Reign of the Architect - הופעה וחתימה

Kfitzi

New member
Reign of the Architect - הופעה וחתימה

שני דברים מדליקים בגזרת הROTA -

1) מופיעים היום בפסטיבל הפרוג חורף של הפרוגסטייג' ברידינג 3 עם 3 להקות מטורללות לגמרי - לפרוס הנורווגים, וולורין השוודים וסטרים אוב פאשן ההולנדים

https://www.facebook.com/events/141914215957280/?fref=ts

יהיה מדליק נורא נורא ואני חותם על סאונד לפנים. חודשיים לקח לי לארגן שם משהו מדליק ביותר, מעבר להופעה, מדבר סאונד נטו - וזה הולך להיות אש בתחתונים.
(אגב, אם מישהו מתכנן לצוץ, תזמינו כרטיסים עכשיו, לא כי יגמרו - כי יש הבדל משמעותי במחיר בין הזמנה מראש לבין קנייה בקופה(189-239))

2) חתמנו עם לייבל והאלבום יצא באביב הקרוב. תאריך מדוייק יתפרסם בקרוב והנה הוידאו של ההצהרה:

http://www.youtube.com/watch?v=tYMS7ZJxiCU

שלל עידכונים ובירבורים בפייסבוק הסופר פעיל שלנו
!
https://www.facebook.com/ReignOfTheArchitect

אם מישהו נותן גיחה הערב, שיזרוק מילה ונשתה בירה יחדיו

על חשבון ערן כמובן.

אני מניח שמאוחר מידי להגיד בהצלחה

אבל בכל מקרה, בהצלחה ותהנו היום!

ובכלליות המון מזל טוב על ההחתמה ובהצלחה בעתיד! פשוט מלכים

pril

New member
בהצלחה. ושאלה, באמת צריך לייבל בימינו?

אין לי ידע בנושא. אני תוהה מה התפקיד שלהם כשהכל פועל דרך האינטרנט בימינו.

Kfitzi

New member
תודה - ותשובה חלקית ל"למה לייבל"

קודם כל תודה על הפירגונים!

לגבי הלמה לייבל, אני אכתוב כאן ממש בקצרה - כי גם, אין תשובה נכונה, וגם אין לי הרבה זמן כרגע.

יש לסיפור מלא צדדים, וכל להקה\אומן חייבים לבחור לעצמם מה הכי מתאים להם.

בשלב הראשוני - נניח והוצאתי את הדיסק עצמאית. כמו שהרוב המוחלט של הלהקות עושות היום, איך אני יכול להביא את עצמי לתודעה של אנשים שהם מחוץ למעגלי החברים של חברי הלהקה?
כן יש עמוד פייסבוק, ויש כל מיני מערכות קידום - חינמיות ולא חינמיות. אבל עד שאתה לא קושר אינטרסים עם מישהו גדול יותר וחזק יותר, אתה דיי משחק במים הרדודים... יחד עם כולם.
אפילו עם אנשי PR - אתה משלם להם, והם מקדמים אותך... הם לא לוקחים ריזיקה. התשלום הוא לא לפי מכירות של אלבומים או כל סוג של מדד. הוא לפי טריטוריה ולפי משך זמן הקמפיין ושלל דברים כאלה. אין להם אינטרס אמיתי. לייבל לוקח ריזיקה. אם הוא לא מקדם אותך, הוא נתקע עם סטוק של פלסטיקים במחסן שלא שוים כלום.

אני לא רוצה להגיע למספרים של מכירות אלבומים, זה לא מעניין אותי. אני רוצה להגיע לאנשים. שישמעו אותי - ואני רוצה לבוא לנגן להם בעיר.
אני צריך מישהו שירוויח כסף מהמוזיקה שלי, כדי שהאינטרס שלו יהיה לקדם את המוזיקה שלי.

היום, כשיש אנשים שמעריכים שיוצאים משהו כמו 10,000 אלבומים ביום (לא מתחייב למספרים, ככה שמעתי, לא ספרתי בעצמי) - מתוכם 99% עצמאית.
לייבל זה סוג של גושפנקה.
- בעקבות השפע הזה, רוב המגזינים (אינטרנטים ומודפסים) מחזיקים באג'נדה של - אם האלבום לא יצא בלייבל, אנחנו לא מסקרים אותו. סינגלים ואי פי לפעמים כן, אלבומים מלאים, פחות.
בעיקר בשביל הסינון הראשוני - כי אחרת אין למגזינים שום סיכוי לעמוד בעומס.
סקירה במגזין - מביאה אותך שוב לתודעה של אנשים שלא מחוברים אליך בכלל.

יש לזה עוד המון חלקים וצדדים - היום הבחירה היא לא כלכלית, היא מבוססת על משהו אחר עבורנו.
כמות הפעמים והלייבלים שאמרו לי - "זה נשמע מעולה, אבל אין לנו תקציב ללהקה נוספת עד מאי 2015" - הייתה כלכך גדולה שכבר התחלתי לחשוד שזאת הדרך המנומסת להגיד לי "זה חרא".
.
למזלי כמה לייבלים אמרו לי שאנחנו לא מתאימים להם\לא מספיק טובים וכד' - כדי להחזיר אותי לקרקע המציאות, בה לאף אחד אין בעיה להגיד לך שאתה חרא.

קשה היום לחתום בלייבל. ממש ממש קשה. הם כולם בצימצומים, חלקם עובדים בגישות עתיקות יומין ומציבים דרישות לא ריאליסטיות, השוק מוצף ולאנשים יש תחושה שהם יודעים יותר טוב... שזה דיי נכון, אבל הלייבלים הקטנים, הדינמאיים שמרגישים את השוק ויודעים ללכת איתו, יכולים להיות ממש לעיניין. וזה מה שעשינו.

בגלל שזה לא האלבום הראשון שלי ואני כבר חתמתי בלייבל גדול בחו"ל, היה לי קל להגיע להרבה לייבלים ישירות - כי אני אומן חתום. אני יודע קצת על הדברים מאחורי הקלעים וקצת מה הרוחות מנשבות בתחום... יודע שלייבלים שלא זזים עם הזמן ומשנים את צורת העבודה שלהם, בשקיעה.

אבל כל מה שאמרתי כאן, הוא ממש לא הדרך היחידה.
אפשר לעבוד עם הנהלה, ויח"צ, ובוקינג והסכמי הפצה, ולהדפיס לבד, ולבדוק לבד - ואפשר בכל שילוב בין השניים (להיות בלייבל ולא לדאוג לכלום, או להיות לבד ולדאוג להכל).
כל הרכב חייב להבין מה הוא רוצה ומה מקדם את האינטרס שלו. השוק מלא באנשים שחולבים חלומות של ילדים. שיודעים שאנחנו גדלנו על דברים מסויימים והרבה מהאומנים בתחום הם דרימרים (Dreamers) שקל למכור להם לוקשים והבטחות ריקות...

זאת כמו ההחלטה - האם להקליט באולפן ביתי, שיש אלפים, או באולפן "מקצועי". יש לכל דבר שני צדדים ויותר והשאלה היא מה מתאים לכל דבר באופן אישי.
שאתם שואלים את עצמכם - תנסו לגרד עמוק עד שתגיעו לאמת... ולא לפנטזיה שרציתם להגשים כילדים. שזה יכול להיות כיף וחשוב למוזיקאי, אבל ברגע שיש לך מוצר למכירה, אתה חייב להבין משהו בעולם העסקי. אחרת... פלופ.

בהצלחה ותודה חברים!!!

byrdparis

New member
הסבר מדהים!

קוהרנטי, צמוד מציאות עם המון המון ביצים!
אתה איש יקר וגבר גבר ואתה יודע שאני לא אומר את זה בקלות דעת.

ההסבר שלך כל כך ממצא את מי שאתה, שאין לך מושג, או שיש ואז אפילו עוד יותר טוב כפליים.
הייתי מאחל לך בהצלחה ושיהיה במזל, אבל אני יודע בוודאות שאת ההצלחה שלך ואת המזל שלך, אתה מביא בעצמך, בפה, בידיים, ברגליים ובלב ענקי שאין כמותו.

אוהב אותך אחי היקר.
רק בשמחות!

eran377

New member
כשמגיע אז מגיע

סחטיין ענקי, אתה לא מפסיק לרגע ורק על זה מגיע המון כבוד!

למעלה