Severance - ניתוק - עונה 2

limors2

Well-known member
לא התבאסתי עד כדי כך מהפרק, כי למרות שהוא לא נתן לי את מה שרציתי לראות (מארק אחרי המיזוג סעמק איתכם) הוא עדיין היה מעניין והוסיף הרבה משקל ורקע לעלילה, והופך את הרגע שבו נראה את מארק סופסוף אחרי המיזוג (בתקווה שבקרוב אמן) ליותר עוצמתי, כי אנחנו יודעים גם מה הוא עבר בדרך ועכשי וגם מה אשתו וקובל עברו. מבחינתי הדקה האחרונה שבה דבון מתקשרת ומדברת עם קובל הפכה את הכל לשווה את זה, עד שקראתי את הביקורת בוואלה שגרמה לי לחשוב שאולי כן, דבון קצת מטומטמת ואין הצדקה לזה. |פנים| כי נכון שמבחינתה ההיא שעזרה להם רק הכניסה את מארק למצב מסכן חיים, אבל באמת מה ההיגיון שהיא תתקשר לשקרנית שחטפה לרגע את הבת שלה ושאין לה שום סיבה לסמוך עליה כי היא מהרעים? לא ברור בכלל. וחבל.

ולגבי העלילה עצמה וההיסטורה של קובל- מאד הגיוני. החיים בתוך כת שמנצלת אותך ואז מנכסת את הרעיונות הגאוניים שלך לעצמה בהחלט יכולים להכעיס (וראינו את זה בסדרות אחרות ממש לא מזמן), וגם אמונה חזקה לא יכולה לעמוד בזה לנצח, אם יש משבר אמון חמור שכזה.
ואגב, אני בטוחה שמר איגן לא סיפר לאף אחד שהרעיונות הם של הרמוני וסביר להניח שעד שהיא התפוצצה היא גם הייתה די בסדר עם זה, מינוס שבב קטן וגאה שהחביא את הרעיונות המקוריים שלה כהוכחה/תזכורת לעצמה. אף פעם לא ברור לגמרי אם הסדרה באמת מתרחשת קצת בעבר או שזו סתם הכת של לומן שאוהבת דברים יותר מיושנים למראה (מצד אחד טכנולוגיה סופר חדשנית אבל מצד שני מכוניות ישנות ורמקולים מיושנים), אבל אם זו העדפה של לומן הגיוני שתהיה להם תפיסה מיושנת ושוביניסטית של ״נשים נחותות מגברים ורק גברים יכולים להוביל דברים״. התפיסה הזו כנראה ודי בטוח השתנתה במהלך השנים כי עכשיו הלנה מובילה דברים בגאון, אבל אי שם בשנות שבהן הטכנולוגיה באמת הייתה יותר מיושנת וגבר גדול וחזק עמד בראש החברה, מאד הגיוני לי שהוא יחליט לנכס כל דבר כקניין רוחני שלו ושמאמינה אדוקה תזרום עם זה. אבל ברגע שמפסיקים להוקיר אותה על התרומה שלה מגיל 8.... יאללה בלאגן.

ועכשיו נקווה שפרק 9 כבר ילכד לנו את כל העלילות האלה, ונראה את מארק אחרי מיזוג במהרה בימינו אמן

Lhuna3

Well-known member
פרק 2X09
אוקיי רשמית זאת התוכנית המתסכלת בהיסטוריה.
אני מרגישה שבקושי התקדמנו במשהו כל הפרק הזה וזה פאקינג פרק לפני אחרון בעונה.
לא שאני מבינה למה אתם כזה מצפים לראות את מארק "הממוזג", אבל בשביל מה בכלל היה כל המיזוג הזה אם עדיין צריך להביא אותו לבקתת היולדות בשביל לדבר עם האיני? בינתיים זה נראה כאילו תהליך המיזוג לא עבד בכלל.
הדבר היחיד הנחמד בפרק היה לראות את מילצ'יק מתמרד קצת סופסוף.

limors2

Well-known member
פרק 2X09
לא שאני מבינה למה אתם כזה מצפים לראות את מארק "הממוזג", אבל בשביל מה בכלל היה כל המיזוג הזה אם עדיין צריך להביא אותו לבקתת היולדות בשביל לדבר עם האיני? בינתיים זה נראה כאילו תהליך המיזוג לא עבד בכלל.
כמעט כתבתי בכותרת של הפרק ״מיזוג״ במקום ניתוק 😅

אני דווקא מרגישה שכן התקדמנו, לא ברמה של לקבל תשובות לכל השאלות, אבל אני בספק שזה יקרה כשיש עוד עונה שלמה. לפחות.
איני ואאוטי מארק הולכים להתחיל לעבוד ביחד ולהיכנס ללופ של הכל. הם הולכים (כנראה) לחזור לעבודה בפרק הבא (שבאורך 74 דקות!!!) וללכת לחפש את ג׳מה- הם לא יודעים איפה הדלת הזו אבל הלי בהחלט כן, והדרך שבה מערכת היחסים שלהם נבנתה מוליכה לזה שהולכים להציב אותם במעמד הלא נעים של ״אנחנו מול האאוטיז״, או לפחות האאוטי של מארק. אנחנו נגלה כנראה קצת יותר מה זה קולד הארבור, יהיה איזה showdown בין מילצ׳יק לבין הנאמנות שלו לחברה, ו....... ישארו הרבה דברים לא פתורים אבל לדעתי לא ברמה מתסכלת של ״לא קיבלנו כלום״. אבל אני כבר מוכנה לזה שגם בסוף הסדרה לא נקבל תשובות להכל (כמו לעיזים)

טוני החתול

Well-known member
מנהל
לחלוטין
איכשהו כן התקדמנו הרבה. כי עובדה שדברים ממש קרו:
אירווינג עוזב את קיר. וגילינו שברט היה סוג של אנפורסר של לומון.
אשתו של דילן מספרת לאאוטי על הקשר שלה עם האיני ואז נפרדת מהאיני והאיני מחליט להתפטר בגלל זה.
הלי... מנסה לזכור את ההוראות להגיע למעלית הנוספת. ובסוף כנראה תתעמת עם אבא שלה.
ומארק מגיע לבקתת האיניז כדי שאחותו וקובל יוכלו לדבר עם האיני שלו.

אז קרה הרבה.
ובכל זאת באמת מרגיש שלא התקדמנו בכלל.
אני מניח שכשהוא יהיה ממוזג הוא לא יצטרך את בקתת היולדות. כנראה לא משנה מה המיזוג הזה לא עובד כי רוצים לעצבן אותנו
חחח גם אני אהבתי את זה. איך שהוא אמר לו eat shit במילים גבוהות בכוונה :-D

Lhuna3

Well-known member
פרק 2X10 אחרון לעונה
Cold Harbor
למרות שכבר הייתי מוכנה לאכזבה, אני שמחה להגיד שדווקא אהבתי את הפרק ברובו.

אני מרוצה מכך שהמיזוג בעצם לא הושלם.
העימות שקיבלנו בין איני ואאוטי מארק היה מצוין בעיני והמחיש יפה את הבעיה של ניגוד אינטרסים בין 2 הישויות של עצמך, וזה היה בעיני הרבה יותר מעניין ונכון.
כל מבצע ההצלה של מארק את ג'מה עם המעברים של שניהם בין אינים ואאוטים בוצע מעולה וחזק בעיני, ובעיקר הקונפליקט של איני מארק בסוף, והבחירה הדי מובנת שלו בהלי על פני האישה שהוא לא באמת מכיר.

כמובן שהיו גם דברים שפחות אהבתי:

מעל הכל זה שההסבר לעבודה של MDR מופרך וחסר הגיון לחלוטין, אפילו בגבולות של טכנולוגיה מד"בית מומצאת, אני מצפה למשהו שלפחות נשמע הגיוני ברמה כלשהי. אבל שום חלק של העניין לא ברור לי:
מה גורם להם להרגיש את הרגשות האלו כלפי המספרים, איך המיון של המספרים/רגשות האלו הופך להיות האישיות של האינית החדשה של ג'מה, למה זה בכלל עבודה שאינים צריכים לעשות, למה הם חייבים דווקא את מארק בשביל להשלים את זה, ואם זה בגלל הקשר האישי שלו עם ג'מה אז איך זה שהאיניות האחרות שלה יכלו להיווצר ע"י אנשים שלא מכירים אותה בכלל?
אני מבינה כאילו שהמשמעות המיוחדת של החדר האחרון היתה להציב אותה בסיטואציה שהיתה הכי קשה רגשית מבחינת ג'מה (לפרק מיטת תינוק, כאשר שאיפת חייה של אאוטי-ג'מה היתה להיות אמא והיא לא זכתה לזה), וזה היה אמור להוכיח שהניתוק עובד מושלם כי שום דבר מהרגש הזה לא זלג לתודעה של האינית.
אבל מארק הרי לא ידע את זה ומבחינתו (לפחות עד לפרק האחרון) זה היה סה"כ עוד פרויקט רגיל, אז למה היו חייבים לחכות עם המבחן הזה עד להשלמת הקובץ הספציפי הזה? מה עשה הבדל בין האינית הזאת לאיניות הקודמות שנוצרו? למה לא יכלו לעשות את המבחן הזה להן?

שאר הדברים קטנים יותר ואני יכולה להחליק עליהם, אבל סתם עיצבנו:
2. כמו זה שאחרי סיום הקובץ מארק יודע שהוא חייב להגיע לג'מה כמה שיותר מהר, הולכים להרוג אותה אחרי שהיא עוברת את המבחן האחרון!
ובכל זאת הוא מתעכב שם ממש הרבה זמן לכל המופע המגוחך של מילצ'יק ומחלקת הבידור ולא מנסה להתחיל לברוח כבר.
וחמור מזה: למה לו בכלל לסיים את הקובץ? למה לא ללכת ישר לנסות להציל אותה?

3. אוקיי הברחת את ג'מה החוצה, אבל היא עדיין בתחומי הבניין, מה הבעיה של לומון לשלוח אנשים למדרגות שם לתפוס אותה שוב?

4. כמו לאורך כל הסדרה, כמות אנשי האבטחה שם בפנים מגוחכת ולגמרי לא מספקת בשביל להתמודד עם מרידות של אינים, ולאור המשאבים המטורפים שיש לחברה הזאת זה והעובדה שזה הפרויקט הכי חשוב שלהם - הזוי לגמרי!
היה שם את מיסטר דרמונד. זהו. ברגע שתקפו אותו לא היה לו שום גיבוי.
כנ"ל מילצ'יק לבד לגמרי (לדעתי אגב בסוף הוא כבר החליט להחליף צד, אבל כנראה נראה את זה רק בעונה הבאה).

5. אז זאת כל המטרה של מחלקת העיזים המטורפת? לגדל עיזים "ראויות" להקרבת קורבן כשהם הורגים מישהו?
בסדר אני מקבלת שהרבה מההזיות שם מוסברים פשוט ע"י זה שלומון מנוהלת ע"י אנשי כת הזויה במיוחד שלא חושבים בצורה קונבנציונלית, אבל עדיין אני מרגישה שחסר לי הצדקה מספקת לרמת חוסר ההגיון הזאת.

יש כנראה עוד כל מיני דברים כאלה.
אבל בכל זאת כאמור אני מרוצה מסיום העונה בסה"כ.
ויפה במיוחד הסצינה האחרונה של מארק והלי רצים במסדרון - כאשר בעצם לא ברור לאן הם בורחים - בחזרה לתוך הכלא שהם חיים בו ולא יכולים לחיות מחוצה לו... אבל זה מה שיפה ושובר לב, שהם מעדיפים לחיות עם האהבה שלהם בתוך הכלא הנוראי הזה, מאשר לבטל את הקיום העצמאי שלהם ולוותר על אהבתם. כאילו אומרים שהאהבה שלהם היא סיבה מספקת בשביל להמשיך לחיות.
וזה בעיקר היה עשוי בצורה מקסימה,
ואני שמחה שזה היה עיסוק בנושא העיקרי, שהוא ההשלכות החברתיות והפסיכולוגיות של הטכנולוגיה המוצגת (וגם הסיפור של איני ואאוטי דילן, שגם ביניהם היה מעין דו-שיח עקיף, עסק באותו דבר).

נערך לאחרונה ב:

limors2

Well-known member
וואי וואי וואייייייייייי

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אני יכול לסכם את הפרק עם סיפור על מהלך הצפייה שלי בו היום.
התחלתי בסביבות צהריים וראיתי בערך חצי ממנו, עד הסצנה עם העז.
אבל במהלך הצפייה נעשיתי מאוד מאוד עייף. הצטברות של כמה ימים עם לא מספיק שינה, ולא רציתי להיות מטושטש בהמשך הצפייה אז הלכתי לעשות שינת צהריים שיצאה די ארוכה.
במהלך השינה, באופן לא מפתיע, חלמתי על עולם הסדרה. אני לא זוכר הכל אבל היו דברים מאוד מוזרים. אחד הדברים היחידים שאני זוכר זה שבסופו של דבר הרעיון הוא שיוצרים דרך לכך שניתן להעביר זהות של אנשים. ככה שכל יום כשאתה מתעורר, אתה קם בגוף של בן אדם אחר, אבל אין לך שליטה על זה. היו עוד דברים שאני לא ממש זוכר אבל אני זוכר את התחושה כשהתעוררתי שזה היה הזוי נורא. אבל זה היה זכור לי שמה שהיה בחלום היה סיום העונה. לקח לי איזה רגע להזכר שבעצם לא ראיתי עדיין את סוף העונה.
אז התיישבתי והפעלתי את הפרק חזרה. ומה שראיתי זה סצנות מקבילות שבאחת מהן עומדים להקריב עז קורבן ובשניה הלי ודילן מחזיקים את מילצ'יק בכוח בשירותים בזמן שתזמורת שלמה מנגנת מבחוץ.
אז עד כמה שהחלומות שלי היו הזויים, הסדרה הזאת, הפרק הזה, היה מוזר יותר.

למרות שכבר הייתי מוכנה לאכזבה, אני שמחה להגיד שדווקא אהבתי את הפרק ברובו.
היו באמת הרבה דברים שאהבתי.
השיחה בין מארק האיני למארק האאוטי הייתה מעולה. היא התקדמה באופן שהרגיש לי יחסית צפוי, אבל עדיין עשוי ממש טוב. ומשהו שמאוד ציפיתי לו. באמת יותר שווה מאשר מיזוג. פשוט מעצבן אותי שמשכו אותנו 5 פרקים עם המיזוג הזה שעדיין לא קורה.
אגב, אני חשבתי שמארק האאוטי יגיד למארק האיני שהוא ימצא דרך להחזיר אותו לפעמים עם משהו כמו הבקתה הזאת. זה נראה לי היה נותן לו יותר תקווה מאשר הרעיון של מיזוג.

גם המפגשים השונים של מארק וג'מה היו מעולים. והיה מעולה שבעצם קיבלנו כמה מפגשים שונים לחלוטין. בעצם ארבעה. אאוטי מארק וג'מה של קולד הארבור, אאוטי מארק ואאוטי ג'מה, איני מארק ואיני ג'מה (מסי קייסי), ובסוף אאוטי ג'מה ואיני מארק דרך הדלת שבה הוא עושה את הבחירה בהלי.
זאת מרגישה בחירה נוראית כי הם בורחים יחד, אבל לאן בעצם הם בורחים? הרי אין להם לאן לברוח באמת? אבל אני יכול להבין את זה כי אין להם שוב דבר אחר. זה פשוט עצוב.

אגב עוד משהו שאהבתי, שלא נראה לי שהזכרת לונה - המכתב של אאוטי דילן לאיני דילן. היה חמוד באופן מפתיע. סיום טוב לקו עלילה הזה והביא יפה לכך שדילן עומד על שלו מול מילצ'יק בסוף.

אבל באופן כללי לרוע המזל יצאתי מהפרק יותר עם תחושה שלילית. אני מקווה שבסופו של דבר היא תעלם ותחליף אותה תחושה טובה יותר. אבל זה בדרך כלל קורה אם רואים עוד פרק וזה יקח הרבה זמן.

כמובן שמגוחך שאין יותר (או בכלל) שומרים. וזה שכנראה אף אחד לא מסתכל על מצלמות אבטחה שאני מניח שיש.
אבל מה שיותר מפריע לי זה שהסדרה בכלל עברה למצב של קרב אלים כזה בין מארק ודרמונד. אני אוהב אלימות בסדרות, אבל זה הרגיש כל כך לחלוטין לא קשור לסדרה הזאת.

אז העזים היו בשביל קורבן כי הם בעצם סוג של כת - זה בעצם הסבר יותר הגיוני ממה שציפיתי.

יש את הקטע שמילצ'יק עושה סטאנד-אפ עם הרובוט של קיר...
זה היה מצמרר באופן לא טוב.
והתזמורת הזאת. הזוי. ואני הרבה פעמים אוהב הזוי, אבל איכשהו זה בא לי לחלוטין לא בטוב.
קצת מאכזב שמילצ'יק באמת לא שינה נאמנות בשום שלב.
*כן היה מצחיק כשהוא נותן לדילן את המכתב ואז בורח מהחדר באופן מוזר.

למה בעצם ג'מה לא מצליחה לפתוח את הדלת מבחוץ? אני זוכר שראינו בעונה 1 שהלי יוצאת מהדלת הזאת ואז חוזרת פנימה.
בעצם למה לא השתמשו בדלת הזאת בעבר בשביל להעביר מסרים בין האיניז והאאוטיז? היה כל העניין שבמעלית אי אפשר להעביר חומר כתוב, אבל בעצם בדלת אין את זה.

והשאלה הכי גדולה, אפשר לומר, היא מה הם בעצם עושים שם.
אז כן זה הוסבר קצת (אני כבר לא זוכר מי אמר) שהרעיון הוא שג'מה יכולה לפרק את מיטת התינוק בלי רגש. אבל האם זה באמת שונה מאיני רגיל? כלומר למארק לא היו רגשות כלפי מיס קייסי למרות שהיא אשתו של האאוטי שלו.
למה דווקא זה בחשיבות הכי גדולה?
חלמה התכוון האיש המגעיל ההוא, עם הפלסטר, כשהוא צעק למארק שהואהולך לגרום למוות של כולם?
האם זה בעצם מה שאיני מארק התייחס אליו - שאם מפילים את לומן אז כל האיניז מתים?

limors2

Well-known member
אז אני כן אהבתי, ואפילו מאד. השיחה של איני ואאוטי הייתה ממש מעולה, גם מבחינת תוכן הדברים וגם מהבחינה שבה היא נעשתה- זזה מאחד לשני ממש כמו שיחה אמיתית, כשבפועל גם אצלם זה די היה ככה. גאוני. ואני לגמרי עם איני מארק בקטע הזה- לא האמנתי לאאוטי. מה יהיה האינטרס שלו לעצור הכל ולעזוב את אשתו המשוחררת כדי לעזור לפיצול שלו, שהוא מחשיב כנחות ממנו ולא כמישהו עם זכות קיום ממשית? במיוחד מהרגע שבו הוא הזכיר את הלי, או איך שזה לא יהיה שהוא קרא לה- היה לו דיבור ממש מתנשא, כמו דיבור לילד, והופתעתי שאיני מארק בכלזאת הסכים לעזור לו.

לא לגמרי הבנתי את הקטע של קולד הארבור אבל מהרגע שראו את התמונה של ג׳מה בתחילת העונה הנחתי שהמספרים האלה קשורים לרגשות שלה ול״קידוד״ שלהם בצורה כלשהי, אז אין לי בעיה עם זה שלא לגמרי הבנתי את זה.

המפגש שלה עם מארק..... מדהים. מעריכה את זה שבאמת נתנו לנו את הקתרזיס הזה והביאו לנו את המפגש המחודש ביניהם, ואז את הנשיקה המוזרה עם מיס קייסי :-D קורע. וההחלטה שלו בסוף להישאר.... וואו. לא בטוחה אם זה היה מתוכנן מראש או שזה הגיע ספונטנית כשהוא ראה את הלי, אבל זה 100% הגיוני. כל החיים שלו הם פה, בקומה הזו, עם החברים שלו ועם האישה שהוא מאוהב בה. הוא יודע טוב מאד שאם הוא יוצא החוצה ומאחד בין אאוטי לג׳מה לא בטוח שהוא ״יחיה״ שוב, אז להישאר שם ולנסות להציל את עצמו ואת המשפחה שלו..... הגיוני מאד.

ולגבי האלימות הפתאומית הזו שכולם ממש כעסו עליה- גם זה סופר הגיוני מבחינתי. תמיד היה מוזר שהייתה שם אבטחה ממש ממש לקויה, אבל בהתחשב בזה שכל הצוות התייחס לאיניז כמו ליצורים לא מזיקים שפשוט משתטים ושוברים את הכללים מדי פעם זה הגיוני שהם לא חשבו שהם יצרכו יותר מאבטחה בסיסית. מאד מטומטם מצידם, אבל הגיוני. ואז אחרי כל ה״שטויות״ שהלכו והקצינו והאיפוק שהאנשים מאחורי הקלעים היו צריכים להפגין.... הגיוני מאד שsomething snapped.

והעיזים. מאד עקדת יצחק מצידם. גם פה, כאמור, הגיוני. כי הכל מאד כת בלומון. ואנחנו יודעים שהעובדים המנותקים נוטים לקחת את העבודה שלהם ממש מרצינות, במיוחד כשהעז הייתה ממש מתוקה. אז......... כן.

ועכשיו מעניין מה יעשו בעונה 3.

Lhuna3

Well-known member
אז אני כן אהבתי, ואפילו מאד. השיחה של איני ואאוטי הייתה ממש מעולה, גם מבחינת תוכן הדברים וגם מהבחינה שבה היא נעשתה- זזה מאחד לשני ממש כמו שיחה אמיתית, כשבפועל גם אצלם זה די היה ככה. גאוני. ואני לגמרי עם איני מארק בקטע הזה- לא האמנתי לאאוטי. מה יהיה האינטרס שלו לעצור הכל ולעזוב את אשתו המשוחררת כדי לעזור לפיצול שלו, שהוא מחשיב כנחות ממנו ולא כמישהו עם זכות קיום ממשית?
|כן| וזה גם מסביר כמה שאין לו אינטרס לצאת עם ג'מה בסוף, כי הכי סביר שזה יהיה הסוף שלו.
במיוחד מהרגע שבו הוא הזכיר את הלי, או איך שזה לא יהיה שהוא קרא לה- היה לו דיבור ממש מתנשא, כמו דיבור לילד, והופתעתי שאיני מארק בכלזאת הסכים לעזור לו.
טוב הוא בכל זאת בנאדם טוב ורגיש, והוא רואה מולו אדם "אחר" שנמצא במצב נואש להציל את חיי אישתו.
לא לגמרי הבנתי את הקטע של קולד הארבור אבל מהרגע שראו את התמונה של ג׳מה בתחילת העונה הנחתי שהמספרים האלה קשורים לרגשות שלה ול״קידוד״ שלהם בצורה כלשהי, אז אין לי בעיה עם זה שלא לגמרי הבנתי את זה.
לי זה עדיין מאוד מפריע שאין בזה הגיון!
המפגש שלה עם מארק..... מדהים. מעריכה את זה שבאמת נתנו לנו את הקתרזיס הזה והביאו לנו את המפגש המחודש ביניהם, ואז את הנשיקה המוזרה עם מיס קייסי :-D קורע. וההחלטה שלו בסוף להישאר.... וואו. לא בטוחה אם זה היה מתוכנן מראש או שזה הגיע ספונטנית כשהוא ראה את הלי, אבל זה 100% הגיוני. כל החיים שלו הם פה, בקומה הזו, עם החברים שלו ועם האישה שהוא מאוהב בה. הוא יודע טוב מאד שאם הוא יוצא החוצה ומאחד בין אאוטי לג׳מה לא בטוח שהוא ״יחיה״ שוב, אז להישאר שם ולנסות להציל את עצמו ואת המשפחה שלו..... הגיוני מאד.
בדיוק |כן| וסצינה שכולה לגמרי וואו.
והעיזים. מאד עקדת יצחק מצידם.
חחחחח לא חשבתי על זה ככה.
גם פה, כאמור, הגיוני. כי הכל מאד כת בלומון. ואנחנו יודעים שהעובדים המנותקים נוטים לקחת את העבודה שלהם ממש מרצינות, במיוחד כשהעז הייתה ממש מתוקה. אז......... כן.
העיקר שהעז יצאה בשלום! |מזיע|
רק שלא יעצבנו אותי |שפם|

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אז אני כן אהבתי, ואפילו מאד. השיחה של איני ואאוטי הייתה ממש מעולה, גם מבחינת תוכן הדברים וגם מהבחינה שבה היא נעשתה- זזה מאחד לשני ממש כמו שיחה אמיתית, כשבפועל גם אצלם זה די היה ככה. גאוני. ואני לגמרי עם איני מארק בקטע הזה- לא האמנתי לאאוטי. מה יהיה האינטרס שלו לעצור הכל ולעזוב את אשתו המשוחררת כדי לעזור לפיצול שלו, שהוא מחשיב כנחות ממנו ולא כמישהו עם זכות קיום ממשית? במיוחד מהרגע שבו הוא הזכיר את הלי, או איך שזה לא יהיה שהוא קרא לה- היה לו דיבור ממש מתנשא, כמו דיבור לילד, והופתעתי שאיני מארק בכלזאת הסכים לעזור לו.

ולגבי האלימות הפתאומית הזו שכולם ממש כעסו עליה- גם זה סופר הגיוני מבחינתי. תמיד היה מוזר שהייתה שם אבטחה ממש ממש לקויה, אבל בהתחשב בזה שכל הצוות התייחס לאיניז כמו ליצורים לא מזיקים שפשוט משתטים ושוברים את הכללים מדי פעם זה הגיוני שהם לא חשבו שהם יצרכו יותר מאבטחה בסיסית. מאד מטומטם מצידם, אבל הגיוני. ואז אחרי כל ה״שטויות״ שהלכו והקצינו והאיפוק שהאנשים מאחורי הקלעים היו צריכים להפגין.... הגיוני מאד שsomething snapped.

והעיזים. מאד עקדת יצחק מצידם. גם פה, כאמור, הגיוני. כי הכל מאד כת בלומון. ואנחנו יודעים שהעובדים המנותקים נוטים לקחת את העבודה שלהם ממש מרצינות, במיוחד כשהעז הייתה ממש מתוקה. אז......... כן.

אני מסכים עם כמעט כל מה שאת אמרת.
כמו שאמרתי הסצנה של השיחה של איני מארק ואאוטי מארק הייתה עשויה. לי היה קשה יותר עם זה שהם בסוף לא הגיעו להסכמה ואני לא ממש ציפיתי לזה, אבל את צודקת שזה מאוד הגיוני.
וואי זה באמת יצא נורא מתנשא איך שאאוטי מארק דיבר על הלי. (אם כי בתור מישהו ששוכח שמות של אנשים אני חושב שלא פייר לכעוס עליו שהוא לא זכר את השם של מישהי שהוא רק שמע עליה)
לגבי הדרך שהראו את השיחה שלהם - נכון שעשו את זה יפה בשלב מסוים שזה הרגיש מאוד שיחה שכל אחד מצד שני, אבל אני גם שמחתי שלא הפכו את זה למצב שזה נראה כאילו הם ממש יושבים זה מול זה ומדברים. עדיין היה שם המרווח הזה. אפילו שיכלו יחסית לענות אחד לשני מהר, זה לא מידי. במצלמה אחד מהם לא יכל להפריע לשני באמצע דיבור למשל. ושמרו את זה ויחד עם זה הפכו את זה לשיחה של ממש.

גם כמו שאמרתי המפגשים של מארק וג'מה היו מעולים.

הסיום תכלס הגיוני. ואני חושב שעם זמן מחשבה על זה אז זה באמת בסדר. היה לי קשה בזמן הצפייה. אני לא יודע למה אבל אני הרבה יותר מושקע רגשית בקשר של אאוטי מארק וג'מה מאשר איני מארק והלי. אולי בגלל שמארק/הלי פשוט מרגיש כל כך חסר תקווה.

את עניין האלימות אני לא אהבתי בעיקר כי זה הרגיש תלוש ומוזר.
היה הגיוני שיהיה שומר עם אקדח או טייזר שיעצור את מארק. אבל ללכת מכות עם אגרופים והטחות בקיר עם מישהו שהוא מנהל בכיר (אפילו שהגיוני מהמבנה גוף שלו שהוא חזק) פשוט הרגיש לא מחובר לכלום.

לגבי עונה 3:
כשאני חושב על זה עכשיו נראה לי שפשוט היו צריכים לעצור עם הסיום הזה.
כלומר מצד אחד זה כואב כי זה מארק והלי רצים אל עתיד לא בטוח (ודי בלתי אפשרי).
אבל תכלס נראה לי שכל המשך שיעשו לזה יהרוס.
כלומר בלי המשך אז אני יכלתי להאמין שיש סיכוי להלי ומארק. עם המשך אז בטוח לא יהיה להם סיום טוב. כלומר אולי לאחר זמן, אבל אני לא רואה איך.
ואני ממש ממש אתעצבן אם ההמשך יעשה את הדבר ההגיוני - שמאבטחים יתפסו את ג'מה ויקחו אותה חזרה לשבי שלה.

limors2

Well-known member
לגבי עונה 3:
כשאני חושב על זה עכשיו נראה לי שפשוט היו צריכים לעצור עם הסיום הזה.
כלומר מצד אחד זה כואב כי זה מארק והלי רצים אל עתיד לא בטוח (ודי בלתי אפשרי).
אבל תכלס נראה לי שכל המשך שיעשו לזה יהרוס.
כלומר בלי המשך אז אני יכלתי להאמין שיש סיכוי להלי ומארק. עם המשך אז בטוח לא יהיה להם סיום טוב. כלומר אולי לאחר זמן, אבל אני לא רואה איך.
ואני ממש ממש אתעצבן אם ההמשך יעשה את הדבר ההגיוני - שמאבטחים יתפסו את ג'מה ויקחו אותה חזרה לשבי שלה.
מה פתאום לסיים ככה!!!! חס וחלילה. סוף ממש פתוח ומזעזע. ג'מה יצאה משם, אבל מה עם השאר???
הדבר היחיד שאני מנחשת בוודאות מסויימת לגבי העונה הבאה זה שלא יתפסו את ג'מה. היא אולי תרד למחתרת, ואולי לא נשמע ממנה בפרקים הראשונים, אבל לתפוס אותה זה אנטי טוויסט צפוי מדי והסדרה הזו לא נוטה לקלישאות כאלה.
יש אפילו מצב שנתחיל את העונה עם אאוטי מארק וג'מה ביחד במחתרת, ויעבור זמן עד הם יחליטו לנסות לדבר עם האיניז ולגלות מה קורה איתם, אולי דרך הלנה בעצמה. כי יש גבול לכמה האיניז יכולים לעשות טרור, בשלב כלשהו יתפסו אותם וישלחו אותם החוצה ואז יאיימו על האאוטיז בתביעה או שטות כלשהי, אם הם יעזו לחזור. ואולי אפילו לומן ירדו למחתרת, עם ניסיון למנף את הניסוי המוצלח שלהם על ג'מה, והאאוטיז יתגייסו לחזור לעבודה להציל את האיניז ולהפיל את החברה? כ"כ הרבה השערות מטופשות, כ"כ מעט זמן.
בכל מקרה, אני רוצה רק עוד עונה אחת שתסגור הכל יפה.

Lhuna3

Well-known member
מה פתאום לסיים ככה!!!! חס וחלילה. סוף ממש פתוח ומזעזע. ג'מה יצאה משם, אבל מה עם השאר???
הדבר היחיד שאני מנחשת בוודאות מסויימת לגבי העונה הבאה זה שלא יתפסו את ג'מה. היא אולי תרד למחתרת, ואולי לא נשמע ממנה בפרקים הראשונים, אבל לתפוס אותה זה אנטי טוויסט צפוי מדי והסדרה הזו לא נוטה לקלישאות כאלה.
יש אפילו מצב שנתחיל את העונה עם אאוטי מארק וג'מה ביחד במחתרת, ויעבור זמן עד הם יחליטו לנסות לדבר עם האיניז ולגלות מה קורה איתם, אולי דרך הלנה בעצמה.
אבל אם אאוטי מארק יהיה עם ג'מה במחתרת אז לא יהיה איני מארק :-D

טוני החתול

Well-known member
מנהל
יש אפילו מצב שנתחיל את העונה עם אאוטי מארק וג'מה ביחד במחתרת, ויעבור זמן עד הם יחליטו לנסות לדבר עם האיניז ולגלות מה קורה איתם, אולי דרך הלנה בעצמה. כי יש גבול לכמה האיניז יכולים לעשות טרור, בשלב כלשהו יתפסו אותם וישלחו אותם החוצה ואז יאיימו על האאוטיז בתביעה או שטות כלשהי, אם הם יעזו לחזור. ואולי אפילו לומן ירדו למחתרת, עם ניסיון למנף את הניסוי המוצלח שלהם על ג'מה, והאאוטיז יתגייסו לחזור לעבודה להציל את האיניז ולהפיל את החברה? כ"כ הרבה השערות מטופשות, כ"כ מעט זמן.
בכל מקרה, אני רוצה רק עוד עונה אחת שתסגור הכל יפה.
מה שכתבתי על זה שיתפסו את ג'מה:
זה לא שאני חושב שזה מה שיקרה. אני התכוונתי שזה הגיוני מהבחינה שזה הגיוני שלחברה גדולה כמו לומון יהיו מאבטחים שימנעו מהאסירים שלהם לברוח החוצה. כמובן שאנחנו כבר ראינו שלא היו להם מאבטחים בשום שלב לפני כן שמארק עבר.
זה יהיה דפוק לחלוטין אם אחרי כל זה ג'מה פשוט תחזור לשבי שלה.

לגבי הרעיונות על המשך:
יש הרבה אפשרויות, אבל רובן נשמעות לי עצובות.

מה שאני מופתע שלא ציינתן זה מה שנראה לי מאוד הגיוני: שמארק ימשיך את תהליך המיזוג.
אם כי זה באמת יהרוס את הקטע שיש שני מארקים שונים.
אולי עדיף שדילן יעבור מיזוג.

אני מקווה שיחזרו אל אירווינג ושנגלה מה הקטע שלו - כלומר למה הוא חקר את לומון.

עוד דבר שהגיוני שיהיה משמעותי - זה שאבא של הלנה אמר שהוא רואה את הרוח של קיר בהלי.
אולי הוא יחליט שהוא רוצה שהלי תהיה היורשת שלו. הגיוני שהוא יכול לגרום לכך שהאישיות של הלי תשלוט בגוף באופן קבוע. ואז בעצם יהיה מצב הפוך מעניין שבו הלי יכולה להחליט אם לתת להלנה לצאת לפעמים.
אם זה יקרה אז הלי תוכל באמת לתת לאיני-מארק חיים אמיתיים.

עוד דבר שיכול להיות מעניין לראות בעונה שלישית - אביב. וקיץ.

limors2

Well-known member
ואם יהיה איני מארק לא יהיה אאוטי מארק, זה הקטע. מלחמת המארקים
מה שאני מופתע שלא ציינתן זה מה שנראה לי מאוד הגיוני: שמארק ימשיך את תהליך המיזוג.
אם כי זה באמת יהרוס את הקטע שיש שני מארקים שונים.

אני מקווה שיחזרו אל אירווינג ושנגלה מה הקטע שלו - כלומר למה הוא חקר את לומון.

עוד דבר שהגיוני שיהיה משמעותי - זה שאבא של הלנה אמר שהוא רואה את הרוח של קיר בהלי.
אולי הוא יחליט שהוא רוצה שהלי תהיה היורשת שלו. הגיוני שהוא יכול לגרום לכך שהאישיות של הלי תשלוט בגוף באופן קבוע. ואז בעצם יהיה מצב הפוך מעניין שבו הלי יכולה להחליט אם לתת להלנה לצאת לפעמים.
אם זה יקרה אז הלי תוכל באמת לתת לאיני-מארק חיים אמיתיים.

עוד דבר שיכול להיות מעניין לראות בעונה שלישית - אביב. וקיץ.
אני לא חושבת שנזהה את הסדרה אם יהיה בה קיץ :-D

כל הדברים שציינת הגיוניים ואני מניחה שהעונה הבאה קצת תלך לכיוון של כל הדברים האלה, ותכלס על הלני/ה לא חשבתי אבל זה ממש הגיוני לי- אם יש בה את הרוח של קיר זה בצורה הטהורה וחסרת העכבות שלה, ויש מצב שהאבא המקריפ יעשה הכל כדי לשמור על הרוח הזו. יהיה מעניין לראות מהפך שבו הלי בשלטון.
למרות שהסיכוי שהיא תשתף איתם פעולה, גם במחיר של החופש שלה, שואף לאפס ופחות מזה.
אבל מעניין מאד.

למעלה