למישהי ותוך כדי שהיא מנסה לפתות אותה לתת לה כרטיס אשראי הבחורה מעבר לקו צעקה: בואי קודם תתני לי כסף להאכיל את שני הילדים שהולכים עכשיו אחרי בבית ובוכים כי הם רעבים. אני הזדעזתי מהסגנון ובכלל מהעבודה, אחרי 10 דקות הכריזו על הפסקה לקחתי את התיק וברחתי הביתה מבלי לומר להם מילה. הם באמת יושבים ברח' לישנסקי (בית גירון) בראשל"צ, אבל כדי להכנס לחדר הטלפניות את עוברת משרד תמים ומתחקרים אותך מה באמת את צריכה, זה כבר נראה לי חשוד. כואב לי שאנשים תמימים נופלים ברשת, דעו לכם כלל ברזל לא למסור מס' כרטיס ארשראי לאף אחד אפילו אם הוא משדר לכם אמינות, היום הנוכלים נמצאים בכל פינה ובכל תפושת.

angelici

New member
אופסס גם את קיבלת זאת? רק עכשיו

ראיתי את הודעתך, וכבר פירסמתי פה את אותה הונאה וגם אני קיבלתי זאת באמייל

bouena maniana a todos ladinos

keridos mios komo estash aki no bailan sirtaki ama otros bailes ya baylan. mos estamos gosando de mi enieto grasiozo i de mi eja i stamos moui alegre de estar juntos. vamos atornar noze de viernes.
vide ke ay enkontro. onde va ser

may55

New member
אוריקו קרידה גוזטה דה טו פאמיה

אי קון ביין אנקונטרארמוס אין ישראל

tsiporganeden

New member
../images/Emo24.gif אוריקו קרידה, יה אסטו

אספראנדוטה קון קאנדלאס, סאבס דה קה, אי אל ארקונטראריו סה וה אזר אן און לוגאר קה טה וה אה דאר אל נומברה אן דיאה דה ויירנס, סי ואס אה טנר חוארסה פארא ויניר יו וה סר לה פרימרה קה מה וא אלגראר. אזה וידאס קרידה, אי טראיה און פוקו דה אבר ילאדו קון טי, פורקה אקי אסטה ג'נם, טאנטו קאלור. אלברמוס.

רחילו

New member
שלומס קרידה אוריקו מוס מאנקאטס

אקי מונצ'ו, מוי פלאזר אה אואיר דה טי. אזה וידאס אן פינלנד אי גוזאטה דה טו איז'יקה אי דל פריאו אקי אסטאמוס
אלב'רמוס

shalomes kridos ../images/Emo25.gif../images/Emo24.gif

ah, ke bueno de meldar ke vos manki, i vozotros mos mankatesh i ya me eskarini de todos kridos amigos. aki esta yelado komo as al emvierno en israel con luvias kada dia i frio. envezes sale el sol, i yene viene la luvia i las nuves tapa al sol.
nochada buena a todos e al vermos

אסטרלו

New member
../images/Emo24.gifאוריקו קרידה../images/Emo24.gif

מוס דשאט'ס אקי אה סקאר דה לה קאלור?
יה מה אסקאריניי מונצ'ו. אזה ב'ידאס קון טו קרידה פאמייה, אי טורנה קון סאלו אה קאזה. סי פואדס טראייה און פוקו דה לוב'יה

angelici

New member
אוריקווווו טמנדו מונצ'וס בזוס|חיבוק

אזה מונצ'אס וידאס קרידה אמור אי וידה אימרה: "אל אמור אס און שופלטה כן לו טניה כן לו מטה"

../images/Emo24.gif../images/Emo51.gif../images/Emo25.gif kridos mios

merci muncho por las bendisiones. mos estamos gozando de todos aki, e del "mezeg avir" yelado i de las luvias. ya vos va traeer un poko de yelor en la valija. ya vide al internet ke esta moui kalor en israel i en atuna tambien. mi eja me disho ke me va eskariniar del elor quando va atornr enkaza
. kon el nombre del dio, e kon salou vamos atornar dia de viernes de madrugada el a eroplan
va arivar al 02.00 de maniana. saloudos a todos kridos

../images/Emo51.gif../images/Emo65.gifsarika kerida i todos

amigos kridos. oy ya salio un poko el sol i no ai luvias .yom avivi nehmad.huemos a pasea en el "yaar" no se komo se dize en ladino, onde ai muchos arvoles, i topimos munchas "pitriot". haya kef. ya se esta aserkando el dia de atornar i mi enieto no kere ke atornemos. la verda ke ni mozotros keremos atorna, ma ya eskaoo el sfuenio(halom) i se deve de atorna ala verdad "meziut" ansi ke ai famia ke mos asperan i lavour i "memshelet ahdut". la vida verdathera abrasos i bezikos a todos, al vermos.

למעלה