Roger Zealazny - a fellow Budoka..?

isaacl

New member
אני תמיד כאן

אבל הרי למדונו רבותנו: סייג לחכמה שתיקה. אז התחלתי להתאמן בשיטה הנכונה לגרום לאנשים לחשוב שאני חכם.
וחוצמזה אני פשוט נורא עסוק. אבל אפילו אני עולה מדי פעם לנשום אויר.

isaacl

New member
אני מקווה

רק אל תמחל לכל מי שחטא נגדך. יש כאלה שלא מגיעה להם מחילה, אלא אם כן אתה מעוניין להגיש להם את הלחי השנייה.

הפתעתני! לתומי חשבתי שמצווה לסלוח

לכולם. לא מתוך כוונה להגיש להם משהו, אלא (לפחות) מתוך ויתור על extra emmotional baggage, שלא לדבר על כך שאין אפשרות להשלים עם מי שלא סלחת לו, ולכן אין אפשרות להפוך אויב לאוהב כל עוד לא סלחת לו. לדעתך טעיתי?

isaacl

New member
סתם...

אני קורא כעת המון חומר על חסידי אשכנז, ועל כל מיני דמויות אסכטיות, והעסק כבד קצת וסחפתי. אבל לגופו של עניין, למה לסלומ למי שבאמת ובתמים פגע בך בכל לב? הנצרות נחרצת בלסלוח לכולם. היהדות ממש לא, אבל יש די יהודים טובים שמתמחים בהצגת הלחי השניה כשיטת חיים, ותמיד היו. זהו סוג של מידת חסידות ומתקיימת על הההצדקה לכך ויכוח. הציטוט שבמכתבים שלך הוא מן הדוגמאות החמורות - ר' אברהם דנציג מוילנא - איש שביתו נשרף והוא הקדיש את חייו לתורה, תפילה ועבודת ה'. הבריחה שלו מן החיים השפיעה מאוד על התפיסה הקנאית שלו ועל התפיסה המחמירה שלו בהלכה. ואם אתה שואל לדעתי - אני לא אוהב את זה. כל אלה שמתיימרים לסלוח לכלם, מתפרצים באלימות בזמן שהם עצמם אינם מצפים לכך, או שהם מוחקים את אישיותם עד דק. יצחק

קוזושי

New member
../images/Emo52.gif התנצלות

חשבתי שקוקיו נאגה זה תרגיל מסויים שבנסיוני הדל באייקידו הכרתי בתור קוקיו נאגה שאלתי עכשיו את אחי (יצחק שמופיע כאן מדי פעם) וההסבר שלו היה בערך מה שאתה אמרת. אני מסכים אתך שאם זה ההסבר לקוקיו נאגה אז זוהי באמת ההגדרה לכל תרגיל ג'ודו.

nage

New member
זה די שם כללי באייקידו

לאזה אלף הטלות שאין להם שם ספציפי

זילאזני מדבר הרבה על אמנויות לחימה,

ואכן נראה שיש לו העדפה מסוימת לאייקידו (לפחות הוא מזכיר אותו בהרבה ספרים וסיפורים). מצד שני, ב"ורד לקוהלת" הוא מתאר את הגיבור, שלדבריו (בסיפור) למד ג'ודו בקודוקאן, בועט בראשו של האויב; הוא מציג זאת כטכניקה של ג'ודו. מענין...

בודוקאן

New member
בג'ודו המקורי...

של ג'יגורו קאנו, יש פרק שלם של "מכות" (במילעיל
) שנקרא אטמי ווזא. האם זה כולל בעיטות לראש? אין לי מושג ירוק. אם זה נמצא בג'וג'וצו, אין סיבה שזה לא יהיה גם בג'ודו. צריך לשאול את שלמה דוד או את עמוס גלעד (שחוגג היום 70!
). וזו גם הזדמנות להתיחס לשאלה של אמיר, על פיצולים ופרישות. ג'ודו זו דוגמא מצוינת איך אפשר לעסוק בשיטה בצורות שונות, בסגנונות שונים מאוד, בהכללה או בהשמטה של פרקי טכניקה שלמים, ועדיין - זה ג'ודו, נקודה. למה? זו אחת הברכות של הפיכת הג'ודו לספורט אולימפי. ושלא תבינו אותי לא נכון, אני לא רואה בכך רק ברכות, אני רואה בזה גם הרבה בעיות, אבל אי אפשר להתעלם מהיתרונות וזה אחד מהם. קאנו מאוד רצה להפיץ את הג'ודו כשיטה כוללנית לחינוך גופני, ובכלל זה היה פעיל בועד האולימפי הבינלאומי, ולגיטימי להסיק מכך שהוא שאף להכליל את הג'ודו במשחקים האולימפיים. זה לא אומר שניתן להסיק גם שהוא יכל לצפות מה תהיה רוח המשחקים המודרניים ומה יהיו כל ההשלכות של זה. המטרה הזו חייבה הקמת ארגון על, בינלאומי, בדמות איגוד הג'ודו הבינלאומי. כל מי שרצה להישאר בתמונה, היה חייב להיות מוכר על ידי ארגון העל. המצב היום הוא, שכל אחד יכול לעסוק בג'ודו בסגנון המתאים לו ועדיין להיות קשור לאיגוד הבינלאומי. אם הוא רוצה להתחרות, הוא חייב לעשות זאת על פי החוקה, ומחוץ לתחרויות, הוא חופשי להתאמן כראות עיניו. המבנה הזה אינו תומך בפרישות למיניהן. עדיין, אני לא חושבת שזה מספיק כדי להסביר מדוע בכל זאת אין התפצלויות. אבל אני חושבת שזה חלק מכריע מההסבר.

nage

New member
../images/Emo49.gif לעמוס גלעד

שהיה פעם פעם פעם לפני שנים הרבה המורה שלי, גם לג'ודו וגם לפיסיקה

שי רגב

New member
בודוקאן, אין כאן סתירה??

(ציטוט: "כל מי שרצה להישאר בתמונה, היה חייב להיות מוכר על ידי ארגון העל. המצב היום הוא, שכל אחד יכול לעסוק בג'ודו בסגנון המתאים לו ועדיין להיות קשור לאיגוד הבינלאומי. אם הוא רוצה להתחרות, הוא חייב לעשות זאת על פי החוקה, ומחוץ לתחרויות, הוא חופשי להתאמן כראות עיניו"). האם זה לא סותר את מה סיפרת לי (בשיחתנו מלפני כשבועיים-שלושה) על אי-ההכרה של איגוד הג'ודו בדרגות של אנשים מסויימים, ש-"אינם מספיק תחרותיים"...
(כזכור, סיפרת לי שדרישת האירגון היא שאותם אנשים שרוצים/צריכים לעלות דרגה, חייבים להשתתף גם בתחרויות, אפילו אם הם עושים ג'ודו מסורתי ולא ספורטיבי...). תודה. (ומזל"ט לעמוס גלעד, שנזכה כולנו להגיע אליו).

בודוקאן

New member
לא לערבב שמחה בששון

השיחה שלנו נסבה סביב נושא הביצה המקומית שלנו. צריך להפריד בין החברות באירגון לבין נושא הדרגות, אלו שני דברים שונים. אתה ואני יכולים להיות רשומים וחברים באיגוד המקומי (הלאומי), ועל יד כך גם באיגוד הבינלאומי. זה יתן לנו את האפשרות להשתתף בתחרויות רשמיות, אם אנחנו רוצים בכך, כולל אולימפיאדה
. השיוך הזה לאיגוד, אין לו דבר וחצי דבר עם הדרך שבה אנו בוחרים להתאמן. אנחנו יכולים להתאמן בסיגנון המתאים לנו, להיות תחרותיים או לא, ועדיין להיות רשומים באיגוד. וזה הדבר החשוב. המורה שלך יכול לרשום אותך לאיגוד אם זה מענין אתכם. נכון להיום, אין סיבה שזה יענין אתכם. אבל, נניח ומחר האיגוד יחליט לערוך תחרויות זקנים, ויתחשק לך להשתתף. אם אתה חבר באיגוד, תוכל להשתתף ובאותו זמן להמשיך ולהתאמן בדרך שבחרת. נושא הדרגות הוא נושא נפרד. האיגוד חייב להכיר בדרגה אשר ניתנה על ידי כל אירגון מוכר על ידי האיגוד הבינלאומי. לכן, הדאן 6 של המורה שלך בהחלט מוכר על ידי האיגוד הישראלי וגם הבינלאומי. כי הוא ניתן על ידי הקודוקאן. האיגוד לא יכיר בדרגה שניתנה על ידי אירגון בלתי מוכר על ידי ה- IJF. אם אתה רוצה לעלות בדרגה כאן, על ידי האיגוד הישראלי, זה כבר סיפור אחר, וזה סיפור הביצה המקומית. לך ולי, נכון להיום, זה בלתי אפשרי, כי תקנון הביצה מעמיד דרישות שאין דרך לעמוד בהן. אלא אם כן תרצה להסתכן בהשתתפות בתחרויות הרגילות נגד "סוסים" צעירים במלוא אונם, קרביותם וטסטוסטרונם. אני, תודה רבה, מוותרת על האפשרות הזו (גם אם במקרה שלי אין טסטוסטרון וגם בזה אני לא בטוחה...) אבל האיגוד, מתוך הבנת הצרכים של זקנים, נותן דרך אחרת לגשת למבחן דרגה: על ידי צבירת נקודות בקורסים והשתלמויות: אמה מה? אין קורסים והשתלמויות (חוץ מקורס מדריכים). תשאל, הכיצד זה האיגוד ניסח תקנון שאין דרך לעמוד בו?? קטן עלינו...

קוזושי

New member
התקנון

של האיגוד תפור במקרים רבים לפי מידה כמעט מדויקת של אדם אחד או שניים, תהיי בטוחה שיש מישהו שנהנה מהחוק הזה. ההרצאה שהייתה לנו בוינגייט על התקנון היתה מקוממת כמעט בכל הסעיפים שלה, ובסעיפים רבים נראה כאילו מנסים להגדיר אדם מסוים מאד בלי לומר את השם שלו. יש כמה אפשרויות "להסתדר" עם התקנון הזה ולעלות בכל זאת בדרגה, אפשרות אחת היא לתפור מראש ניצחון בתחרויות, נשמע מצחיק אבל התופעה הזאת קיימת. את ניגשת לתחרות נגד אנשים טובים שמפסידים בשבילך ו"כאילו" מנצחת אותם. שמעתי כבר מכמה כיוונים על האפשרות הזאת וגם הציעו לי לעשות את זה. אפשרות נוספת ישרה יותר, היא לנסות לארגן תחרויות של "זקנים". משום מה לא מקובל כאן בארץ לעשות תחרויות מעל גיל 25, אני בטוח שיהיה לזה הענות גדולה, אפילו רק בשביל הספורט. אפשר גם לארגן תחרויות שהמטרה הרשמית שלהן היא ניקוד, כך יגיעו רק אלה שצריכים את הניקוד שאין להם סיכוי בתחרויות האחרות. לפי מה שהבנתי זה דבר שקיים בעולם. האפשרות של הדאי ניפון בוטוקוקאי אצל שלמה דוד גם קיימת, ולמרות שהיא לא מוכרת באיגוד הג'ודו היא תעודה מכובדת מאד. ומבחינה מקצועית ללא נגיעה פוליטית, ברור שדרגה כזאת מעידה על רמה אמיתית ולא מזויפת, והיא לא נופלת מכל מורה באמנות לימה רגילה שאין בה בירוקרטיה שמעלה את תלמידו בדרגה. ומבחינה מסויימת היא אפילו דרגה הרבה יותר אמיתית ומשקפת רמה בג'ודו ללא חשבונות פוליטיים ואחרים שקיימים בדרכים האחרות.

Tonjin

New member
דווקא ממה שלמדתי היום מגוגל הוא

טוען שבתיאורי קרבות הוא לא משתמש בניסיון שלו באייקידו (איזושהי דרגת דאן, לא יודע איזו. הוא גם אימן כמה שנים קבוצה של המורה שלו לבקשתו של זה האחרון לאחר שהתגלתה אצלו מחלת לו-גרינג) - לטענתו זה יוצר סצינות קרב מבויימות מדי... (אני לא חושב שזה סותר את מה שאמרת, אני רק חושב שזה מעניין). אייקידו אכן הייתה האומנות העיקרית שלו, אך הוא עסק כמה שנים בסיוף (וקיבל כמה מדליות/תארים בתקופת הקולג' שלו) ובצעירות גם התאמן בג'ודו - כך שאני מאמין בהחלט שהוא כנראה לא המציא את הבעיטה הזו... אם אני זוכר נכון אטמי-וואזה (חבטות, אגרופים ובעיטות) הוו אז חלק גדול יותר מהג'ודו מאשר היום (אחרי הכל הוא נולד די מזמן....)

matm

New member
עיקר הקרבות בספרים של ז'ילזני

עוסקים בעיקר בלוחמת חרב וסיוף (לפחות בסדרת אמבר שבה נשקו של הגיבור הוא סייף).

angeleyes

New member
לא רק!

בסדרת אמבר הוא מתיחס לסיוף מערבי, וגם לסיוף מזרחי, וליתר דיוק - לחרבות יפניות. כמו כן הוא מספר על הנסיך ג'וליאן שהוא (בע"פ קשה לי לצטט במדויק) מעביר את הפגיון שלו מיד ליד ב"תרגול פרטי שלו) ודבר מפתיע - הוא משווה בנק' מסוימת בספר את ההליכה על ה"דגם" (pattern) באיטיות שלה, לטאי צ'י. אולי אני אמצא ואצטט כשאהיה בבית.

למעלה