שלום, אני מחפשת כוון
לטיפול משלים.. אני מכירה קצת את התחום, אבל אין לי מושג במקרה שאיתו אני מתמודדת באיזה כוון של רפואה משלימה אני יכולה להעזר.. אז הנה הסיפור שלי: אני בת 30+, "סובלת"
מתסמונת MHE. זו "מחלה" (גנטית, גם לאבא שלי יש אותה, אבל לאחי אין..) שפוגעת בעצמות וגורמת לגידולי עצמות (סחוס?) בעיקר במפרקים.. כתבתי מחלה במרכאות כי תכלס התפקוד שלי ביום יום הוא נורמלי לחלוטין, ולמרות שעברתי בילדות שני ניתוחים, אין לי שום מגבלה.. לאחרונה התחלתי טיפולי הידרותרפיה, ככה בשביל הכיף אבל גם לשיפור יכולת התנועה וטווח תנועה (קצת מוגבלות בגלל התופעה הזו). בשבוע שעבר הייתי בביקורת שגרתית (אחת לשנה) אצל אורטופד ומסתבר שיש אפשרות שאני צריכה לעבור ניתוח.. הוא שאל אם יש חדש מהביקורת הקודמת (לפני שנתיים) וסיפרתי לו על איזו עצם שיש לי באזור הגב העליון. הוא שאל ממתי זה והאם זה גדל וכו, שאלות שלא היתה לי תשובה עליהן, כי תכלס אין לי עיניים בגב.. אני מודעת לעצם הזו מלפני שנתיים בערך, שעשיתי מסאג' והמטפל שאל מה זה... האורתופד שלח אותי לסיטי ואמר שאחזור אליו (למעשה הוא העביר אותי לרופא אחר) ונחליט מה לעשות.. הרופא, לפי הרגשה שלי, למעשה כבר איבחן וקבע שאני צריכה ניתוח (כמו כל רופא, בטח ובטח אורתופד).. מבחינתי כרגע
אין מצב שזה מה שהולך לקרות.. הוא אמר שהסכנה היא שזה ימשיך לגדול ויתפתח לגידול סרטני, לכן בגדול הכוון הוא שצריך להוציא את זה.. שאלות של "איך יודעים אם זה גדל" כמובן לא זכו למענה.. הרי כדי לדעת שמשהו משתנה צריך לעקוב אחריו, צריך לפחות 2-3 צילומי השוואה.. ככה שצריך לפחות חצי שנה- שנה.. וחוץ מזה, הסיכוי שזה יתפתח לגידול הוא 1-3%, שזה אומר 1-3 מתוך 100.. נחשוב בהגיון, על הסיכוי לסרטן השד הוא 1:7, אז מה – הולכים וכורתים לכולן את השד כדי למנוע?.. <רררר רופאים מעצבנים אותי!> בכל מקרה את הביקור החוזר אצל הרופא קבעתי לתחילת יולי..תכלס, אני יודעת שהשליטה בידיים שלי ושאני צריכה לחקור ולחפש כל מידע אפשרי (אין הרבה ברשת..), כולל טיפולים אלטרנטיביים. וכאן, אחרי המגילה הזו שלי, מגיעה השאלה -
האם אפשר לקבל כווון לגבי סוג טיפול אלטרנטיבי שאני יכולה להעזר בו, גם לרמה הפיזית של הגוף, ובדרך לא אתנגד גם לרמה נפשית <כלומר אם זה יכול להיות משולב - הכי טוב!> (אני בטיפול פסיכולוגי, בנוסף אני בסוג של תנועה לגוף ולנפש, וגם שוחה 3 פעמים בשבוע ועושה את ההידרותרפיה, אבל הרעיון הזה של ניתוח מפר את שלוותי, בעיקר על רקע זכרונות עבר לא נעימים שיש לי מניתוחים קודמים). כל כווון יתקבל בברכה, תודה!