R&B - דיון קטן

• פותח הנושא Liyah
  • פורסם בתאריך

Liyah

New member
R&B - דיון קטן

מדוע המוסיקה הזו לא מצליחה בארץ? מדוע אמנים מוכשרים כ"כ לא מצליחים לפרוץ את גבולות (הקהל? הפלייליסט? מי בעצם?) ולפרוח? אשמח לשמוע דעות מלומדות יותר ופחות.

TakTik

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif הדבר הכי קרוב לזה

זה דובדבן של השבט ותני לי של מומי לוי...חוץ מ2 אלו, נאדה... חבל, הסגנון האהוב עלי בהיפ הופ, ותאכלס, גם עם פוטנציאל מסחרי מסויים.

Funky Giraffe

New member
../images/Emo45.gif

חבל שאנשים לא תופסים מספיק את היופי שבסגנון הזה...

DJ$upreme

New member
הסגנון הזה מקסים אבל כדי שיהיה ניאוסול

קודם כל צריך שיהיה סול עדכני... הכיצד במדינה מתוקנת יש תכל'ס רק אלבום סול אחד מודרני. או אולי שניים עם זה של אילה אינגדשט. כל מי שיכול לעשות או אוהב סול - מפחד, כי "זה לא ישראלי". שירי מיימון יכלה לעשות אלבום סול, כל המבקרים שדנו באלבומה הראשון הצביעו על הערבוביה הסגנונית והמליצו לה לעשות את זה, אבל לצערי היא לא עושה את זה בסוף. שירלי צפרי המקסימה הלכה לכיוון מיושן ואתני באלבומה הראשון. אני מקווה שסיוון תביא סול באלבום שלה שמחכים לו כבר כמעט 6 שנים. מה שאני יכול להגיד זה שהאלבום השני של מומי הוא אלבום עם הרבה יותר סול מבחינת דגשים. גם אם זה לא בהכרח בא לביטוי בבחירת סינגלים, הסול שם עוד יותר מאשר בהיפסול. ובהיפסול היה הרבה סול.

אין אף זמר R&B אמיתי בארץ חוץ ממומי

והסינגלים של מומי הצליחו יפה מאוד... אולי אם אחרים ינסו גם יצליחו

DJ$upreme

New member
בדיוק כמו עם ההיפהופ

כאשר קבוצת ה"קובעים" היא כזו שלא גדלה על או התעניינה מעולם בסול ובעיקר מדובר בכ-17 חיילים בחובה ועוד אי אלו עיתונאים שהם למעשה רוקרים מזדקנים... אז צריך מגה-תופעה כדי להסב את תשומת הלב לז'אנר ולשכנע בנכונות שלו. כמו סאב שבזכותו אנשים סובבו את הראש. אם לשירי היו רצון זה היה מגיע ממנה, אבל שירי מיימון למרות שגדלה לגמרי על מאריה קארי, מחפשת לדעתי להיות יותר סוג של אנסטסיה וסלין דיון. וחבל. גם מיה בוסקילה שגדלה על וויטני יוסטון מעדיפה בלדות רוק. מומי פתח את הדלת והביא להיטי קרוס ז'אנר, אבל אנחנו מרגישים שעדיין אין נכונות אמיתית לשמוע ממנו סול ולראיה הסינגלים שיותר נגעו בסול שהוצאנו, פחות הצליחו - גם אם לפעמים, צלול, זאת לא אהבה. ואלו שירים שדוקא זכו להרבה אהבה מהקהל שלנו. כדי להצליח היום חייבים לעבור ביפו, וביפו לא אוהבים כל כך סול. מוכנים לפרגן, אבל לא מאמינים לדעתי בזה שהז'אנר יכול לדבר למקומיים הנבערים. מישהו צריך לשלוח אותם למועדונים, שיראו את הבנות שמדקלמות ביונסה אמרי ריהאנה וניו. ובכלל, להאמין ש-SO SICK לא היה פלייליסט בגלגלצ? זה לעג לרש! שיר שסימן את התופעה הכי חשובה בפופ האמריקאי של השנה שעברה, אמן יוצר שכתב להיטים ענקיים, מכר המון, וגם שיר שמתים עליו בארץ - לא מתאים לקו המוזיקלי של התחנה? לשרוף. לשרוף עד היסוד ולבנות מחדש.

כל מילה חקוקה בסלע!

אין בנאדם שהיה רוצה לראות R&B/Soul מתפתח בארץ יותר ממני ואני מאמין שיש לזה סיכוי אם האנשים הנכונים בעלי הכוח כמו שירי מימון היו לוקחים את זה לידיים. אבל הם מ-פ-ח-ד-י-ם. בכל מקרה אני אשאר פה ואהלל כל ניסיון מוצלח לעשות סול בעברית.

חולוני

New member
So Sick זה שיר גרוע.

וני-יו הזה מעפן רצח, הוא מתבכיין שנמאס לו משירי אהבה וכל שיר שני שהוא כותב מאז הוא על אהבה.

חחחחח מה הקשר???

זה מצחיק לנתח שיר של ניאו אבל בכל זאת. הוא אומר שנמאס לו משירי אהבה כי זה כואב לו להזכר בה כשהוא שומע שירים כאלה. הוא לא יורד על שירי אהבה. מעבר לזה הוא יוצר ארנבי מוכשר שלא נראה הרבה שנים. ולא סתם כל ההייפ סביבו. מגיע לו.

חולוני

New member
אז שלא יעשה שירי אהבה בעצמו.

והוא מעפן לדעתי, אין בו שומדבר מקורי או מעניין במיוחד.

Coldplayplay

New member
גם אני חטאתי

בעבר במחשבה "למה אין את זה בארץ" ולמעשה לא צריך שזה יהיה בארץ נקודה.. באמת שאין צורך כי זה אף פעם לא ישמע כמו המקור.. עם כל הכבוד לסצנה המקומית שום דבר לא משתווה למקור.. מומי לוי או איילה אינדגשט או מאיה בוסקילה או שירי מיימון נשמעים רוב הפעמים כבדיחה לא מוצלחת וכחיקוי למשהו לא ברור בארצות הברית עצמה אומרים לאמנים לא נסות לעשות כמו או לשיר כמו או להיות כמו אמנים שלמעשה באו משם אז שבישראל לחפש את האמן סול החדש או הז'אנר הזה זה סתמי ביותר בדיוק כמו הראפ בארץ..שעדיין יעדיפו לשמוע את זה באנגילית אשר בעברית.. יש מוסיקה ישראלית יפה ביותר..במיחד בסוף שנות השמונים ומתפתת מוסיקה באמת נפלאה.. אני לא מתחבר אליה אך עדיין שומעים איכות...ובאמת שאני בתור מאזין לא מחפש אמן סול בעברית גדלתי גם כן עם מרווין גריי מאריה וויטני ויודעים מה גם היום בארץ המקור לא נמצא משהו דומה קל וחומר שבארץ..

DJ$upreme

New member
רק לידיעתך

ראפ בעברית בארץ מכר הרבה יותר מראפ באנגלית בשבע השנים האחרונות לשאר השטויות שכתבת באמת אין כוח להגיב

DJ$upreme

New member
חבר רק את האלבומים

המצליחים של סאב, שמגיעים ביחד לדעתי למכירות של יותר ממאה אלף עותקים (למי שמתעניין האלבום האחרון הצליח לא רע) , ואת אלו של קוואמי, כלא 6, מוקי, דגנחש, ועוד אי אלו גרורות, ותגיע ביחד למספר מכובד. לעומת זאת אין בארץ כמעט שוק לאלבומים לועזיים ומאז אמינם השני שמכר קרוב לזהב לא היה כלום שעבר את ה-2000 עותקים לדעתי חוץ מהבלאק אייד פיז שעזה בערך 10 אלף.

למעלה