rTNA

white shadow 3

New member
rTNA

הי, צהרים טובים.
אני לומד כרגע קורס בביולוגיה (בסיסית) ונתקלתי ב-2 מקורות המתייחסים ל-tRNA כאשר באחד מהם כתוב שיש "20 סוגים - אחד לכל חומצה אמינית" ובשני כתוב שיש "לפחות 20"

אשמח לאיזשהיא הבהרה קטנה בנושא הזה,
תודה!

Gidi Shemer

New member
התבלבלו לך האותיות בכותרת

יש יותר מ- 20 סוגים.
אמנם יש 20 חומצות אמינו רלבנטיות, אבל יש 61 קודונים שמקודדים לחומצות אמינו.
בתאוריה, היית מצפה ל- 61 סוגי tRNA, אבל כאן מגיע עקרון ה- wobble, שלפיו העמדה השלישית באנטיקודון (או יותר נכון זו שמקבילה לעמדה השלישית בקודון) היא יותר ״גמישה״ ויכולה ליצור קשרים עם יותר מבסיס אחד (בתלות בזהות הבסיס השלישי בקודון). מכאן יוצא ש- tRNA עם אנטיקודון ספציפי יכול להתקשר עם יותר מקודון אחד.
בגלל עקרון ה- wobble, אין באמת צורך ב- 61 סוגים אלא יותר בסביבות ה- 31

white shadow 3

New member
שאלה קטנה נוספת, אם אפשר

לגבי שומן רווי ובלתי רווי והיחסים בניהם בעניין מידת האלסטיות/נוזליות..
&nbsp
זה נושא שאני קצת מתבלבל בו..
&nbsp
אם יש יותר שומן בלתי רווי - אז ככל שהטמפרטורה נמוכה יותר הקרום נוטה להיות יותר מוצק? (כלומר, אם יש לי תא שנמצא בסביבה קרה אז אצפה שהממברנה שלו תכיל יותר שומן רווי כדי לשמור על סביבה נוזלית ולא מוצקה?)
תודה
&nbsp

Gidi Shemer

New member
לא

ככל שיש יותר חומצות שומן רוויות בממברנה, הורדת הטמפרטורה ״תקשיח״ יותר את מבנה הממברנה. יש בעלי חיים שיעלו את רמת החומצות הבלתי רוויות בסביבה קרה בגלל זה (אצל הבלתי רוויות, ההשפעה של הורדת הטמפ׳ על הקשיחות של הממברנה פחות חזקה בגלל הכיפוף ב״ברך״ של החומצות הבלתי רוויות.
מה שקורה ברוב התאים של בעלי חיים זה שכולסטרול משמש כמעין בופר של טמפרטורה ומקטין את האפקט שלה על חומצות השומן, גם בהעלאה וגם בהורדה של הטמפרטורה.

white shadow 3

New member
הבנתי את הבעיה...

ההסבר שכתבת זה מה שאני חשבתי, אך באחת השאלות שנתקלתי בהן התשובות היו הפוכות לזה..
&nbsp
אחרי קצת מחקר בסיסי ראיתי כי הייתה טעות בפתרון של השאחה ועכשיו העניין מסתדר לי
&nbsp
תודה!

white shadow 3

New member
אגב, שאלת המשך קטנה

ניסוח השאלה היה:
" קרומי התאים אצל איילי הצפון אינם הופכים למוצקים בטמפרטורות נמוכות מכיוון ש:
א. יחס הריכוזים בין חומצות השומן הרווי לבלתי רווי גדל
ב. יחס הריכוזים בין חומצות השומן הרווי לבלתי רווי קטן
ג. הכמות היחסית של הכולסטרול גדלה
ד. הכמות היחסית של הכולסטרול קטנה
"
&nbsp
ברור לחלוטין למה תשובה ג' נכונה (וזאת אכן התשובה שסומנה כנכונה), אך הדבר שקצת הסתבכתי איתו:
למה תשובה ב' לא נכונה?
יש לנו יחס רווי / בלתי רווי כלשהוא, אם אנו רוצים שהוא יקטן יש לנו 2 אפשרויות:
א. הקטנת כמות הרווי
ב. הגדלת כמות הבלתי רווי
&nbsp
עכשיו, אם אנחנו במצב "ב" אז ברור שזה אמור לתרום לכך שהקרומים לא יתמצקו בטמפרטורות נמוכות, אך האם הקטנת כמות השומנים הרוויים לא תיתן לנו תרומה דומה?
&nbsp
תודה!

למעלה