R&B - דיון קטן

• פותח הנושא Liyah
  • פורסם בתאריך

volatile

New member
אתה כל כך טועה

מבחינה סטטיסטית מספר האמנים שהוציאו אלבומים ראשונים ומצויינים ומשם נפלו למה שנקרא sophomore slump הוא משמעותי. למעשה אם היה או יהיה מחקר שכזה לפי דעתי התוצאות יפתיעו גם בן אדם לא ציני כמוך. אני לא מאמין שחשיפה מקלקלת אמן, אני מאמין שחברות התקליטים ומפיקים בפועל וכן גם קהל מזינים את האמן מצד אחד אבל בהחלט מקלקלים לו את הקסם בהרבה מקרים אחרים. רק אמנים שמספיק חזקים בחזון האומנותי שלהם (בחו"ל נגיד אאוטקאסט הם דוגמא מובילה) יצליחו להמשיך לייצר את הקסם המקורי שלהם. זה הגיון לוגי פשוט. שנכון מאוד ואתה יודע את זה (למרות שקל לך להאמין שלא). בוא נסכם שהדבר הראשון שאמן יעשה יחרוץ את כיוונו המוזיקלי לפחות לעשור.

DJ$upreme

New member
לא דיברתי על אלבום ראשון

שזה בהחלט במקרים רבים מצב שמעיד על תובנה מגובשת מסוימת. דיברתי על התנסויות מוזיקליות ראשונות וראשוניות.

DJ$upreme

New member
מה קשה לתפיסה מה?

בחייאת ראבאק, זה הסגנון הכי בסיסי שפונה לאמוציות הכי פשוטות ואוניברסליות. זה מצליח ברוב העולם. מאיפה הגעת לזה שזה לא עובד בחו"ל? אתה עושה אבחנה בין "סול" לבין RNB? כי אין כזו. לך לבילבורד למצעד ההיפהופ RNB, זה הסול המודרני. בקיצור עזוב אותך, התבלבלת.

Coldplayplay

New member
למרות...

הדיפולומות שלך אתה אדיוט או למעשה עיוור... איך ר אנ בי או סול או וואט אבר כל מה שנשמע שחור סזה לאו דווקא רק בגלל המוסיקה כן אפשר להפיק קטעים אינסטרומנטלים שישמעו באמת פיצוץ...אבל איך אפשר לשמע איזו פאקצה ישראלית שתנסה לדבר לשיר ולזוז שחור זה תמיד ישמע חיקוי! ואתה חייב להסכים שכל אחד שמנסה לעשות את זה בעברית לוקח את הסלנג שלהם ואת סגנון ההגייה שלהם ומכניס את זה למוסיקה..חאלס זה נשמע בדיחה בדיחה..הם גדלו ככה עם השפה הזאת עם ההגייה הזאת..וכו'.. אבל יודע מה בסופו של דבר זה עניין של טעם..(די מחורבן אם אפשר לציין) אתה תמשיך לשמוע לך מדונה הגרסה הישראלית ואני ישאר בשחור.. once you try black you never turn back

DJ$upreme

New member
אוקיי אין ספק שההודעות שלך

מוכיחות שעדיף לא להכנס אתך לדיון הזה אז בכיף שיהיה.

Coldplayplay

New member
טוב חביבי

בעקרון..אין לי שום טעם להמשיך להגיב בפורום כזה לעזאזל תסתכלו על עצמכם כל אחד מנסה לתת את ההודעה הכי חכמה לא מבין א זה מנסים לשכנע להוכיח את כולם אבל למעשה את עצמכם...תהנו מהמוסיקה וזהו ..כל הזמן מגדירים חוקרים ומחפשים את הדבר הבא במקום לקבל אותה איך שהיא ולהנות...אתם ההשתקפות של המדינה דאמט...מעדיף להשאיר את זה לאנשים מלוקקים ומפונקים אני בכל מקרה שבוע הבא אוגר את התחת הלבן שלי לניו יורק..ביתי! אז בכיף בהחלט יהיה לי..ומקווה שגם לכם בפורום המאגניב הזה.. אגב ראפ ישראלי לא מזמן הורדתי שיר אפוקליפסיה של איזה אחד אוקטובר נשמע בהחלט טוב אולי היכ טוב בעברית מזה ששמעתי..ושיר אחד יכול לשנות הרבה חח.. שתים בלילה..שרצים להת'

Funky Giraffe

New member
שמע ניר

יש מצב שאני מעדיף שהסגנון הזה בארץ יעבוד במתכונת מצומצמת מאוד כמו שהוא פועל כיום מאשר שהוא יעבוד במתכונת של שירי הבילבורד (כלומר הפקות ליל ג'וניות). אם ה"הפקות" (או איך שמכנים את זה שם) המגעילות האלה של כל הNORD LEADS והTR-808\909 וכל החיקויים הלא מוצלחים של המוג, קיצר, כל הסינטיזייטרים ומכונות התופים שלא כ"כ ניחנו בטוב טעם, תגיע לישראל בדמות אר'נ'בי, אני ממש אתבאס על זה. כי חבל. הגועל נפש הזה לא צריך לבטא שום סגנון ובטח ובטח שלא סגנון שיש בו אשכרה שירה. כי זה בושה למוסיקה.

da^Lord

New member
הסינטים איכותיים

זה תלוי במה שעושים איתם. אני עדיין לא מבין למה תקועים על ה-808 כשיש היום סאמפלים בלי סוף, אבל אם זה נשמע טוב בסוף אז זה העיקר.

Funky Giraffe

New member
שמע, מוג למשל זה פצצה, אבל תלוי מה עושים איתו

אני שומע יותר ויותר שירי מזרחית עם סינטיזייטרים אבל סינטיזייטרים מצויינים... שמע למשל את החדש של ציון גולן (מלך!) וליאור פרחי "פסק זמן" הפקה מוסיקלית שהיא הכי בית ספר שיכול להיות, פשוט ככה. מדהים מה שהולך שם, ממליץ לכולם לא לשלול מראש ולשים אוזן על גירסה של זה באיכות 192KBPS ומעלה.

dune d

New member
לא עושה הבחנה

בטח לא בין R&B לבין סול, חברים וותיקים. לא עובד בחו"ל, ארה"ב מביחנתי זה לא מדד מדוייק, מבחינתי ארה"ב והשוק האירופאי ביחד זה מדד. בגלל זה הצלחה עולמים זה לא המושג שהשתמשתי בו, כי הסיגנון הזה לא מצליח בכל מקום, לא זכור לי לאחרונה להיט בסיגנון שהצליח במצעד הגרמני לדוגמה, וזה מצעד מעוד מכובד באירופה, אותו הדבר גם באנגליה שהוא המצעד הכי חשוב באירופה... ואני לא חושב שזה כזה סיגנון פשוט כמו שאתה מציג אותו. לא הרבה מתחברים אליו למרות שהיום הוא פונה לכיוון הרבה יותר פופי בחלקו וושם רואים את ההתחברות למצעדים ולקהל (ע"ע ריאנה ,ביונסה וכו') כאשר זה כבר מעבר בין סיגנונות ועירבוב שלהם.

DJ$upreme

New member
מה קרה לך! יש הצלחה גדולה מאוד ל - RNB

בגרמניה, ואני אומר את זה כמי שהביא משם 3 DJS מובילים בשנה וקצת האחרונות. יש גם אמני RNB גרמנים שעובדים באנגלית כמו למשל ההצלחה הגדולה של vibekingz and maliq אתה מוזמן לחפש באתר של TEDDY O שהוא אחד מהמובילים בגרמניה, עם תוכנית הרדיו הכי חזקה שם בהיפהופ, ותראה שחצי ממה שהוא שם זה RNB. ואני מדבר גם על ספיישלים שאמני RNB עולמיים נותנים לו. וה שמה שמצליח זה הפן היותר פופי מפתיע אותך? אותו דבר אפשר להגיד על כל סגנון מוזיקלי בעולם, מקאנטרי ועד רגאיי. באמת נתת דוגמה גרועה ביותר,

למעלה