Scales

Cruvi7

New member
Scales

של הבס כמובן. אני צריך את כל המידע שיש עליהם, כי מהספר שיש לי אני מקבל תרגילים אבל לא את התיאוריה, ואל תתנו לי לינק לActivBass, כי ייקח לי שנים למצוא את מה שאני מחפש.

הגיע באמת הזמן שנתחיל לדבר על

תיאוריה לבסיסטים. אני יודע הרבה מאוד תיאוריה על גיטרה אבל על בס אני בקושי יודע אקורידים. ד"א אפשר לצייר טאבים בפורום כדי להעביר מידע אחד לשני...

גילדורי

New member
יש לי גם חומר על פירוק אקורדים

אבל שוב, אין לי דרך להעביר לכם אותו. למישהו יש רעיון?

אתה עלול להתחרפן תוך כדי, אבל...

טאבים זה שימושי... או שתסרוק את המחברת תוים שלך. או שתצייר בצייר או באקסל משהו שנראה מספיק טוב.

Cruvi7

New member
מה הבעייה?

אתה פותח פנקס רשימותיישן ומתחיל לרשום...

גילדורי

New member
טוב....מכיוון שהשבוע יהיה לי מלא

אני אתחיל לעלות חומר. נתחיל עם הדבר הכי פשוט ובסיסי (והכי קל גם להסביר)- מעברים. ישנם 4 סוגי מעברים, אולי יש עוד, תוסיפו 1. מעבר סולמי 2. מעבר כרומטי 3. מעבר אקורדי 4. מעבר בטרצות (בהדגמות, תווי המעבא מסומנם באות קטנה) מעבר סולמי מעבר סולמי, שהמעבר בין האקורדים הוא לפי הסולם- C D E F G A B אם רוצים לעבור בין אקורד A ל C, אז התו מעבר הוא B. A b C מעבר כרומטי מעבר כרומטי הוא מעבר שהולך לפי חצאי טונים. למשל, אם ניקח את האקורדים F ו G העבר ביניהם יהיה כזה : G f# F מעבר אקורדי מעבר אקורדי, מעבר שבנוי מצלילי האקורד. אם רוצים לעבור מ E ל A, אנו יודעים שה-E בנוי מ-E G וB אז יש אפשרות למעבר כזה:E b A מעבר בטרצות מעבר בין טרצה גדולה (2 טון) לקטנה (1.5 טון), או מעבר מטרצה קטנה לגדולה.

גילדורי

New member
שכחתי להגיד, שהשבוע אני אמשיך

להביא דברים. למנהל, אפשר גם לקבץ את הודעות ולשים אותם במאמרים.

למעלה