Rush

ed555

New member
אכן..ספסטיק אינק גם כן טובים.

בקשר לווצטאואר.. אחלה נגנים והכל אבל הסולן שלהם פשוט קופי קינג דיאמונד!(במילים אחרות,קול מעצבן מאוד)

Zed off

New member
כן השירה באמת הורסת...

אבל זה רק קצת מזכיר את קינג דיאמונד, יש לו יותר שירה של סולן של טראש´...

ed555

New member
אז אולי קצת בכיוון גם של פלוטצם אנד

ג´טסם..
אבל השירה הצפצפנית והכל..בהתחלה הייתי בטוח שזה קינג דיאמונד.

epitaph

New member
דווקא מהשלושה שירים...

של קינג דאיימונד ששמעתי אהבתי את הקול שלו...

יש לו קול מיוחד

לא כל אחד מתחבר אליו אני חושב שיש לו את הקול הכי מיוחד במטאל שינוי הקול שלו מדהימים העוצמה גם והוא מוזר מוזר מאוד אי אפשר לדעת משמעה ראשונה שזה הקול של אותו אדם בדיסק אחד הוא שר באיזה 20 קולות שונים גבוה מאוד נמוך מאוד קלין ועוד ממש ממש מוזר ובין הסולנים שאני הכי מעריך

chinchila

New member
יש לי כמה וכמה דיסקים שלהם

והם בטוח לא פרוגרסיב מאטל! הם פרוגרסיב רוק ישן וטוב ודרך אגב למרות שTEST FOR ECHO הוא די חדש וממוסחר גם בו יש מוטיבים מעניינים מאוד. אני הייתי שקוע בהם די הרבה זמן במהלך הצמיחה המוזיקלית שלי אז אני חושב שאני יכול לענות על כמה שאלות שתביא... ודרך הגב MOVING PICTURES באמת קלאסיקה חזקה מאוד. אבל בהופעות הם חבל על הזמן... יש לי אותם בלייזר דיסק, הא...

המלצה חמה על ראש, והסבר קצר

אני שומע בעיקר רוק מתקדם, וראש היא הלהקה האהובה עלי. ראיתי שרובכם לא מכירים אותם, ואלו שכן מכירים רק את השירים המוכרים, וחבל. ראש קיימת משנת 72, ובימים אלו עובדים על דיסק חדש. היא התחילה כלהקת רוק מתקדם כבד והרמוני. הצליל שלהם מתוחכם, ייחודי וארגסיבי מאד. אין להקת רוק/מטאל/כבד מודרנית שלא מושפעת מראש, ושלושת חברי הלהקה מדורגים בין המובילים, כל אחד בתחומו (גיטרה, באס, תופים). המגזין morden drummers ערך משאל בקרב הקוראים על הדיסקים עם התיפוף הטוב ביותר. 12 דיסקים של ראש הופיעו בין 50 הזוכים, 4 מהם ברצף, במקום הראשון. RUSH היא הלהקה המוכרת ביותר בקנדה, ויוצרי סאות´ פארק שנמנים בין המעריצים הזמינו אותם להשתתף בקטע קטן מפס קול הסרט של הסידרה. משום מה הלהקה מוכרת רק בקרב שומעי הרוק המתקדם, וכמעט ולא תפסה תאוצה ביפן וארצות הברית, לעומת אירופה וקנדה. בשנות השבעים ראש התאפיינה בצליל כבד ועשיר, הם ניגנו קטעים אינסטרומנטלים מהפנטים לצד בלאדות גותיות שהושפעו מטולקין וסיפורי פנטזיה אחרים. לאלו שרוצים לשמוע, שלושה אלבומים רצופים מומלצים מאותה תקופה: 2112 , שהוא לדעתי היצירה הפרוגרסיבית החזקה, סוחפת וחכמה מכולן. הרצועה הראשית בדיסק היא סיפור פנטזיה עתידני בת 20 דקות. שאר השירים בדיסק טובים גם הם, ומושפעים מאד מלד זפלין ובלק סאבאת´, אבל נחים בצל של היצירה הדגולה הזו. a farewell to kings - בלאדות עם צליל וליריקה גותיים. שדים, דרקונים, טירות ומערות, ומעברים בין קטעי נגינה פסיכודלים לכבדים. הלהקה בשלב זה התנערה מהצליל הבלוזי של לד זפלין, והתחילה לגבש קו ייחודי מאפיין ומתוחכם. hemisphere - היצירה בה הטריו הקנדי המופלא מפגין יכולות וירטואוז´יות חסרות תקדים. עיקר הדיסק הוא סיפור פנטזיה בן 20 דקות על מאבק בין שני אלים, על שליטה בארץ. בדיסק מחווה לראש, דרים ת´יאטר היתה אמורה לנגן קטע מהדיסק, וכשלא עמדו בציפיות, התרגזו בהפקה שאחרי שלושה אנשים (rush) ניגנו אותו לא אחת בהופעה חיה, דרים לא הצליחו בתנאי אולפן להגיע לדיוק והעושר של הצליל המקורי. לאחר שלושת אלו, ועם הכניסה לשנות השמונים ראש שינו מעט את הצליל אך לא את הכיוון. נכנסו קלידים, השירים התקצרו וצליל הגיטרה התרכך מעט. עם זאת הצווחות המאפיינות, והתוקפנות האגרסיבית של הבאס-תופים נשארו. בשנות התשעים הם חזרו לסגנון הישן, והשתבחו מאלבום לאלבום. קשה מאד לתאר את הסגנון של ראש מבלי לשמוע אותם, נסו לדמיין משהו בין איירון מיידן ולד זפלין לתיאטרליות והעושר של קרימזון וג´נסיס המוקדמים. קשה לי להאמין שתתאכזבו, ומנסיון, כל אדם ששמע התמכר והודה לי. אני ממליץ להתחיל עם השלושה עליהם המלצתי, ולאחר מכן יש כמה קליטים ומוכרים יותר, כדוגמת moving pictures שאשמח לפרט על כל אחד מהם.

chinchila

New member
דבר ראשון אתה לא לבד פה...

עוד אנשים מכירים את ראש והיסטוריתה.... דבר שני קשה לי להאמין שדרים לא הצליחו לעשות את המי-ספירס כי בסך הכל הם משתתפים בחלק נכבד מהטריביוט ואני שמעתי וראיתי אותם עושים כאברים לא פחות פשוטים או בעלי FEEL כמו אותו שיר... אז מעניין אותי מאיפה הבאת את הידיעה הזאת????

טוב לשמוע ../images/Emo8.gif

בקשר לשיר הקאוור, מדובר על La Villa Strangiato מהמיספיר, ולא על שיר הנושא. בסופו של דבר השיר הוקלט ומופיע בדיסק. קראתי על כך בראיון עם טרי בראון המפיק, בקבוצת דיון של ראש ביוזנט (AMR). אני מניח שאתה מכיר את השיר, זו רצועה אינסטרומנטלית ארוכה ולא פשוטה, והתוצאה הסופית מאכזבת. אני אוהב את דרים בתור מבצעים, כי טכנית - הם באמת טובים מאד. במקרה הזה, חסרה תחושת העומק והתיזמונים המורכבים של הגירסה המקורית, פה ספציפית הם נכשלו לדעתי. לעומת זאת, שאר הביצועים נהדרים, והדיסק בכלל מומלץ לחובבי שתי הלהקות והז´אנר. איזה דיסקים או תקופות של ראש אתה מכיר ואוהב?

chinchila

New member
אז ככה...

אלה הם הדיסקים שיש לי (כבר שנים, גדלתי על זה): EXIT...STAGE LEFT PERMANENT WAVES HEMISPHERES RUSH (הראשון שלהם) FLY BY NIGHT (השני) A FAREWELL TO KINGS MOVING PICTURES TEST FOR ECHOS CHRONICALS LIVE IN JAPAN בלייזר דיסק... וכמובן את WORKIN MAN הטריביוט! (אצלי הכל חובה בתור מתופף) אז מאוד אהבתי את התקופה הישנה אבל יש גם יציאות ב80יז וב90יז... בערך כמו אצל קינג קרימזון... דרך אגב הם התחילו במקביל וכתשובה ללד זפלין...

chinchila

New member
דרך הגב...;) צ´ינצ´ילה זה

הכרטיס של חברה שלי שהשתמשה בפורום של תפוז לפניי על המחשב שלי אז אין לי כח לשנות......סתם FYI

מגוון יפה

כמתופף בוודאי נהנת מ Permanent Waves (במיוחד מ Jacob´s Ladder) וmoving pictures. בשלושת הראשונים ובמיוחד בראשון אי אפשר שלא להרגיש את לד זפלין. ההשפעה הזו טובה, אבל טוב יותר שהם התנערו ממנה וגיבשו את הקו הייחודי שלהם. משנות השבעים, הרביעי 2112 הוא אחד הדברים הטובים ביותר שלהם. ממליץ בחום. בשנות השמונים אני ממליץ על power windows, שמלבד השיר הראשון, הוא אלבום טוב במיוחד. ומשנות התשעים, את Test for echo יש לך כבר, הוא מסחרי ופחות נועז,אבל עדיין מיוחד בדרכם שלהם. יש אתר או אמצעי אחר לשמוע דברים משלך? תמיד מעניינות אותי להקות אחרות שהושפעו בצורה כלשהי מראש.

chinchila

New member
יש גם יש אתר....אבל

המוזיקה יותר מושפעת מ.... טוב אתה תגיד לי כבר... http://guide.iuma.com

chinchila

New member
דרך אגב....

2112... אני די בטוח שהיה לי אותו אבל אין לי מושג איפה הוא היום...הממ מעניין.. וחוץ מזה העיצוב שעשית לתמונה שך´ בכרטיס פשוט גדולה!!!!

למעלה