Sam Musiker

Sam Musiker

היה חתנו של דייב טראס.למעשה אפשר לומר שהוא יסד את תזמורת החתונה המסורתית עם התופים וגיטרת הבס אי שם בשנות ה60. יש לי תקליט שלו. לתזמורת שלו קרו "התקווה". לחפש ולמצוא את Sam Musiker זה לא דבר פשוט באינטרנט. גוגל הוביל אותי כצאן לטבח לאתר בסינית
כדאי להאזין לקובץ הזה.אין שם קלרינט.יש שם מקצב תופים שתואם את הלך הרוח של סאם מיוזיקר האגדי
התזמורת גם ברוחו של סאם.הניגון בביצוע להקת שטריימל.הגעתי אליו כאמור מהאתר הסיני. כדי שנוכל להמשיך להניח לינקים,נמשיך בהודעה חדשה:)

Sam Musiker שינה קצת את הגישה

המוזיקלית לאחר הימים הטובים עם המחותן
בתקליט TANZ אלו היו הימים האחרונים.מעניין שהתקליט הזה שבו מככבים Dave Tarras & Sam Musiker הוא הידוע ביותר והנמכר ביותר באינטרנט. סאם מיוזיקר לבדו...לפתע נעלמה האגדה...הרבה תקליטים יפים היו לסאם. גם לAbe Schwartz היו ימים טובים.מי שמשיג את התקליט,מובטח לו לקבל את אותה "מכה" שעליה כתב ידידינו בוב מרלי.בלינק של יש קליפים לתקליט. מומלץ להאזין לAbe Schwartz אחד הקטעים המומלצים כאן.

וכבר כתבנו על נפלאות גוגל../images/Emo6.gif

מתברר שאת להקת שטרימל העלה חברינו נועם סטאריק וזה נמצא אי שם בקישורים

ישר כויח../images/Emo45.gif

רוב הקישורים שם הם מהתקליט טאנץ שכבר הזכרנו.בכל מקרה יישר כוח על הקישור

המנוי שם

מועיל כדי לקנות את הדיסק בזול. ועכשיו נעשה לך הפתעה קטנה
שני קבצים של בוב מרלי להאזנה. עכבר ימני.שמירת קובץ בשם. הנה הם. הראשון. והשני. :))

BobMarly

New member
זה היה מחווה נחמד

טוב, אז קצת על בוב מרלי, שאני משתמש בשמו לפורום זה: אז בוב מרלי הוא אבי מוסיקת הרגאיי זו מוסיקה שהתפתחה בג'מייקה והגיעה לשיאה בשנים שבה בוב מרלי יצר. הגדולה של מוסיקת הראגיי היא השילוב הנפלא בין כלים חשמליים לכלים אקוסטיים, שילוב של מקצב אשר יכול לשמש גם שירים איטיים וגם מהירים. כששמעתי את בוב מרלי בפעם הראשונה, קבלתי את ה"מכה" הידועה; מישהו רחוק ממני מאוד בתרבות שלו (אם מסתכלים על העולם ועל החיים של מעגל אז הוא אולי קרוב כי הוא רחוק ממני 359 מעלות זה אומר מעלה אחת לידי בלי ששמתי לב). שר על בעיות חברתיות, הטיף לשימוש חופשי במריחואנה, דיבר המון על דיכוי ועל חופש לעם שלו, בעיות שקרובות לליבי מבחינה פילוסופית אבל רחוקות מבחינה מעשית, וכמובן מיסטיקה ודת (הרסטאפרי). אבל השילוב המדהים הזה של האורגן החשמלי , הגיטרה החשמלית, החצוצרות , ולפעמים הגיטרה האקוסטית בה הוא משתמש בשיר Sound of freedom, נגעו בי עמוק. כשאני מנסה להשוות את בוב מרלי ולהקתו (להקת המקוננים) למוסיקת כליזמר, אני מוצא שבאמת הכליזמרים של ג'מיקה זו מוסיקת הרגאיי. אני חושב שההשוואה קיימת אבל צריך לעשות מחקר די מקיף כדי לכתוב מחשבות בנושא בשתיהן יש דת, מיסטיקה, מיעוט וכו'. לפני כ 20 שנה, היה סרט בבית אגרון בירושלים (מישהו זוכר שהיה שם פעם קולנוע? היו עליו גם מלחמות שבת), על מוסיקת הרגאיי ושם מעבר לבוב מרלי הציגו הרכבים רבים ומגוונים חלקם מנגנים רק בתופים ענקיים בטבע, קוטפים מריחאונה ומעשנים,ודנים (איך לא) על אותנטיות ועל "שמרזמר" . מה שהיה מעניין זה המחשבה עליה הם דיברו מעבר לכותרות של חופש וכו'. אז קודם כל הם שידרו במוסיקה באמת משהו מאוד חופשי, מתמזג עם הטבע עם הרבה מאוד עוצמה פנימית מצד אחד אבל הרבה חולשה, ילדותיות ומשהו מאוד לא מגובש מצד שני (אולי זה המנוס מחופש המפורסם של אריך פרום?). על קצה המזלג, יכול להיות שכליזמר משדר חירות ורגאיי משדר חופש, שניהם משדרים איזשהו סוג של מיסטיקה. ויכול להיות שזו אחת הסיבות שאני מתחבר לשתי המוסיקות האלה כי חירות וחופש וההבדלים בינהם מעסיק והעסיק את מחשבותי הרבה. איש הרוח, בחרת שיר מצויין בשבילי אני גם אוהב יין אדום וגם את הביצוע הזה שהוא המקורי. בוב מרלי כבר לא חי, הוא נפטר בשנת 81 ב 11 למאי ימים מספר לפני ל"ג בעומר שלנו, ממחלת הסרטן בגיל 36!!!

BobMarly

New member
תיקון קל

לשיר עם הגיטרה האקוסטית קוראים Songs of Freedom ולא Sound of freedom

BobMarly

New member
באתר של בוב

יש דגימות של חלק גדול מהשירים. יש הרבה מאוד מה לעשות עם אורגן במוסיקת הרגאיי. וכפי שראיתי (בבלוג דומני) אורגן זה אחד הפייבוריטס שלך.

מחר בלי נדר

אני אנבור בזה קצת. זה חדש לי קצת אבל אני תמיד שמח להתנסות בדברים מענינים. לך תדע.אולי בזכותך בסוף אני אוציא דיסק עם מוזיקת רגאיי

למעלה