RAILROADING

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

Nihau

New member
נ"צ צדדית

אותי מעניין שבפתיל שמדבר על RR העלת את אפשרות ההתאבדות של הדמות כדרך לגיטימית של השחקן לשבור את המסילות.
נראה לי שזה הדבר הכי קיצוני ששחקן יכול לעשות בתוך מסגרת המשחק.
(מיחוץ למסגרת המשחק שחקן תמיד יכול, כמובן, פשוט לעזוב).

Serpent Axis

New member
(תזכירי לי?)

(אני וBlue Beetle שפכנו הרבה טקסט על המסך כאן בימים האחרונים, אני לא בטוח שאני זוכר את כל הדוגמאות וההתייחסויות שלנו.
תזכירי לי איפה זה היה?)

Nihau

New member
מתוך "משחק מבוסס תורות"- blue beetle

"""ניקח לדוגמה דמות של נזיר טיבטי פציפיסט קיצוני טבעוני שהפך להיות ערפד, במבט ראשון זה נראה מושלם: הקונפליקט האולטימטיבי בין הפילוסופיה והדת שלו לבין הטבע הערפדי שלו. אבל כמה זמן הדמות תצליח להישאר נאמנה לעצמה? כמה זמן ייקח עד שה- Freanzy יתחיל להשתלט על המשחק ולמנוע מהשחקן אפשרויות בחירה? כמה זמן ייקח עד שהדמות תחליט להשתזף מול השמש? """

DDN

New member
אני לא חושב שהדוגמא שלך טובה

מהסיבה היא שהשחקן השני הוא זה שכאילו עשה לך את הריילרואדינג.

אני לא זוכר את המקרה, ומוזר לי שנהגתי כמו שאתה מציין. אני רוצה להאמין שהיום זה היה קורה אחרת.

Serpent Axis

New member
חידוד

ההוראה לגלגל ופירוש הגלגול היו שלך והיה ברור מאוד באותו רגע שאתה לא מעוניין שלוקאס ילך להציל אף אחד באותו רגע, חוץ מאת עצמו על ידי המשך בבריחה ביחד עם שאר הקבוצה. בשיחה מאוחרת יותר, גילית לי שהכומר היה אמור למות שם ויהי מה, על מנת להעביר לנו משהו באווירה (אנחנו בסכנה, הגענו למקום אפלולי, אנחנו במרדף מותח וכו') ומסיבה נוספת שאין צורך להתמקד בה כרגע.

מוסכמות המשחק

הדרך לאיתקה:

כִּי תֵּצֵא בַּדֶּרֶךְ אֶל אִיתָקָה
שְׁאַל כִּי תֶּאֱרַךְ דַּרְכְּךָ מְאד
מְלֵאָה בְּהַרְפַּתְקָאוֹת, מְלֵאָה בְּדַעַת.
אַל תִּירָא אֶת הַלַּסְטְרִיגוֹנִים וְאֶת הַקִּיקְלוֹפִּים
אַל תִּירָא אֶת פּוֹסֵידוֹן הַמִּשְׁתּוֹלֵל.
לְעוֹלָם לא תִּמְצְאֵם עַל דַּרְכְּךָ
כָּל עוֹד מַחְשְׁבוֹתֶיךָ נִשָּׂאוֹת, וְרֶגֶשׁ מְעֻלֶּה
מַפְעִים אֶת נַפְשְׁךָ וְאֶת גּוּפְךָ מַנְהִיג.
לא תִּתָּקֵל בַּלַּסְטְרִיגוֹנִים וּבַקִּיקְלוֹפִּים
וְלא בְּפּוֹסֵידוֹן הַזּוֹעֵם, אֶלָּא אִם כֵּן
תַּעֲמִידֵם לְפָנֶיךָ נַפְשְׁךָ.

כשמריצים משחק, בין אם הרפתקה או מערכה, יש איזו מוסכמה בין המנחה לשחקנים ש"רוצים להגיע לאיתקה" עם הרפתקאות בדרך. אודיסאוס לא חותך ישר הביתה (אודיסאוס כדמות היה רוצה, המנחה והשחקן הסכימו שלשם ההרפתקאות והדעת - זה לא יקרה), לא מצטרף לליסטרוגונים, ומצד שני מצפה שהמנחה לא יתן לו להיאכל באופן סתמי על ידי קיקלופ מלוכלך.

מנחים צריכים להבהיר לשחקנים למה הם מצפים ולהגדיר את המעטפת של המשחק (במשחק של כמרים ערפדים, מן הסתם הציפיה היא שלא תהיה איש זאב טרנסג'נדר) והשחקנים צריכים לראות איך הם מכניסים את הנופך שלהם לעלילה.

אם המנחה אומר "אני רוצה להריץ משחק של תככים פוליטיים באיטליה של ימי הביניים בו משחקים חצרנים, אנשי כנסיה ואמנים" השחקן אמור לא להתעקש "אבל אני רוצה לשחק את דריזט!" אלא לחשוב איזה אלמנט מדריזט שהוא ממש רוצה הוא יכול להכניס לחצרן הפלורנטיני שלו (שיער לבן? יכולת לחימה בשתי חרבות? גרסאת גייזית של תסביך אדיפוס המתבטאת במשיכה לגברים מבוגרים, רצוי גמדים וברברים שעירים?)

מצד שני, אם שחקן בא אליך עם רעיון ממש טוב ומקורי, המנחה צריך לשקול ברצינות שינוי במערכה של המשחק כדי לשלב אותו. בסופו של דבר ההיסטוריה מלאה באנשים עם רקע בלתי צפוי כמו מוחמד אסד (יהודי גרמני בשם ליאופולד וייס שהפך לאחד ממייסדי פקיסטן), ג'ון קבוט (במקור ספן איטלקי בשם ג'ובאני קאבוטו), ואלגבאלוס (קוקס פאגאני מסוריה שבנסיבות תמוהות הפך לקיסר רומא).

DDN

New member
הבהרה והתנצלות

בקריאה של הפתיל היום, אני רואה שההודעות שלי (במיוחד כלפי דרגורן, ניהאו והציר הנחשי) מעט מתגוננות עד תוקפניות.
כנראה כשקראתי מראש, הרגשתי צורך להתגונן כאילו אני מותקף.

אם הרגשתם שאני תוקף אתכם חזרה - אני מתנצל. כנראה כשקראתי והגבתי במקור, הייתי בעמדת התגוננות ולקחתי כל הודעה, גם את הכלליות, באופן אישי.

דרגורן

New member

אין על מה להתגונן - אנחנו (לפחות אני יודע לגבי ההודעות שלי), היו בכוונה כלליות, ומדברות על הנושא ולא על המקרים בהם נתקלתי בו.
מצד שני, לא הרגשתי שאתה מתקיף, אלא יותר שאנחנו לא לגמרי מדברים על אותו הדבר.

השאלה היא, האם הצלחת להבין מה המשמעות של RailRoading?

למעלה