לדעתי המחלה הזו גרועה ממוות
כי היא מוות איטי של המוח והאישיות. מאחר והתהליך הדרגתי, מגיעים לשלב שאנו, המטפלים שמסוגלים לחשוב, מבינים עד כמה מחלה זו ארורה וגרועה. התודעה בציבור מה זה ב-א-מ-ת אלצהיימר, נמוכה מאד. על סרטן, דום לב ואפילו על איידס יודעים יותר. אצל אלפי יש התדרדרות כל כך מהירה כיום, שהייתי מייחל לה ולי שבוקר אחד היא לא תתעורר בכלל. מעניין שרופא המשפחה שלנו, שלו עצמו יש אב חולה אלצהיימר, אמר לי לפני חצי שנה שהכי טוב אם אלפי תמות בשנתה. אבל אלפי היתה אז במצב הרבה יותר טוב והיא ממש נהנתה מהחיים. דיברה רבות כמה הדירה והסביבה שלנו טובה, איזה יופי המרפסת עם האדניות, כמה האוכל (שצ'רי מכינה) טעים. כך שאמרתי לו שזה מוקדם מדי. לפני כמה ימים היינו אצלו והוא שוב אמר אותו דבר והפעם הסכמתי איתו. עודדה, אני רוצה שתדעי כי אני בטוח שהמכה, ככל שתהיה איומה, יותר קלה לי מכיון שממש הייתי בטוח, ולא היו לי אשליות, שיקרה מה שבאמת קרה. לכן נראה לי חשוב שתפנימי את ההתרחשויות המצופות כי זה יקל על המכה. לגבי אשליות, השתעשתי במחשבות, אבל יותר בכדי לבדר את עצמי. אפילו כיום, שאנחנו מדברים על אלפי בנוכחותה בלי שהיא מקשיבה או מבינה שמדברים עליה (ליתר בטחון אנחנו מדברים על "מרים") אני חושב מה היה קורה אם פתאום אלפי היתה אומרת לנו: "תפסיקו לדבר עלי בנוכחותי. אתם חושבים שאני מטומטמת שאיננה מבינה מי זו מרים?". ואני ממשיך לחשוב כמה זה היה משמח אותי למרות הפגיעה באלפי. אבל באמת ובתמים שאינני משלה עצמי כאילו זה יתכן. זה יתכן באותה סבירות שקיטע יגדל את אבריו מחדש!