Robert Wyatt- מה עכשיו?

FunkyMonk

New member
כמובן

שרק אחוזים קטנים הולכים לאמנים - אני יודע זאת. אבל זה מאד תלוי. בארץ, כן, האמנים לא מרוויחים שום גרוש ממכירת אלבומים - אלא רק קידום הופעות. אבל להקה שמוכרת מליונים מסביב לעולם, מה, אתה באמת יכול להאמין שהם לא מרוויחים מזה כלום? אתה יודע כמה מייקל ג'קסון הרוויח ממכירת תקליטים? למקרה שאתה לא יודע - CD זו מדיה דיגיטלית לכל דבר. הסיבה שהמדיה הזו נחלשת היא לא בגלל ה-so called-מדיות חדשות, אלא בגלל ההורדה באינטרנט. אין הבדל ביןו קובץ דיגיטלי על המחשב שלך שאתה מעביר לIPOD ולבין קובץ דיגיטלי על הCD. כמה שזה יכול להישמע לך מוזר, הCD, כן כן, הדבר המוחשי הזה, הוא בעצם קובץ דיגיטלי, ווירטואלי לכל דבר. המהפכה שלך היא שום דבר אלא העברה של הקובץ הדיגיטלי הזה למדיות אחרות, HDD/Flash. אין בינהן שום הבדל מבחינת היותם מדיות דיגיטליות. לך זה נראה כאילו קורת מהפכה דיגיטלית, הדבר היחידי שיש פה זה המעבר של הקבצים הדיגיטליים מהCD למחשב. כנס לWMP שלך ותראה איך עושים את זה.

אתה מזלזל בי

אתה קצת מזלזל בי אם אתה חושב שאני לא יודע שדיסק מאחסן עליו קבצים דיגיטליים. המהפיכה הדיגיטלית, לעומת זאת, אכן התרחשה: אנשים עוקפים את חברות התקליטים ומשיגים מוסיקה חדשה וישנה באמצעות המחשב הביתי. כל מערך השיווק וההפצה של תעשיית המוסיקה הבינלאומית משתנה בצורה רדיקלית. במקום להתעסק בפלסטיקים, ניירות ומשלוחים, אנשים מתעסקים בהורדה והעלאה של ביטים. זה הבדל מאוד ברור. לגבי תמלוגים - אתה מוזמן לשלוח מייל ל-FBI על האתר הרוסי ההוא. אם הם לא פועלים באמצעות השגרירות שלהם במוסקבה, אז אין להם מה להתלונן.

FunkyMonk

New member
לא זילזול

אני לא מזלזל, ההודעה נכתבה כעקיצה להודעתך הקודמת. ושוב, לא התרחשה שום מהפכה. כלומר, היא ממש בפתח, אך לא פה. ITUNES התחיל אותה (בצורה רצינית, לפני זה היו עוד כמה אבל לא משהו רציני ומגובה). אבל מה שאתה מדבר עליו - שיתוף הקבצים/העלאה לא חוקית של קבצים לרשת - אינו מה שאתה באמת מתכוון אליו. שכן השיתוף הזה לא היה קיים אם לא היה מישהו שקנה את הדיסק ממשי בחנות. הITUNES הוא הפתח, אבל מהפכה? ממש לא. כשכולם יתחילו להוריד בצורה חוקית מהאייטונס (ולא להעתיק בצורה לא חוקית מהCD), אז, אני אקרא לזה מהפכה.

לא מדויק לגמרי

"השיתוף הזה לא היה קיים אם לא היה מישהו שקנה את הדיסק ממשי בחנות" לא שמעת על אלבומים שעוד לא יצאו לחנויות וכבר רצו באינטרנט? זה כבר המון פעמים. ומה עם סרטים שטרם הלכו לדיוידי וכבר רצו ברשת? זה קורה כל הזמן, ורוב התנועה באה משם. אותו דבר עם תוכניות טלוויזיה - עוד לא עברו לדיוידי וכבר אנשים מורידים אותם כי אין להם סבלנות. המהפיכה קיימת - כאמור, כמחצית מן התנועה ברשת היא שיתוף קבצים. זה אומר שכל הרשת העולמית גועשת ורוחשת. אם נניח שיש עוד 10-20 תנועה של ספאם ו-וירוסים, אז מסתבר שרוב האינטרנט היא עבריינית, לשיטתך.

jbloo

New member
אגב,

אני רואה שיש שם להורדה את noisette שיצא בלייבל של פייגנבאום. אם הוא יגיד לך שהוא מעדיף שתוריד מתוכנות השיתוף על פני האתר הזה, האם תקבל את דעתו?

פייגנבאום לא רלוונטי

בוא אספר לך משהו. החודש קניתי אלבום של קנזו (Kenso - In The West) בהוצאת מיוזאה. אתה יודע מי ראה הכי הרבה כסף? חברות המשלוחים. שילמתי פאקינג שמונה דולר על משלוח. הדיסק עצמו עלה תשעה דולר. אם המבצע היה יותר רדיקלי, אז יוצא שהייתי משלם יותר על משלוח מאשר על המוצר עצמו. אז איפה מתבזבז הכסף? על חברות שאין להן שום קשר למוסיקה. האמן לא רואה אגורה מהתשלום שלי לעסקי הדואר. במקום לשלם את שמונת הדולר הזה לחברות משלוחים, חברות אריזה, חברות מדבקות, חברות ניילון וכו' - אני מעדיף לשלם אותם לאתר רוסי שמציע הרבה אלבומים במחירים נמוכים. כך יותר אמנים נחשפים בפני קהל המאזינים.

jbloo

New member
אוקיי,

אז תן לי לשנות קצת את השאלה- אם הוא יגיד לך שהאמן לא רואה מזה שקל, האם תמשיך להוריד משם?

בוודאי שכן

"אם הוא יגיד לך שהאמן לא רואה מזה שקל, האם תמשיך להוריד משם?" הרבה אמנים לא רואים שקל מהרבה מאוד חברות תקליטים או סתם חברות שמזרימות להם שיעור תמלוגים אפסי/זניח. התגובה הנכונה היא לתמוך בחברות תקליטים קטנות ככל האפשר - ככל שחברת התקליטים קטנה יותר, כך בדרך כלל שיעור התמלוגים המגיע לאמן הוא הוגן יותר.

באמת?

ממש מוזר. הייתי בטוחה שזה לא חוקי בישראל.. הווה אומר, שלו היית אזרח רוסיה והיית מוריד ברוסיה, זה היה חוקי. אך כאזרח מדינת ישראל, זה לא חוקי עקב חוקי המדינה בה אתה נמצא//אזרח. כמו שאינך יכול להתבסס על החוק האיראני, אם ברצונך לסקול את אחותך שהשתרללה לאחרונה, סליחה על האנלוגיה. נו שוין. סולסיק פוראבר.

אנחנו חיים בעידן האינטרנט

"הווה אומר, שלו היית אזרח רוסיה והיית מוריד ברוסיה, זה היה חוקי" הכסף שהגולש מעביר לאתר - עובר לארגון הרוסי שמטפל בזכויות יוצרים. אין שום דבר בעייתי בזה. בדיוק כפי שאפשר להזמין דיסקים מרוסיה, כך אותו דבר גם בתחום ההורדות. האינטרנט מאתגר את המשפט המדינתי. "אך כאזרח מדינת ישראל, זה לא חוקי עקב חוקי המדינה בה אתה נמצא//אזרח" במדינת ישראל טרם נקבע שתוכנות שיתוף קבצים הן בלתי חוקיות. ולפי החוק האזרחי והפלילי - מה שלא נקבע שהוא בלתי-חוקי, הוא חוקי. אף בית משפט לא פסק בעניין, וחוק זכויות יוצרים לא נחקק בתקופת תוכנות השיתוף. "כמו שאינך יכול להתבסס על החוק האיראני, אם ברצונך לסקול את אחותך שהשתרללה לאחרונה" אם היה אפשר לסקול אחיות דרך האינטרנט, מן הסתם הנושא היה מטופל. מכיוון שאי אפשר לעשות זאת, הדוגמה מופרכת.

טוב..

"אם היה אפשר לסקול אחיות דרך האינטרנט, מן הסתם הנושא היה מטופל. מכיוון שאי אפשר לעשות זאת, הדוגמה מופרכת." ואם תזמין זורק אבנים מדופלם דרך האינטרנט?

חבל שאנחנו נגררים לזה

"ואם תזמין זורק אבנים מדופלם דרך האינטרנט?" עוד לא קרה מקרה כזה. מכיוון שאין יחסי הסגרה בין ישראל ובין איראן, שום דבר לא יקרה למזמין. אבל אנחנו בפורום רוק מתקדם, לא פורום זריקות אבנים. השורה התחתונה היא: אפשר להשיג אלבומי פרוג קשים-להשגה דרך החנות הרוסית הזאת, שמעבירה את התמלוגים לפי החוק הרוסי. מי שלא מרוצה, שייסע לרוסיה וידבר עם הרשויות.

gadirussak

New member
הכל חוקי

שיתוף קבצים מבחינתי הוא חוקי, מהסיבה הפשוטה שגם אם הוא לא היה חוקי, זה די בלתי אפשרי לאכוף חוק שאוסר אותו - אלא אם מחליטים לאסור באופן כללי שימוש באינטרנט באותה מדינה, או להשקיע מאמצים רבים כדי לצנזר אותו ככל האפשר כמו בסין. שיתוף הקבצים הוא עיקר הפעילות באינטרנט היום, והוא נהדר. אני לא יודע איך חיי היו נראים היום אם לא היה סולסיק, למשל. אני באמת חושב שמי שמצפה מאנשים לא להוריד אלבומים, סרטים, סדרות,תוכנות, משחקים וכיו"ב בחינם ולרכוש אותם בכסף והסימוך העיקרי שלו הוא חוקיות, עושה מעצמו צחוק. זה בערך כמו להגיד שבירה זה לא חוקי כי זה סמים. כמו שבירה זה סמים-לייט, הורדה היא גניבה-לייט. הכל חוקי וכשר, ולנו הגולשים, מגיע לקבל הכל, מהר ובחינם. כסף לאומן? מוסריות? אם באמת אהבנו את המוזיקה, נשלם כדי לראות הופעה, או אם באמת נרצה... נרכוש את האלבום בשביל איכות הצליל, האריזה והחוברת. שיתוף קבצים לא פוגע באומנים - הוא עוזר להם.

מסכים איתך לגמרי

האמת הכואבת היא, שחברות התקליטים סירבו להציע את מרכולתן באינטרנט בפורמט נוח להורדה, כי הן חששו שיפסידו כסף. לגולשים לא נותרה כל ברירה אלא להיות "עבריינים-לכאורה". כיום, חברות התקליטים הבינו שעשו טעות נוראית, אבל הן איחרו את הרכבת. שירות כמו iTunes חוזר על אותה טעות שעשו בעבר - הם מציעים כל שיר במחיר מופקע של דולר, ובכך הם למעשה מנסים שוב לעשוק את הצרכנים. ושוב, לנו לא נותרה ברירה אלא לשתף. עד שהמחירים החוקיים של המוסיקה לא יהיו הגיוניים, אנשים ימשיכו לשתף.

nazgulheir

New member
בובי מחמדי

את Cuckooland לא כל כך אהבתי. "רות מוזרה יותר מריצ'ארד" לעומת זאת נפלא, בייחוד "ריצ'ארד" עם הטרילוגיה "Muddy Mouse" בחסות פרד פרית'. כמו שברייטמן ציין, מומלץ לנבור בעברו של רוברט וויאט בלהקות Soft Machine ו-Matching Mole.

למעלה