Schwalbe ROCKET RON Evo 650b

enigo

New member
דווקא די מחורבנים...

הכי טובים, בסדר יורד, הם ויקטורינוקס, האלה של הצבא האמריקאי (SOT או משהו בסגנון, לא זוכר את השם בדיוק), לדרמן (שיש להם את המבחר הכי סקסי ורחב, וכלים סבירים סך הכל) והרחק הרחק מאחור גרבר, שפשוט מתפרקים. ולא כדימוי - התפרק לי אחד בידיים, ולא תחת עומס מוגזם, ואני יודע שאני לא היחיד.

enigo

New member
לחץ אוויר גבוה לא תורם לגלגול מהיר?

או שאני לא מבין למה אתה מתכוון ב"גבוה מדי", או שאנחנו מאוד לא מסכימים.

ronengeles

New member
דוווקא יש סוג של הגיון במה שהוא אומר

כשאתה רוכב בשטח כשהקרקע לא חלקה, כאשר לחץ האוויר גבוה, ההאופניים "מקפצות", הצמיג מאבד אחיזה בקרקע, ולכן האופניים מאבדים מהירות. כשיש לחץ נמוך יותר, הצמיג נשאר צמוג לקרקע, האחיזה טובה יותר, ולכן אין איבוד מהירות.
כמובן שבעיר/כביש, כשאין אבנים ומהמורות בדרך, כמה שהלחץ בצמיג גבוה יותר, האופניים יהיו מהירים יותר.
זאת התיאוריה לפחות.....

enigo

New member
אין קשר בין פגיעה באחיזה לבין קלות גלגול

אם כבר, אז כשהגלגל באוויר ההתנגדות לגלגול ממש אפסית...
נכון שקיפוצים כאלו יפגעו ב- traction (איך מתרגמים את זה לעברית "משיכה"? אבל באופניים זו בכלל דחיפה!), אבל זה לא קשור לדיון.

LeonardoDV

New member
תמיד האחיזה ביחס הפוך לגלגול

אין מה לעשות זאת פזיקה בסיסית.
באחיזה מייצרת התנגדות לגלגול. תגלגלו גולה מזכוכית וגולה מגומי על משטח משופע ותראו מי מהם מתגלגל מהר יותר.
מה שנכון הוא שחלק מהמומנטום של התנועה קדימה מתבזבזת על מכשולים קטנים שגורמים לאופניים לנוע בציר אנכי.

enigo

New member
אתה מדבר על אחיזה במגע, הוא מדבר על זה

שהגלגל ינתק מגע, מצב קצת יותר מסובך.

LeonardoDV

New member
כשהגלגל מנתק מגע

אין שום חשיבות ללחץ האויר או לשום פרמטר אחר הצמיג באויר.
זה מצב שקורה לרוב במצב שהרוכב דוהר בירידה בזמן שהוא עומד.
בעליות, לרוב מדוושים בישיבה ואז משקל הרוכב לוחץ את הגלגל האחורי לקרקע אם לחץ אויר גבוהה ואם הוא נמוך.

enigo

New member
גם עם כל המשקל של הרוכב על הגלגל האחורי

הוא עדיין עלול לנתק מגע. וככל שלחץ האוויר גבוה יותר, כך הסיכוי לזה גבוה יותר, משום שהצמיג פחות יעיל כאלמנט סופג זעזועים.

B U G Y

New member
אתה מתחכם, כרגיל, או שואל ברצינות?

זה לא חדש, לחץ גבוה לא תורם לשיפור המהירות. נכון, שתאורטית התנגדות לגלגול קטנה, אבל זה לא הפרמטר היחיד שתורם למהירות הרכיבה. זה מידע מהרבה בדיקות, בעיקר באופני כביש, שם גילו שהחל מלחץ מסויים, בסוף הסקלה של טווח הניפוח המומלץ, אין תרומה להגדלת הלחץ ואפילו הפוך, בגלל איבוד הגמישות של הגלגל הוא עולה מעל שינוי בכביש במקום לעבור "דרכם" וכיוון שכך, הוא בעצם עולה למעלה, כלומר יש הפסד מהירות אופקית למהירות אנכית. תוסיף לזה את העובדה שהגלג מאבד אחיזה וספיגת זעזועים, התוצאה היא מהירות רכיבה נמוכה יותר. כמובן שיש גם בלאי מוגבר של הצמיג.

enigo

New member
אתה מערבב בין התנגדות לגלגול ומהירות רכיבה

שני דברים שונים. ההתנגדות לגלגול הנמוכה ביותר היא עם גלגל קשיח לחלוטין, בלי שום עיוות תוך כדי גלגול. קירוב טוב לזה הוא גלגל מפלדה קשיחה - כמו שיש ברכבות, למשל, ולא במקרה.
אבל כמו שכתבת, החיים הם לא רק התנגדות לגלגול, אלא גם אחיזה, שמירת קו, ספיגת שיבושים וכן הלאה, ולכן לחץ האוויר האופטימאלי הוא לאו דווקא לחץ האוויר המקסימאלי.

B U G Y

New member
אתה טועה לגמרי!

בהודעה הראשונה כתבתי "מהירות גלגול" ולא התנגדות לגלגול. מהירות גלגול היא התוצאה הסופית של כל הפרמטרים כאשר התנגדות גלגול היא רק פרמטר יחיד מזה

ronengeles

New member
סוף סוף ירד לי האסימון והבנתי מה הוא רוצה

אתה כתבת בהודעה המקורית, שלחץ גבוה לא תורם לגלגול מהיר. מה שכמובן התכוונת זה שלחץ גבוה בצמיג לא בהכרח תורם למהירות.
אניגו טוען, ובצדק, שלחץ גבוה בהחלט תורם למהירותהגילגול (בניגוד למהירות הרכיבה), והוא התייחס למשפט שלך בדיוק כמו שכתבת אותו.

B U G Y

New member
אני תמיד מבין מה הוא רוצה....להתחכם.

הוא דומה לי בקטע הזה... לכן לא התייחסתי ישר לשאלה שלו, אני יודע שהוא יודע על מה אני מדבר, כי כבר דיברנו על זה לפני.

enigo

New member
תסלח לי שאני לא זוכר כל שיחה שאי פעם היתה לנו

וגם על זה שאני אוהב לדייק.
ומהירות גלגול היא הצד השני של התנגדות לגלגול. אתה מדבר על מהירות רכיבה, ואני עדיין טוען שזה דבר שונה לחלוטין. למהירות רכיבה מקסימאלית יש לחץ אוויר שונה לכל גלגל, תוואי שטח ואפילו סוג אופניים.

B U G Y

New member
לא צריך, להתנצל, זה טוב שאתה...

אוהב לדייק, הלוואי שכולם היו כך.
ואתה צודק בקשר למהירות, לכן סים לב, בכוונה לא אמרתי מה זה לחץ גבוה, כי זה מאוד תלוי בגורמים רבים. משקל הרוכב הוא אחד מהם, סוג הצמיג, סוג הגומי, גיל הצמיג, מצב שחיקה שלו, רוחב החישוק ועוד הרבה פקטורים. אבל אני כן יכול להגיד ב100% שמהירות הנסיעה לא בהכרח תגדל ביחס ישיר ללחוץ האוויר. כלומר, אין צורך לנפח מעל 45 psi באופני הרים גם לרוכב גדול, עד גבול מסויים, כמובן.

enigo

New member
על זה שההשפעה על מהירות הנסיעה היא לא תמיד

ישרה, אין לנו ויכוח. בטח ובטח אם לא מדובר רק בקו ישר.

למעלה