Robert Wyatt- מה עכשיו?

RedCherry

New member
Robert Wyatt- מה עכשיו?

יש לי Rock Bottom ואת ההופעה החייה שיצאה לא מזמן. את שניהם חרשתי ורציתי לדעת לאן להמשיך עכשיו, אילו עוד אלבומים מומלצים יש לWyatt?

ע י ד ו2

New member
בבקשה

Shleep Cuckooland Flotsam & Jetsam Ruth is Stranger Than Richard תנסה גם שיתוף פעולה שלו עם מייקל מנטלר בשם - "hapless child"

רוברט ווייאט

קריירת הסולו שלו טובה, אבל יש גם הרבה להקות קנטרברי שבהן הוא השתתף לפני שהפך נכה. מומלץ גם ללכת אחורה ולבדוק את הלהקות הללו.

RedCherry

New member
יש לי את Soft Machine

בשני הווליומים ועוד אוסף\הופעה חייה שלהם. את השלישי שקלתי כבר הרבה זמן עם לקנות או לא, אבל אני לא חושב שהוא בכלל דומה לאלבומי הסולו שלו. גם על Matching Mole חשבתי הרבה זמן, מה אתם חושבים? מומלצים האלבומים שלהם? ואיך\עד כמה הם שונים מאלבומיי הסולו של וייאט?

JohnPaul

New member
תקנה את השלישי דחוף!

לפני שאתה חופר בסולו של ווייאט, תקנה את שלישי, אתה לא תצטער. זה גאונות, כמעט אפשר לקרוא לזה RIO (ואני לא מבין הרבה בתחום הזה אז אל תסקלו אותי). חוץ מזה שהמחיר הוא די זול (60 שקל ברוב המקומות לאלבום כפול על דיסק אחד.

RedCherry

New member
טוב הגעתי לשם ולא היה להם...

אבל הייתי מופתע לגלות שיש 16% הנחה על כל דיסק מעל 50 ש"ח!!!(!!!). אז קניתי את Clearlight Symphony ואת Pantangle-sweet child. וחבל שכל הדיו הוירטואלי למה לא בוזבז על דיבורים בנושא השרשור המקורי. ולברייטמן, אני משתמש מידי פעם באתר רוסי אחר: allofmp3.com וגם להם יש את Soft Machine ועוד מיני אומנים נדירים.

JohnPaul

New member
בת"א יש

ואני מאוד מקווה שיעשו את המבצע הזה גם באוזן ת"א, יש כמה דברים יחסית יקרים שאני כבר דוחה הרבה זמן, ועם המבצע הזה אוכל לקנות.

jbloo

New member
לא חוקי לגמרי

זאת אומרת, חוקי כמו שדיסקים רוסיים חוקיים. האמן לא רואה מזה שקל. אני הייתי מעדיף להוריד בתוכנת שיתוף מאשר לשלם על משהו שגם לא מתעלה על מה שאני מקבל מתוכנת השיתוף, וגם לא מזרים את הכסף למי שצריך (האמן), אלא רק למי שמפעיל את האתר. בגלל זה המחיר הנמוך, אגב.

יש לך הוכחות? כי לי דווקא יש

קראתי הרבה על האתר הזה לפני שקניתי שם. מסתבר שבארה"ב יש חוקי זכויות יוצרים אחרים לגמרי בהשוואה למדינות כמו רוסיה. ברוסיה יש ארגון זכויות יוצרים כמו אקו"ם, שמעביר את התמלוגים לפי החוקים של רוסיה. זה החוק ברוסיה, בדיוק כפי שהחוק בישראל לא מכריח תחנות רדיו אזוריות להעביר תמלוגים ליוצרים. אז האמנים מקבלים פחות כסף לעומת שיטת התמלוגים האמריקנית, אבל האתר חוקי. נ.ב. בהשוואה לתוכנות שיתוף, השירות הרבה יותר טוב ומהיר. אני מכיר תוכנות שיתוף קבצים - את כולן - ואין בכלל מה להשוות. במקום לחכות שעות או ימים להורדת דיסק אחד, במיוחד הנדירים, כאן אתה מחכה חמש דקות מקסימום.

jbloo

New member
אמרתי שזה חוקי

כמו שדיסקים רוסיים חוקיים. אם אתה מעדיף לשלם לפיראטים במקום לאמן, שיבושם לך, אבל אם אתה חושב שהאמן רואה מזה משהו, אתה טועה. כדאי לך לקרוא דיון שנערך בניוזגרופ של סטיב פייגנבאום (קוניפורם) - avant progressive - על הניסיון שלו עם שוק הפיראטים הרוסי. אם אתה חושב שב0.1$ לשיר מגיע גם כסף לאמן, אתה צריך להיות ממש תמים. אם אתה מוריד משם בגלל שזה נוח יותר מתוכנות שיתוף, אז על הכיפאק. אבל אם זה בשביל להרגיע את המצפון, צר לי- אבל אתה מוריד מאתר שהמילה הכי טובה לתאר אותו היא "פיראטי". אז נכון, הוא לא עובר על חוק זכויות היוצרים הרוסי, אבל מצד שני גם תוכנות השיתוף לא עוברות על חוק זכויות היוצרים הרוסי

אתה קצת מבולבל

בוא נעשה סדר: דיסקים פיראטיים זה משהו אחד. אתר ההורדות שאני מדבר עליו (mp3search.ru) הוא משהו אחר. והנה ההבדל: האתר הרוסי פועל במתכונת של itunes ומחוייב לעבוד עם ארגוני זכויות היוצרים ברוסיה. נכון - הוא פועל בתעריפים זולים מאוד. מצד שני - אין שום אלטרנטיבה חוקית אחרת ברשת, מלבד itunes שאינו זמין לישראלים. ואם כבר הזכרת את פייגנבאום - אולי כדאי שייכנס כבר למאה העשרים ואחת, ויציע הורדות חוקיות של אלבומי קיוניפורם במחירים תחרותיים. כך הוא יקבל יותר לקוחות, יותר הכנסות - וגם יוכל להפסיק לבכות על ההורדות בתוכנות שיתוף. ואם כבר הזכרת תוכנות שיתוף - לדעתי הן חוקיות לגמרי, כי חוק זכויות היוצרים מעולם לא התייחס אליהן. בדיוק כפי שאני יכול להשאיל לשכן שלי בבניין דיסק לצריבה, כך תוכנת השיתוף פועלת באיזור משפטי נקי לגמרי. השורה התחתונה היא - חברות התקליטים לא מספקות את השירות שהן צריכות לספק, דהיינו הורדה חוקית ונוחה במחירים תחרותיים. בגלל המצב שנוצר, אתרים כמו Mp3search.ru משגשגים בעוד חברות התקליטים רק מעסיקות עורכי דין יקרים.

jbloo

New member
אני מסכים עם הרוב,

אבל שוב- אם הסיבה שאתה מזמין דרך האתר הרוסי ומעדיף את זה על פני תוכנות השיתוף כי אתה מאמין שהכסף מגיע בסופו של דבר לאמן, אז אתה טועה (ומטעה). לגבי דיסקים רוסיים- חוץ מהרוסים עצמם, כולם מגדירים אותם כפיראטים (והדין זהה לגבי האתר הזה), מהסיבה הפשוטה שמי שצריך לראות כסף מהיוזמות האלה- קרי- האמן- פשוט לא רואה, ומעוד סיבה מרכזית- הדברים יוצאים בלי בכלל לשאול את דעת האמן בנושא. כמו שאמרתי קודם, אם אתה מזמין דרך האתר הזה בגלל הנוחות, תפאדל. אבל אם אתה משתמש בו בתור עלה תאנה מצפוני... קח בחשבון שהוא לא מכסה יותר מידי (ואז זה כבר תלוי במימדים שלך, אם הוא אכן מסתיר את מה שצריך או לא
)

גם זה טוב, לפחות הרוב

"אם הסיבה שאתה מזמין דרך האתר הרוסי ומעדיף את זה על פני תוכנות השיתוף כי אתה מאמין שהכסף מגיע בסופו של דבר לאמן, אז אתה טועה" הכסף *אמור* להגיע לאמן, ואם הוא לא מגיע - אז רשויות האכיפה ברוסיה לא עובדות וזה לא אשמתו של אף אחד מלבדן. "הדברים יוצאים בלי בכלל לשאול את דעת האמן בנושא" תדבר פעם עם חברי דרים ת'יאטר. הם עובדים עם חברת תקליטים ענקית (אלקטרה, וגם עם וורנר) והם הרבה פעמים נתקלו במצב שהוציאו דברים בלי יידע אותם ובלי לשתף אותם. זה נכון כמעט בכל חברה גדולה, שמוציאה אוספים בלי להתייעץ ובלי לשתף. זה נכון גם לקרימזון של שנות השבעים. "אבל אם אתה משתמש בו בתור עלה תאנה מצפוני... קח בחשבון שהוא לא מכסה יותר מידי" המצפון לא פונקציה כאן. הדיסקים יקרים מדי, וחברות התקליטים לא מציעות חלופה דיגיטלית הולמת. אני הולך למקום התחרותי ביותר - ואם לארה"ב יש בעיה עם אתרים רוסיים כאלו, שיציבו חלופה ראויה במקום להכריז מלחמה על כל העולם.

jbloo

New member
אבל אם כבר תחרותי...

למה לא ללכת עד הסוף ולהוריד מתוכנות השיתוף? (סליחה שאני מציק, אני פשוט לא רואה את ההיגיון בלהעדיף אתר רוסי בתשלום על פני הורדות חינמיות, אלא אם כן אתה לא משתמש בתוכנות הנכונות
)

מי אמר שתוכנות שיתוף זה לא זה?

"למה לא ללכת עד הסוף ולהוריד מתוכנות השיתוף?" ברור שאני משתמש בתוכנות שיתוף, כמו כולם. אבל החנות השלימה לי הרבה דברים שלא רציתי לרדוף אחריהם במשך ימים ארוכים ב'סולסיק' וכד'. תוכנות שיתוף זה דבר נהדר, אבל הן לא הכל בעולם. אם חנויות ההורדות ברשת היו באמת רציניות והוגנות, אף אחד לא היה משתמש בתוכנות שיתוף מלכתחילה.

FunkyMonk

New member
"כמו כולם"?

בבקשה, אל תוריד אותי לרמה שלכם. אני מעולם לא הורדתי מוסיקה לא חוקית מתוכנת שיתוף, למעט פעם אחת שבה נשרט לי הדיסק כליל והשירים לא עברו. ואני מכיר עוד כמה שלא משתמשים בתוכנות שיתוף. מבחינתי, כמה שהאתר הזה חוקי (או לא), אני לא אקנה ממנו, לא בגלל שאני חושב שהכסף לא מגיע לאומן, זו סוגייה אחרת (ובהמשך אני אתייחס להערה שלך לגבי זה), אלא בפשטות, כיוון שאני אוהב להסתכל על המדף שלי ולראות את כל האלבומים שלי בקופסאות שלהם, עם חוברת ודיסק מקורי. ועוד דבר: ההערה "הכסף *אמור* להגיע.. בלה בלה בלה" מראה כמה שבאמת לאא איכפת לך... הכסף "אמור" להגיע? מה? אבל אם אתה יודע שהוא לא מגיע לאמן מה עשית בזה?!? הרי כל הרעיון של לקנות את האלבום זה בגלל שחלק מהכסף הולך לאמן, אתה משלם לו תמורת היצירה! המשפט הזה הוא התירוץ הכי עלוב ששמעתי בחיים שלי, ושמעתי הרבה תירוצים להורדות לא חוקיות. אתה, ידידי, הגעת לשפל המדרגה עם התירוץ הזה. אתה מנסה לצאת ידי חובה, כאילו מישהו הכריח אותך לשלם. כמה שזה עצוב להודות בזה, בימינו יש לך בחירה - באמת להעריך את האמנים (AKA לקנות את האלבומים מחנות), או לא באמת להעריך את האמנים האלה (AKA להוריד את האלבומים). אז אני שואל - מישהו מכריח אותך לקנות? לא! ואם אתה רוצה לתרום כסף לאתר שלא באמת מעביר תמלוגים לאמן, אתה פשוט מנסה למצוא מוצא מלקנות בחנות - ובכל זאת להרגיש כאילו לא הורדת הורדה לא חוקית... היה שלום, ואני מקווה שתבים שלקנות זה רק מחנות.

יצא לאחרונה מחקר

יש מחקר שיצא לאחרונה, ולפיו תוכנת ביטורנט אחראית לכשליש (33 אחוז) מכל התנועה באינטרנט. זה אומר שאני לא היחיד. ברור שיש כמה אנשים פה ושם שלא משתמשים, אבל הרוב משתמש בתוכנות הללו בלי סוף. "אני אוהב להסתכל על המדף שלי ולראות את כל האלבומים שלי בקופסאות שלהם" יש אנשים שאוהבים להסתכל על הקיר ולראות אייל מפוחלץ (והם הורגים בשביל זה). יש כאלה שאוהבים להסתכל על הקיר ולראות ציור מקורי של ואן-גוך (והם משלמים מליונים בשביל זה). יש כאלה שאוהבים להסתכל על הקיר ולראות שם ספרים בלבד ולא דיסקים (את הדיסקים הם משאירים בתוך ה-iPod שלהם). דיסקים זה מוצר שיצא לראשונה בתחילת שנות השמונים של המאה שעברה. המוצר הזה הולך ונחלש. כולם יודעים זאת. המוצר החדש הוא קבצים דיגיטליים - ראה מהפיכת iPod, iRiver וכד'. אלו המוצרים החדשים שמניעים את כל השוק קדימה. "הרי כל הרעיון של לקנות את האלבום זה בגלל שחלק מהכסף הולך לאמן" תתפלא, אבל מרבית הכסף לא הולך לאמן אלא למתווכים. אני, למשל, כתבתי ספר. אתה חושב שהכסף הולך אליי? יוק. אני מקבל רק 10 אחוז מכל עותק. 90 אחוזים הולכים למתווכים. רוב הכסף הולך לחנויות הספרים ולהוצאה. וזה עוד הסכם טוב. יש אמנים שחתומים על שיעור נמוך בהרבה. יש מוסיקאים שלא רואים אגורה מן האלבומים הישנים שלהם, בגלל סיבוכים משפטיים. אם ממשלת רוסיה לא מעבירה תמלוגים לארגוני היוצרים בארה"ב, הרי שארצות הברית יכולה לתבוע את ממשלת רוסיה או להפעיל לחץ דיפלומטי. אני לא עושה את העבודה שלהם כאן. מה שבטוח - לשלם לחברות שליחים, לחנויות דיסקים או לחברות הפצה זה לא ממש הקטע שלי בחיים.

למעלה