shabat shalom

Enjoy the touring/ dear Gershon

Here "no news good news"

hregev1

New member
GERSHON

אני לשם שינוי אכתוב לך בעברית, מקוה שאתה עדיין זוכר. עם התמונה הזו את מגרה לי את כל החושים , מקוה שבפעמים הבאות אצטרף אליך לאירלנד. לדעתי היום אתה כבר נמצא בארץ אז להתראות חני

hregev1

New member
עודי יקרה !

אני עונה לך דרך הפורום מכיון שההתמצאות שלי לא עד כדי כך רחבה בעניני המחשב ואיני יודעת לשלוח מסר. בקשר לדיווח על חשבונות הבנק של אימך אני לא יודעת לענות לך כי אנחנו תמיד באובר (חריגה כך שלא היה על מה לדווח) שמעתי ממקורות מסויימים שרושמים את החשבונות על שם הילדים לפני הכניסה למרכז סיעודי ולפני הבקשה להשתתפות משרד הבריאות, על כל פנים הסכום במרכז שנמצא בעלי הוא 12000 ש"ח והוא בפתח- תקוה, מקום נחמד מאד ונקי והוא קיבל בשנתיים האחרונות 5 כוכבי יופי במרכזים הגריאטרים בישראל, הטיפול בו סביר וגם הנקיון של החוסים. אנחנו שילמנו תמיד ביטוח סיעודי דרך שירותי בריאות "מכבי" ויש לנו "מכבי מגן זהב" שזו הדרגה הגבוהה ביותר. הבן שלנו חוייב לשלם כמה מאות שקלים וגם משרד הבריאות לוקח 80% מקיצבת הזיקנה של בעלי, משרד הבריאות משלם למרכז את כל הסכום כולו, אנחנו מצידנו צריכים להגיש את הקבלות על התשלומים ששילמנו ומקבלים מ"מכבי" החזר של 80% וזאת למשך 5 שנים. מה שיהיה אחר-כך אלוהים גדול. עניתי על שאלותיך, אני מקוה אם יש לך שאלות נוספות או הסבר אנא פני אלי ללא בושה. דבר נוסף שרציתי לשאול אותך והוא לא ששייך בכלל לענין, בצעירותי הייתי בחבורה והיתה שם בחורה ששמה המלא הוא כשמך, יכול להיות שזו את? האם גרת תמיד ברמת-גן באזור "קולנוע קסם" מקוה לשמוע ממך חני

לתקן משהו בדברי חני

לא יאשרו לכם שום השתתפות אם תעבירו כעת חשבונות ורכוש על שם הילדים. זה יהיה ברור שעשיתם זאת "לכבוד" הבקשה וזה אסור. יכולים אפילו לתבוע אתכם על הונאה מצליחים אלו שהעבירו זמן מספיק לפני הגשת בקשה. רוב המקרים הם באמת תמימים כי קשה להאמין שמישהו יתכנן שנים מראש להעביר חשבונות ורכוש רק בכדי שאם וכאשר יגיש בקשה ללשכת הבריאות, יהיו לו פחות כספים בבנק.

hregev1

New member
יענקלה יקר !

ברור שאני לא הולכת לעשות שום צעד בעניני כספים או לרשום על שם ילדי , גם אין לי מה - אני נתתי דוגמה שיש כאלה שעושים זאת וברור שמספיק זמן לפני האשפוז. לי - הלואי שהיה מאיפה. חני

חני יקרה, אני יודע שלא כתבת על עצמך

כתבתי רק מהחשש שמה שכתבת יכול להטעות את עודדה וקוראים אחרים, כי ערונית נכון מה שכתבת אבל לא כאשר ברור שעושים את השינוי בכדי למנוע הקטנת ההשתתפות. בבנק יש כמובן רקורד על הפעולות.

עודי5

New member
בוקר טוב חני

חזרתי אתמול מביקור אצל אמא. אחרי הימים "הטובים" הנה באה ההדרדרות . אמא העדינה שלי מגיבה לעיתים כלפי הצוות או הדיירים באלימות, מתבטאת בגסות... בקיצור אמא משתנה... למרות שכשאני באה היא עוטפת אותי באהבה וחום ואנחנו נהנהות מכל רגע. בבקרים היא נסערת ותוקפנית. ממעטת לאכול, מסרבת לקבל עזרה כי "איננה ילדה קטנה", בקיצור הפחתת מינון התרופות נותן את אותותיו.הצוות כמובן עושה את המירב ואני יודעת שהיא בידיים טובות, דואגות ואוהבות אבל עצם ההידרדרות והשינוי שבר את ליבי! עד עכשיו לא הצלחתי להרגע . לשאלתך, אני עודדה חיפאית! (הנה נחשפתי בפומבי בפורום!) אני יודעת שכנערה בצופים היו לנו קשרים עם צופי רמת גן ושם, היתה עוד עודדה (הבת של ראש העיר לשעבר). כמובן שלא אהבתי את זה כי עד אז הייתי אחת ויחידה... שיהיה יום טוב, רגוע ונעים בשורות טובות

המצוקות שלנו המטפלים

עודדה יקרה, רובנו כאן כבר עברנו בצורה דומה את מה שאת עוברת כעת, ואת כולנו העציב המצב, אבל אין לנו ברירה אלא להסתגל ולהתגבר. איננו מתקרנפים חלילה, אבל במקרים דומים כבר איננו סובלים כל כך. זה ברור שהתודעה של אמא שלך לגבי עצמה בהחלט קיימת, ותתנחמי בזה שהיא עדיין בפירוש מזהה אותך ומפלה אותך לטובה. במתכוון כתבתי "עדיין" כי אם תהיי מודעת לכך, זה קצת יקטין את הפגיעה כאשר יום אחד תגיעי והיא לא תזהה שזו את בתה.

עודי5

New member
ארור יהיה היום ההוא

אני לא חושבת על זה בכלל ! אבל דוקא בתקופה הזו כשהיא מבינה ומתקשרת יפה ומגלה רגשות והזדהות ומתעניינת וכד' זה כואב לגלות פנים אחרות שלא היו בה מעולם. תמיד עשתה שלום בין אנשים , נסתה לרכך קונפליקטים , היתה הגורם המרגיע . המחלה הנוראה הזו היא הדבר הנורא ביותר שיכול לקרות לבן אדם.

עודי5

New member
במחשבה שנייה, יש דברים יותר נוראים.

שנדע רק טוב , ימים טובים ושקטים. בשורות טובות והרבה כח!

לדעתי המחלה הזו גרועה ממוות

כי היא מוות איטי של המוח והאישיות. מאחר והתהליך הדרגתי, מגיעים לשלב שאנו, המטפלים שמסוגלים לחשוב, מבינים עד כמה מחלה זו ארורה וגרועה. התודעה בציבור מה זה ב-א-מ-ת אלצהיימר, נמוכה מאד. על סרטן, דום לב ואפילו על איידס יודעים יותר. אצל אלפי יש התדרדרות כל כך מהירה כיום, שהייתי מייחל לה ולי שבוקר אחד היא לא תתעורר בכלל. מעניין שרופא המשפחה שלנו, שלו עצמו יש אב חולה אלצהיימר, אמר לי לפני חצי שנה שהכי טוב אם אלפי תמות בשנתה. אבל אלפי היתה אז במצב הרבה יותר טוב והיא ממש נהנתה מהחיים. דיברה רבות כמה הדירה והסביבה שלנו טובה, איזה יופי המרפסת עם האדניות, כמה האוכל (שצ'רי מכינה) טעים. כך שאמרתי לו שזה מוקדם מדי. לפני כמה ימים היינו אצלו והוא שוב אמר אותו דבר והפעם הסכמתי איתו. עודדה, אני רוצה שתדעי כי אני בטוח שהמכה, ככל שתהיה איומה, יותר קלה לי מכיון שממש הייתי בטוח, ולא היו לי אשליות, שיקרה מה שבאמת קרה. לכן נראה לי חשוב שתפנימי את ההתרחשויות המצופות כי זה יקל על המכה. לגבי אשליות, השתעשתי במחשבות, אבל יותר בכדי לבדר את עצמי. אפילו כיום, שאנחנו מדברים על אלפי בנוכחותה בלי שהיא מקשיבה או מבינה שמדברים עליה (ליתר בטחון אנחנו מדברים על "מרים") אני חושב מה היה קורה אם פתאום אלפי היתה אומרת לנו: "תפסיקו לדבר עלי בנוכחותי. אתם חושבים שאני מטומטמת שאיננה מבינה מי זו מרים?". ואני ממשיך לחשוב כמה זה היה משמח אותי למרות הפגיעה באלפי. אבל באמת ובתמים שאינני משלה עצמי כאילו זה יתכן. זה יתכן באותה סבירות שקיטע יגדל את אבריו מחדש!

כל הכבוד לך, יענק'לה!

העזת לכתוב בצורה הכי ברורה מה שרבים מאיתנו חושבים בפורום ולא מעיזים...הזדהתי עם הכתוב מילה במילה, רק בהחלפת המינים

מחשבות בלב איש

חזרתי עכשיו מבית חולים. ביקור שגרתי. לכן אני כותבת בבוקר. היה מתיש. קראתי מה שכתב יענקלה. מחשבות שעולות וצפות במוחי גם כשאני רואה את מצבה של אמא של בעלי שמתדרדר ואת התמודדות בעלה עם המחלה. (על ההתמודדות שלי אני כבר לא מדברת) . לא נותר לי אלא לחבק אותך. גאיה

למעלה