Roger Zealazny - a fellow Budoka..?

Tonjin

New member
Roger Zealazny - a fellow Budoka..?

הנה ההקדשה הפותחת את הספר השמיני בסדרת 'אמבר' של זילזני (מתוך :The Complete Amber Chronicales, 1-10):
"To Phil Cleverly and our seasones in the sun Thanks for all the kokyu nages" מישהו מכיר, מישהו שמע? אייקידוקא? אייקיג'וגוטסוקא? ג'ודוקא?​

קוזושי

New member
בג'ודו לא

אם אני זוכר נכון מה זה, אז בג'ודו זה לא קיים. יש תרגיל בשם אוצ'י מאטה סקאשי שאולי קצת מזכיר את זה, אבל אין אף תרגיל רשמי בדיוק כזה. מעניין מה שלמה דוד יאמר על זה, אשאל אותו מחר.

Tonjin

New member
אני חושב שזה תלוי באיך אתה מגדיר

קוקיו-נאגה ואיך אתה מגדיר ג'ודו...... אני מסכים שהמונח לא נפוץ בהקשר לג'ודו אבל מצד שני הוא גם לא תמיד משמש כשם לטכניקה אחת אלא כשם לקבוצת טכניקות עם עקרונות דומים. קוקיו-נאגה פירושו 'הטלת נשימה' - יהיו זרמים באייקידו שיגדירו אותה 'כהטלה תוך שימוש בצ'י או באנרגיה הקוסמית של היקום'.... בוא ונניח רגע את ההגדרה הזו בצד ונתרכז בזו היותר ריאלית לדעתי - 'הטלה שמתבססת על עיתוי, תנועת גוף ,מהירות ועוצמת ההתקפה של היריב (בניגוד להטלות שמתבססות על נעילות מפרקים למשל)' אם אני לא טועה זה סוג הטלה שבהחלט מאפיין ג'ודו... אני מסכים גם שההגדרה קצת רחבה, לא סתם אומרים 'אם אתה לא מכיר את הטכניקה - קרא לה 'קוקיו-נאגה'.... בכל מקרה, שאל את שלמה וספר לנו - יהיה מעניין לשמוע....

Tonjin

New member
אה, וגם...או תראו מה גוגל הביא...

חצי OFF אבל מעניין.... נראה שרוג'ר זילאזני ערך אנטולוגיה של סיפורים קצרים (אותה הוא מקדיש ל Phil Cleverley) בשם - Warriors of blood and dream. מה שמעניין בספר הוא שכל הסיפורים בו (לא כולם מד"ב דרך אגב) מאוגדים סביב הנושא של אמנויות לחימה. כל סיפור נפתח בכמה משפטי הקדמה של זילאזני ומסתיים בסיכום או אפילוג ע"י הסופר עצמו....

Tonjin

New member
האמת שלא חיפשתי (את הסיפורים עצמם)

הספר עולה 5.95$ אז החלטתי שלא כדאי להתאמץ.... אבל הנה רשימה של התוכן אם בא לך לחפש:
Warriors of Blood and Dream ed. Roger Zelazny & Martin H. Greenberg (AvoNova 0-380-77422-4, Jun ’95 [May ’95], $5.99, 422pp, pb, cover by Dorian Vallejo); Original anthology of 15 stories about martial artists in fantastic or futuristic adventures, each story with an afterpiece by its author, describing their own experiences in the martial arts. Authors include Joe R. Lansdale, Jack C. Haldeman II, Walter Jon Williams, and Jane Lindskold. There is an introduction by Zelazny. 1 • Introduction • Roger Zelazny • in 11 • Master of Misery • Joe R. Lansdale • nv * 44 • Eye of the Falcon • Gerald Hausman • ss * 61 • Listen • Joel Richards • ss * 75 • True Grits • Jack C. Haldeman, II • ss * 86 • Broadway Johnny • Walter Jon Williams • na * 169 • The Seventh Martial Art • Jane Lindskold • ss * 182 • Fearless • Dave Smeds • nv * 212 • Easy Living • Richard A. Lupoff • nv * 240 • Blood Duty • Michael A. Stackpole • ss * 245 • Doing the Angry Centipede • Karen Haber • ss * 259 • Guardian Angel • Victor Milán • nv * 286 • Shapeshifter Finals • Jeffrey A. Carver • nv * 314 • Heart of the Moment • Larry Segriff • ss * 330 • Sand Man • Steven Barnes • na * 420 • A Small Circle • Kazuaki Tanahashi • aw *​
Jane Lindskold היא הביוגרפית של זילאזני וכל חיפוש עליה ועליו (בתוספת אייקידו או סייף) יביא הרבה תוצאות (היא נוהגת לענות בהרבה פורומים שקשורים לזילאזני, גם בקשר לניסיון שלו בא"ל) משהו שאולי יעניין אותך ספציפית - היא טוענת באיזשהו מקום שזילזאני היה גם מתרגל טאי-צ'י על בסיס פחות או יותר יום-יומי

angeleyes

New member
מידע מועיל

א. תודה. ב. וואו. עבר זמן רב מדי מאז קראתי את הספר האחרון של זילאזני.

ג'יין הייתה גם זוגתו בירוב ימיו

אאל"ט. ללא ספק היא הייתה הנקרופילית הראשונה שלו (לורד דמון ודונרג'ק) מהרשימה שהבאת - המעניינים ביותר לדעתי הם ג'פרי קארבר וסטיבן בארנס. מייקל סטקפול כותב לא רע, אבל התפרסם בעיקר בזכות ספרי משחק (כתב חלק מספרי באטלטק הטובים ביותר, כולל אלו העוסקים בדרקוניס קומביין). מהאחרים, אני מכיר רק את Walter Jon Williams, ולא ממש התרשמתי ממה שקראתי ממנו.

nage

New member
הטלת נשימה

דבר ראשון קוקיו נאגה זה אומנם הטלת נשימה, דבר שני הטלת נשימה זוהי הטלה שלא יוצאת כמו שצריך אם הנשימה לא נכונה (האמת זה נכון לכל ההטלות אבל לא חשוב) ואם הנשימה נכונה אז ההטלה יכולה להיות חזקה בצורה בלתי רגילה, ואז אתה יכול להגיד שהיה הרבה קי בהטלה, חי חי חי...

Tonjin

New member
אתה יכול לתת דוגמא בבקשה...?

לא שאני מזלזל בחשיבות הנשימה אבל איך בדיוק ההטלה יוצאת לא נכון אם הנשימה לא נכונה....? אם תשאף במקום לנשוף - ההטלה לא תעבוד....? או שהתכוונת להגיד 'לא בצורה מושלמת' ולא הבנתי אותך... אני באמת לא שואל בשביל להקניט, אני פשוט לא מבין איך זה עובד ולמה הכוונה....

nage

New member
אם לא תנשום כמו שצריך אז...

רו הסיכויים הם שאתה תצטרך להתבסס הרבה מאוד של כוח במקום על טכניקה נכונה, הדוגמא שנתת בעצמך היא טובה מאוד אם אתה שואף במקום לנשוף בזמן ההטלה זה גורם לך למאמץ מיותר מה שגורר הטלה לא מושלמת. אבל אני יכול לדבר על זה שנים ואף אחד לא יבין עד שהוא מתרגל את זה.

למעלה