לא בדיוק מה שרציתי
שהסדרה יודעת איך למתוח אותי למוות. אני כבר 100 פרקים ממתין כדי לראות את מארק לאחר המיזוג.
אני מגזים, אבל באמת שזה נראה לי כבר לפחות 4 פעמים שאני מתחיל פרק שאני חושב שאני הולך לקבל את זה ואני לא.
שהרמוני היא הממציאה האמיתית של טכנולוגיית הניתוק, ומשפחת איגן גנבו ממנה את הקרדיט. אוקיי

קצת קשה לי להתרגש מזה, כי הם עשו ועושים דברים הרבה יותר גרועים מלגנוב קרדיט.
כן.
אני שמח שלפחות היה גילוי משמעותי כביכול כלשהו כי הרגיש כאילו בונים אל משהו, אבל באמת שאני חציתי ציפיתי לכך שהיא תמצא בובה מהילדות שלה שהייתה לה משמעותית. אז כן קיבלנו גילוי. אבל איך זה משמעותי?
בהתחלה כשניסיתי לחשוב על זה אז היה נראה לי שזה חסר משמעות אמיתית. אבל בעצם זה אומר שאולי היא בעצם מבינה יותר טוב מכולם מה זה קולד הארבור. ומי יודע אולי היא אפילו תסביר את זה לנו.
אני מניחה שהחשיבות של זה היא להסביר לנו את זה שהיא תוכל לעזור למארק עכשיו באמת, כי היא מבינה את הטכנולוגיה לעומק?
הקטע שהטכנולוגיה של הניתוק לא מרגישה כמו משהו שצריך להסביר יותר. אבל העניין של קולד הארבור כן
נתנו לנו גם להבין שכל העיירה שם מכורה לאיזה סם בגלל המפעל של לומון, נראה לי שאולי הסם הזה היה מה שהם פיתחו שם במקור (באחד הפרקים בעונה 1 כשרואים את ה"מקדש איגן" בחדר בבית של הרמוני אז אני חושבת שרואים שם שהיא מחזיקה עם שרשרת בקבוקון קטן של נוזל כזה), לפני המצאת הצ'יפ.
נשמע שהחברה הקימה את העיירה בשביל לתפעל את המפעל. ואז שנים אחר כך סגרו את המפעל וזה הרס את העיירה. זה בעצם כנראה הדבר הכי ריאליסטי בכל הסדרה כי להבנתי זה באמת משהו שקורה.
היה משהו שהרמוני אומרת לדודה* שלה שהיא גרמה לאיש להיות מכור לסם. אני תוהה אם זה פשוט חומר שייצרו שם ומי שעבד נחשף אליו כתוצאה, או שהשתמשו בסם כדי לגרום לאנשים לעבוד.
גם נאמר משהו על עבודה של ילדים, אז כנראה שמו אותה לעבוד מאוד מוקדם.
אני די מסכים. היו שם דברים מעניינים, אבל באופן כללי זה מרגיש שכל העלילה הזאת הייתה יכולה להיות עלילת צד של פרק שבו העלילה הראשית היא משהו אחר.
עכשיו אלך כרגיל לסיכום של וואלה להבין את הדברים שפספסתי.
אני לא אגיד שזה לא ממש מעניין אותי, אבל לא מספיק כדי לבזבז זמן לקרוא על זה עכשיו.
(שזה עצוב כי אני עכשיו בזבזתי מעל שעה בלשחק במשחק מטומטם בטלפון שלי)
*אגב לא היה לי מושג מה האישה הזאת (סיסי) בשביל הרמוני. כלומר כמובן שבהתחלה חשבתי שהיא אמא שלה, אבל אז הבנתי שלא. רק בקטע בסוף אחרי הקרדיטים של מאחורי הקלעים התייחסו אליה בתור דודה של הרמוני.
עוד משהו - האם הסדרה מתרחשת בעולם של כפור תמידי?
למה תמיד חורף? או שזה פשוט כי לא עבר הרבה זמן מאז תחילת העלילה והם במקום שבו החורף הוא מאוד חורפי.
באופן מפתיע אני בעצם זיהיתי את האזור שבו הפרק הזה צולם - ניופאונדלנד. וזה פשוט בגלל שפעם ראיתי סרט שהתרחש (וצולם) שם.
דבר אחד שבו הפרק הזה (או לפחות העלילה שבו) באמת נחוץ - עכשיו יש לנו סיבה להאמין שהרמוני כבר לא נאמנה ללומן ובאמת תרצה לעזור למארק.
אם כי נראה לי שהיא בסופו של דבר תבגוד בו בשביל מטרה משלה.