S04E16 DEADLOCK

• פותח הנושא tsou
  • פורסם בתאריך

tsou

New member
../images/Emo58.gif בדיוק כפי שחששתי

הם שוב עשו רטקון והמתקפה על קפריקה (של טיי) היתה הקדמה להפלה, למקרה שלא הבנו שגזע טהור סיילוני מועד לכליה בדיוק כמו גזע אנושי טהור, ורק הרה (+ הגלקטיקה המסתיילנת במהירות הבזק) היא הפתרון המשחק של טיי הקרוע בין אלן לשש+ילד היה מעולה. גאלן חזר לאהבה הראשונה שלו (שניה אם מחשיבים את טורי אבל הוא לא זוכר אותה אז לא נחשב). ושש המקורית חזרה בשמלה מלאכית חשודה. וגאיוס שוב בצד הלא נכון =תומך הגזע האנושי הטהור. לדעתי אפשר היה להעביר את זה עם קצת פחות זמן מסך שלו, אבל מילא..

Ambious

New member
../images/Emo58.gif הגלקטיקה כמצפונו של ביל אדאמה

אני אגיע לשאר החלקים תכף, אבל חשוב לי לציין משהו ששמתי לב אליו בפרק הזה, שהתחיל כבר בפרק הקודם, אבל רק בפרק הזה הצלחתי לראות את החיבור הישיר. הגלקטיקה מייצגת את המצפון ביל אדאמה, את הלב שלו. היא זקנה ופגועה, ועכשיו מגיעים הסיילונים ומציעים לה תיקונים מבפנים ושינויים שיבטיחו את הישרדותה, וביל נקרע בין מה שהוא יודע שיציל אותה לבין משהו שהוא לא בטוח שהוא יוכל לזהות יותר בתור הגלקטיקה. נשמע מוכר? זה בדיוק מה שקורה לביל בינו לבין עצמו, זה בדיוק מה שקורה לצי. הצי כבר עייף, ביל עייף, ופתאום הוא מגלה שהדבר היחיד שיכול להציל אותו - שיכול להבטיח את הישרדותו - זאת טכנולוגיה סיילונית, אלה הסיילונים עצמם. כמו שנאמר בפרק בצורה הכי טובה שיש "סיילוניות טהורה לא עובד, אנושות טהורה לא עובדת, כבר ראינו את זה - רק ביחד נשרוד" (או משהו בסגנון). ורואים בכל שוט בפרק שבו ביל מסתכל על העבודות של גלקטיקה, רואים על הפנים שלו שהוא נקרע מבפנים. שהעבודות בלב הגלקטיקה הן בעצם העבודות בלב שלו, ושהתיקונים שממלאים מקום בלב לטכנולוגיה סיילונית הם בעצם המקום שמתפנה בליבו לסיילון אחר - סול טיי - שאותו הוא חזר לקבל בתור חבר ואח. זה התחיל, כמו שסיכמו ביל ולאורה. הסיילונים הם עכשיו כבר חלק מהצי - ואין שום דבר שישנה את זה. הם שזורים זה בגורלו של זה, מבחינת הגורל שלהם - מבחינת הטכנולוגיה שלהם, מבחינת האהבות וההשרדות שלהם. בגלל זה הרה היא המפתח - היא השילוב של השניים, הגזע החדש הטהור והאמיתי - לא עוד חד צדדיות סיילונית או אנושית: הרה היא סיילונית ואנושית, היא השילוב הנכון - היא מה שיבטיח את ההשרדות של שני המינים. ומילה אחרונה לסיכום על מייקל הוגן, המשחק את סול טיי. מייקל הוגן נתן בפרק זה את משחק חייו. פניו השתנו לחלוטין וזה כאילו שחקן אחר עמד לפנינו. תמיד הערכתי אותו, אבל בפרק הזה הוא היה אחר לגמרי, ונתן את הופעת חייו. זה היה תענוג לצפות, ואני מתרגש שזכיתי לראות את זה. קודוס.

duron

New member
../images/Emo58.gif יפה

זה מתחיל להזכיר את החלום של לורה : גאיוס (שמצדד באנושיות טהורה) וקפריקה (שמצדדת בסיילוניות טהורה ) מרחיקים מלורה (הצי) את הרה (עתיד הברית האנושית - סיילונית).

tsou

New member
ועכשיו רק צריך את פרשן החלומות הרשמי

כדי לאשש את זה = דניאל

tsou

New member
../images/Emo58.gif בקשר לשש

(המקורית, של גאיוס) מסתמן יותר ויותר שמור חיבר באופן הדוק בין הנצרות (שטן וכעת מלאך) לבין יצורי-האור האניגמטיים מסדרת המקור. וההכחשה של אלן בפרק האחרון לרעיון של מתן אל יחיד לסיילונים כדי למנוע האלהה של החמישה יכולה להתפרש לשתי פנים..

MIDNIGHT SKY

New member
שאלה../images/Emo58.gif

ראשית,אהבתי את הפרק! ראיתי צד שונה אצל טיי,הצד הרגיש שלו, הוא שחקן מעולה! חבל לי על ליאם. - עכשיו השאלה,מישו שם לב לאנדרס? באמצע,לא כ"כ קשור מראים אותו,ואז לפי מה שהבנתי, הוא "התעורר" ,כאילו הגיב,ראו את זה במכשיר שכרגע את שמו אני לא זוכרת ><" אתם חושבים שזה אומר משהו?

duron

New member
../images/Emo58.gifהחשיבות שב-

התעוררות של סאם - יכול להיות שיש משהו שאלן (להלן LNT) לא מספרת להם. צריך לחכות ולראות איך היא תגיב.

זריזי600

New member
../images/Emo58.gif מראה לי שמעט טעית בפירוש

אלן הכחישה מסיבה פשוטה מאוד. בפק הקודם נאמר שהסנטוריונים כבר החזיקו באמונתם באל אחד כאשר נפגשו החמישה איתם

duron

New member
מפני ש- ../images/Emo58.gif

סול עדיין מאמין באלילי קובול. נוח לו להאמין שהם המציאו את האל היחיד בשביל הסנטוריונים. האמת היא שהוא פשוט לא זוכר. אבל סאם כן , והוא מתחיל להתעורר....

tsou

New member
../images/Emo58.gif ../images/Emo122.gifאבל מה זה קשור למה שכתבתי?

שניכם לא הבנתם. בסדרת המקור הצי הוא פוליתיאיסטי, למרות שהוא חוצה את ים סוף שבחלל אל הארץ המובטחת, והסיילונים מאמינים במצביא/אל סיילוני אחד, כמו כאן. וישנם יצורי-על מוארים, שמהם בורח באלתר, ושבזכותם ניצלת האנושות מכליה. מור אמר מזמן שהוא לוקח מסדרת המקור את המלחמה בסיילונים ואת יצורי האור, אבל עד לפרקים האחרונים לא היה לגמרי ברור איך הוא מחבר ביניהם בהתחשב בתיבול הגוספלי החזק של הסדרה הנוכחית. מה שאמרתי הוא שההופעה המחודשת של שש המקורית בלבוש מלאכי (קונטרה לאדום החוטא או שטני מהעונות הראשונות), שדוחקת בגאיוס באמצעות הגוספל שלה לצדד בצד האנושי של המשוואה המתרקמת, מתחיל להזכיר מאד את האיזון, יותר נכון את מאזן האימה, שיצורי האור מסדרת המקור חתרו אליה. כשאלן מבטלת את דבריו של טיי שחושב שהם העניקו לשמונת הדגמים את האמונה באל הסיילוני כדי שהם לא יאהילו את חמשת ה"בוראים" שלהם, מבלי שתתן לו הסבר, הצופים כמובן יקשרו בין האמירה הזו למה שנחשף בפרק האחרון (השיכחה של טיי), אבל מעבר לזה, השתיקה שלה ביחס לאל הסיילוני פותחת מחדש את שאלת המהות של האל הזה - האם מדובר בבינה מלאכותית או בישות-על מיסטית? זו היתה השאלה הגדולה בסוף סדרת המקור או אחת השאלות הגדולות ושל מקורות האמונה הסיילונית.

duron

New member
את מתכוונת

סיילוני תוכנתי מול ישות מטאפיזית ? כי קיימת גם האופציה של מכונות שמאמינות באל המטאפיזי הממשי . (כן אני יודע שזה אבסורדי אבל מעניין)

tsou

New member
כן,

האופציה השלישית כמובן מתקיימת בראש של הצופה (וכך גם האפשרות ההפוכה) אבל אני מאמינה שהיא רק תוצר של בלבול שיטתי ומכוון

duron

New member
אבל

זו האופציה הכי מעניינת עם הטוויסט המבוקש בעלילה. זה "דאוס אקס מכינה " עד הסוף. מכונות שמאמינות שהן משרתות את רצון האל. סול חושב שהוא יודע למה תכנתו אותם ככה. LNT מודה שהיא לא תכנתה אותם ככה.

tsou

New member
נכון שזה מעניין, אבל

1. בסדרת המקור זה בדיוק מה שנשאר פתוח 2. השמונה מאמינים באל, אך לא מחויב שהן חושבות אותו לרליגיוזי32. מה שנראה לי יכול להיות עוד יותר מעניין וזה גם הכוון שאליו אנו מתנהלים, הוא ביטול ההבחנה בין שתי הקטגוריות (מה שמחייב שישמרו אותן - שתיים, לא שלוש) עד לרגע האחרון ממש

למעלה