scrambling

guprnds

Active member
scrambling

שלום רב,
אני מחפש תרגום עברי למילה scrambling או scramble. זהו מונח מקצועי המתואר באנגלית כך:

"Alpine Scrambles are off-trail trips, often on snow or rock, with a 'non-technical' summit as a destination. A non-technical summit is one that is reached without the need for certain types of climbing equipment (body harness, rope, protection hardware, etc), and not involving travel on extremely steep slopes or on glaciers. However, this can mean negotiating lower angle rock, traveling through talus and scree, crossing streams, fighting one's way through dense brush, and walking on snow-covered slopes."

קיראו כאן על הערך הויקיפדי המתאים.
האם יש למישהו רעיון?

guprnds

Active member
תודה :)

יש כבר מושג המכונה free solo climbing והוא מתאר את המצב האקסטרימי ביותר, ראי קישור. טיפוס קל יותר מתאים בהקשר שלי אבל הטיפוס הוא רק אלמנט אחד בתוך משהו רחב יותר: off-trail-hike.

guprnds

Active member
רעיון יפה... אם כי

במילה שיטוט מתחבאת אקראיות שהרי שיטוט משדר מסר של הליכה ללא מטרה יעד או כיוון מוגדר, הלא-כן?

כיוון שבהגדרה שהצגת מופיעה סטייה מהשביל, הנחתי שמדובר במשהו

.. הנחתי שמדובר במשהו לא מתוכנן.
כנראה לא הייתי מרוכזת.
אולי אם תתן הקשר - מהו המשפט בו אתה רוצה לשלב את המונח? מה ההקשר הרחב יותר?
אולי אלו יעזרו לתת לך רעיון טוב יותר...

guprnds

Active member
תודה ענת

באוגוסט ערכתי ... (כאן באה המילה המתאימה) מצפון לחוג הקוטב. או: בשבוע שעבר יצאתי ל... בהרי יהודה
אולי "הליכה אתגרית"? אולי "מסע אתגרי"? העניין הוא שהמינוחים הללו אינם מרמזים על hike בחיק הטבע הפראי, מחוץ לשביל. הליכה אתגרית אפשר לבצע גם במסלול מכשולים באצטדיון במסגרת של ספורט.
איך היית מתרגמת את המושג hike? (נדמה לי שכבר שאלתי זאת כאן בעבר).

לגבי HIKE גם אני מחפשת תרגום טוב. לא בטוחה...

אני חושבת שעכשיו אני מבינה יותר מה אתה מחפש, הדוגמאות אכן מבהירות, אבל אין לי תשובה טובה. אנסה לשאול כי זה מעניין גם אותי.
אולי מישהו נוסף מהפורום יצטרף אלינו לדיון?

zx5

New member
אם לא צריך משלב גבוה מדי אפשר אולי להשתמש בטרק שהפך די מקובל

זה אולי לא בדיוק hike אבל בהקשר הזה זה בהחלט נשמע מתאים

guprnds

Active member
טרק הוא מונח שונה

המתאר הליכה לא אתגרית (אך לא קלה) על שביל כבוש. אכן המונח הפך להיות מקובל והשימוש בו נפוץ. אני מנסה להבחין בעברית בין scrambling ל- trerkking המתארים שני סוגים שונים לגמרי של הליכה או מסע בחיק הטבע.

zx5

New member
אולי משהו עם "שביל לא מסומן"

אם כי מההסבר עולה שאין בהכרח שביל... אז אולי על אותו משקל - "מסלול לא מסומן"
טיול בשביל/מסלול לא מסומן
הליכה במסלול לא מסומן

zx5

New member
אז אם נשלב את שתי ההצעות

יצאתי לטרק בשבילים לא מסומנים מצפון לחוג הקוטב

guprnds

Active member
ומה באין שבילים?

טרק בשביל (מסומן או לא מסומן) הוא פשוט טרק...
בהליכת scrmbling אין כל זכר לשבילים... אתה מפלס דרכך בתוך מרחבי הפרא ומתמודד עם האתגרים המתחייבים מטבעו הפראי של השטח.

אני מבינה שהמונח הוא הליכה במסלול לא מסומן

או שזה לא מדוייק?
ניסיתי גם למצוא משהו קצר יותר, אבל אולי באמת תנסה לנסח בכמה מלים את ההסבר הכי מדוייק.

guprnds

Active member
הכי טוב שאני יכול...

הליכה אתגרית (ללא ציוד טכני) בשטח ללא תוואי מעשה אדם.

למעלה