ROMA, HERE I COME AGAIN המלצות?

ROMA, HERE I COME AGAIN המלצות?

בימים הקרובים אני מתוכננת לשהות ברומא מספר ימים. האם יש לכן המלצות ?

מישהי??

גם וגם, אם כי בנושא בגדים אני לא ממש בונה

על קניות. רומא הרי יקרה בטירוף.

Zorikit

New member
יש ברומא אינספור מקומות לטייל בהם.

אבל אינספור.
תחפשי בגוגל ואת תמצאי בלי סוף.

הפנתאון, הקולוסיאום, הארה פאקיס, הפורום, קשת טיטוס, עמוד טריאנוס, קשת קונסטנטין, סנטה מריה מג'ורה, סנטה קרוצ'ה, סן מארקו, הגטו היהודי, ביה"כ הגדול, גלריה בורגזה, המוזיאון הקפיטולוני וכמובן - הוותיקן! סן פטרוס, הקפלה הסיסטינית, מוזיאון הוותיקן.

זה רק נגיעה. יש פשוט מלא מה לראות. מלא!

לפני מספר שנים שהיתי ברומא עם בן זוגי ,והפעם

אני נוסעת עם הבת שלי. בכל הטיולים הקודמים נהגתי לשעוט לכל המקומות התיירותיים YOU NAME IT .
היום כבר ממש לא מתחשק לי לבקר למשל בכנסיות/בתי כנסת . איכשהו יוצא שבטיולים יש נטייה להתעניין מאוד בנושא הדתי שהוא לגמרי רחוק מהעולם שלנו, או לחקור בנבכי ההיסטורה שגם כאן זו לא בדיוק הנטייה הטבעית שלי. הפעם ממש מתחשק לי לנהוג אחרת לגמרי.

Zorikit

New member
פה לא אוכל לעזור לך.

הנטייה הטבעית שלי היא היסטוריה ודתות.... אולי בנות אחרות יוכלו לעזור לך.

Capelli Neri

New member
אני יכולה להמליץ באופן כללי

כי אני לא זוכרת שמות - להשתדל להכנס לבתי קפה קטנים, לגלידריות, לטראטוריות (מסעדות רחוב "עממיות") ולפיצריות קטנות.
אם לא מעניין אותך מאוד הפן ההיסטורי, הארכיטקטוני והתרבותי, תהני מאוד מהאוכל, מהשירות, מהאיכות...זכורה לי בעיקר פיצריה מדהימה שהפיצות בה מרובעות, מאחורי הפנתיאון...רק שאין לי מושג מה שמה.

אם אזכר במקומות ספציפיים אכתוב לך.

מסתבר שאני "בעייתית" בכל התחומים

אני אלרגית לגלוטן(צליאק) ולכן פיצה, פסטה ודומיהם גם הם מחוץ לתחום עבורי.

אני איתך..

בפעם האחרונה שהייתי ברומא, הייתי עם חברה, ביום הראשון של הטיול היינו בקולוסיאום ואחר כך בפורום הרומאי, אני כבר הייתי שם והיא לא גילתה התלהבות מיוחדת, אז החלטנו שאנחנו לא הולכות לפי הספר ועושות "מסלולים", אלא פשוט משוטטות בהנאה. בילינו המון ברובע טרסטוורה, יש שם המון בתי קפה חמודים, בערב פאבים, חנויות בוטיק שאפשר לחקור. נכנסנו מתוך עיקרון רק למסעדות בסמטאות שהיו מלאות מקומיים, ולא לאלה עם "תפריט תיירים". היה יותר טעים ויותר זול.

מקום ספציפי שהוא דווקא כן תיירותי אבל היה שם כיף, סוג של מבשלת בירה, אבל יש גם אוכל איטלקי. יש שם אווירה מאוד שמחה
http://www.anticabirreriaperoni.net/

לגבי קניות יש את ויה דל קורסו, רחוב מאוד מאוד ארוך, יש שם גם חנויות לא מי יודע מה יקרות וכל מיני H&M ודומיו.

הפארק שצמוד לווילה בורגזה מאוד חמוד סתם לנוח שם, לרכב על אופניים וכו'.

בערב צאו למועדון, הפרחיות האיטלקית הזאת בלבוש ערב זאת חוויה אנתרופולוגית בפני עצמה.

למעלה