Seven Deadly Sins

Seven Deadly Sins

ראיתי שהביטוי הנ"ל מתורגם ל"שבעת חטאי המוות", אבל נדמה לי שזה תרגום לא קולע. יש למישהו רעיון לתרגום ברור יותר? או אולי אפילו לאזרוח המונח הנוצרי ולהפיכתץו למשהו שמתאים לתרבות שלנו?

ועוד שאלה -

תיאור של כמה אנשים שמנים מאוד מסתיים במשפט: Their backsides come one to a bushel. למה הכוונה?

לדעתי

לגבי שבעת החטאים, הכל תלוי באופן שהביטוי תורגם כבר בכתבים הנוצריים. אם התרגום ה"רשמי" לעברית הוא שבעת חטאי המוות - לא הייתי משנה אותו. לגבי הישבנים השמנים: בושל זו מידת נפח השווה בקירוב ל- 32 ליטר. לכן, הוא אומר בעצם, שכל ישבן בודד הוא בגודל של 32 ליטר.

הסתקרנתי אז התעמקתי עוד קצת.

מסתבר ששבעת החטאים לא מוזכרים בכתבי הקודש, אלא בספרות של ימי הביניים. בנוסף, העונש עליהם אינו סתם מיתה, אלא damnation שפירושו (עפ"י אותו מקור) הוא ייסורים תמידיים בגיהנום. אז אם מתעלמים מסיפור הגיהנום, אפשר לתרגם "שבעת החטאים שדינם מיתה". אם רוצים להכניס גם את הגיהנום לתמונה, אין לי ניסוח קולע. ואפרופו גיהנום, מספרים שבחור אמריקני מגיע לשם והשד התורן לוקח אותו לסיור להכרת המקום. הבחור רואה גנים, פאבים, תזמורות, בקיצור - אנשים עושים חיים. אז הוא שואל בתמיהה את השד המלווה, "רגע, אבל איפה הייסורים? "אהה, אתה מחפש את הייסורים !", עונה השד ולוקח אותו למקום מגודר ונעול על סוגר ובריח. פותחים להם את השער ובפנים יש בריכה קטנה של זפת, אש יוקדת וכמה שדונים עם קלשונים, הדוקרים כל הזמן את האנשים המעטים שהיו שם. הבחור מתפלא עוד יותר ושואל, "מה, זה הכל?? למה האנשים האלה פה וכל השאר עושים חיים?" השד מושך בכתפיו בבוז ועונה "אנחנו לא בעד זה, אבל מה - הקתולים מתעקשים".

דלזאגי

New member
או אם את רוצהל היות מדוייקת

בושל - 8 גאלונים ~ 32 ליטר. אחד (גאלון) פחות, יעני 7 גאלונים. אבל בכל מקרה תצטרכי פה ביטוי אחר עם פעולה זהה, משהו בסגנון - התחת שלהם הוא בגודל שם אגם קטן?.....

אלי גיא

New member
../images/Emo6.gif אגם של 32 ליטר?

עשית את היום לכינרת!!! מה זה מוחמאת!!! מפסיקה לספור סנטימטרים עד הקו העליון המעודכן!!! לא שיש לי הצעה טובה יותר...

הארתם את עיניי! וניצול שרשור עצמי -

My brother,* a China scholar *, would ask..." ddd" מה זאת אומרת?

Eldad S

New member
האם זה מופיע

חד-פעמית? האם יש הקשר כלשהו שיכול לעזור בהבנה? האם הטקסט הוא:
My brother, *a China scholar*, would ask...​
ושאלה אחרונה - האם לך עצמך יש איזה צל של מושג מה זה אומר, בהקשר לטקסט שאת מכירה? אולי בכל זאת יוכל מישהו מאתנו לאושש את ההנחה המוקדמת שלך (אם יש לך הנחה כלשהי).

Alas, מופע חד פעמי...

אבל ההקשר הוא דיון ברושם שמותירים אנשים רזים לעומת אנשים שמנים. הכותב טוען שאנשים שמנים נתפסים כמצליחנים, בעוד שאיש רזה, עשיר ומצליח נראה לא משכנע. ואז הוא מצטט את אחיו (a China scholar) שאומר שאם הם כל כך מצליחים ועשירים, למה הם לא אוכלים משהו...? אני לא בטוחה אם הכוונה היא לסינים (עם רזה, עפ"ר) או למה, לכל הרוחות...?

xslf

New member
הצעה חלופית

בושל הוא גם חבית (במידת בושל). למשל, מדברים על בושל של תפוחים, כשהכוונה היא לחבית מלאה תפוחים. אז אולי "התחת שלהם הוא בגודל חבית"?

למעלה