Registered Educational Savings Plan

Registered Educational Savings Plan

שלום לפורום,

הצטבר לילדים סכום כסף יפה למדי ב- RESP שלהם, ואנחנו אובדי עצות. המצב כרגע הוא שהכסף שוכב בלי לעשות כלום. הריביות זעומות, ואני פוחדת להשקיע את הכסף במניות - אחרי ששמתי אותו שם בספטמבר הקודם בתכנית עם אופק רחב (השקעת אגרסיבית בהתחלה, שהולכת וקטנה בארסיביות שלה ככל שהילד מתקרב לגיל 18), ברחתי מזה בעקבות ה- Volatility שהשווקים חוו באוקטובר. גם על השקעה שמרנית יותר במניות קשה לי לחשוב, כי אני פוחדת שהשוק במצב של בועה, ולא בא לי לראות את החיסכון של הילדים ל- higher education מפסיד בבורסה.

מישהו מכם חשב על הסוגיה ויצא עם תובנות? אשמח מאוד לשמוע רעיונות :)

תודה

orenfriedman

New member
שתי הערות קטנות

א. ״זה מה יש״. בהנחה שהילדים קטנים, אז עדיף (כל אחד לפי שיקוליו הוא) לקחת את הסיכון של שוק ההון - היות ומדובר על אופק השקעה ארוך טווח. מצד שני לא נשמע שזה משהו שמתאים לכם, אם כל שינוי בשוק מקפיץ אתכם. אבל זה מה יש. אין מצב אחר שבו הכסף עובד בשבילכם. volatility זה שם המשחק, וצריך לדעת לקבל את זה.
ל RESP יש שני יתרונות: המענק הממשלתי, וגידול הכנסות פטור ממס (מס דחוי) בתוך החשבון. אם אתם משאירים את הכסף בלי להשקיע אותו, לפחות תקבלו את ההטבה הראשונה. אבל בשביל להנות מההטבה השניה צריך להרוויח תשואה --- מה שאומר שצריך לקחת סיכון.
&nbsp
ב. הרבה יותר חשוב מה לעשות עם חשבונות הפנסיה שלכם. עם כל הכבוד לחינוך של הילדים, הם תמיד יוכלו לקחת הלואה כדי לממן לימודים, או שיצאו לעבוד במהלך הלימודים. אבל את הפנסיה שלכם לא תוכלו לממן. מומלץ קודם כל לדאוג לפנסיה, ורק אח״כ, אם אפשר, לדאוג ל RESP.
http://biz.yahoo.com/pfg/e11college
&nbsp

תודה לך ולבחור השני על התשובות

הרתיעה מהשקעה במניות היא נקודתית, אני יכולה לצדוק או לטעות, אבל ההרגשה שלי היא שבגלל הריביות הזעומות של השנים האחרונות, ובהיעדר אלטרנטיבות אחרות, הבורסה נמצאת כיום במצב של בועה. בודאי שיכול להיות שהיא עוד תעלה לפני הנפילה, אבל ההרגשה שלי היא שזה לא הרגע הנכון להשקיע במניות. מסכימה שאין כל כך אלטרנטיבות, בגלל זה שאלתי, חשבתי אולי מישהו פה יודע משהו שאני לא יודעת :)

באשר לכדאיות ההשקעה באפיק הזה : המענק הממשלתי הופך את זה להשקעה שווה. למי שיכול להפריש, כדאי לעשות את זה.

טופר100

New member
RESP

אני נוטה להסכים עם אורן. שני אפיקי ההשקעה היחידים, עד שהריבית תעלה, הם שוק המניות ונדלן ושניהם מנופחים בגלל היעדר אפשרויות אחרות. אם אתם חוששים, אז אין מנוס מתכנית חיסכון כלשהיא או GIC. לפחות תכו את האינפלציה

בברכה,
יעקב טופר

למעלה