quick shifter בעד או נגד?

• פותח הנושא N3W
  • פורסם בתאריך

N3W

New member
quick shifter בעד או נגד?

מדובר על גיקסר 600 K8, נכון לעכשיו הוא כלי הרכב היחיד שלי (למרות שאני מוצא את עצמי מידי פעם נוסע בתחבורה ציבורית ומשאיר אותו בבית). התוכנית לעתיד הלא רחוק היא להסב אותו לאופנוע מסלול. ולמי שלא יודע, אני גר במדינה עם תרבות מוטורית ושפע מסלולים. חזרתי מיום מסלול ראשון לפני כמה ימים ורוב האופנועים שהיו מוסבים היו מצויידים בקוויקשיפטר. אז שאלתי לחברי הפורום הנכבד, קוויקשיפטר, זו "רמאות" ויפגע במקצועיות שלי? או שזה דבר מבורך ונחוץ?

Pumi

New member
רמאות? איך בדיוק?

quickshift הוא לא חלופה לניהול נכון של גז וקלאצ', אלא פשוט חוסך לך להתעסק עם כמה פרטים קטנים של החלפת ההילוך. לדעתי להפך, הוא יעזור לך בלמידה להתאים נכון את הגז להילוך במהלך המעבר. שכן העברה תהיה מהירה יותר, ואתה תידרש להתאים את הגז מהר יותר ומדוייק יותר.

N3W

New member
אולי הבנתי את הקונספט לא נכון

כשאתה כותב שקוויקשיפטר הוא לא חלופה לניהול נכון של גז וקלאצ', זה לא בדיוק מה שאני הבנתי מהחברה במסלול. לפי מה שהם אומרים, אתה יוצא מפניה על גז פתוח ופשוט בועט ברגלים הילוכים עם גז פתוח עד הפניה הבאה. אולי הבנתי את זה לא נכון, אבל לי זה נראה מבטל את הצורך בקלאצ' בתאוצה ואולי אפילו בזמן בלימה. מנגד יש את העברת הילוכים ללא שימוש במצמד, לזה אני לא נכנס בשירשור הזה אז נשאיר את זה בצד.

N3W

New member
אולי אפילו רצוי לא?

האופנוע אמור להיות יציב יותר, פחות משחק במצמד אומר פחות מעבר משקל קדימה ואחורה שאומר יותר אחיזה ויציבות , לא?

מיצו

New member
אין שום בעיה להחליף בכל סוג של האצה

אתה פשוט מעביר את ההילוך כשהיה על המצערת, פתוחה (לרווחה או לא זה כבר תלוי בך).

Pumi

New member
לא הבנת. זה לא רק בתאוצה ביציאה מהפניה

בזמן הטיה, אתה צריך להיות הכי יציב שיש, ומדי פעם גם צריך להחליף הילוכים בפניות מאוד ארוכות. זה אומר שהחלפה מהירה ויציבה, היא לא רק ה quickshift, אלא גם ניהול גז נכון, לדעת להעביר את ההילוך נכון, עם או בלי ה quickshift. לכן הוא לא חלופה לניהול הגז נכון. אבל הוא כן עוזר.

Pumi

New member
לא הבנת. זה לא רק בתאוצה ביציאה מהפניה

בזמן הטיה, אתה צריך להיות הכי יציב שיש, ומדי פעם גם צריך להחליף הילוכים בפניות מאוד ארוכות. זה אומר שהחלפה מהירה ויציבה, היא לא רק ה quickshift, אלא גם ניהול גז נכון, לדעת להעביר את ההילוך נכון, עם או בלי ה quickshift. לכן הוא לא חלופה לניהול הגז נכון. אבל הוא כן עוזר.

Mr BIG Biker

New member
לע שמתי
לשאר התגובות

והוספתי סירטון

מיצו

New member
אחרי שרכבתי על כמה כלים עם קוויק שיפטר

אני יכול לומר לך שזה משהו מדהים, אבל בסופו של דבר השימושיות שלו היא בעיקר בפתיחות והאצות חזקות. ברכיבה רגילה זה פחות בא לידי ביטוי. לי אין ספק, באופנוע הספורטיבי הבא שלי, אם לא יהיה כזה מובנה, אני אתקין אחד כזה.

N3W

New member
מנסיון שלך

שימוש בקוויקשיפטר ללא אלקטרוניקה נוספת כמו בקרת משיכה\אנטי-ווילי וכו, העסק פועל טוב? העברה של הילוך בעזרת קוויקשיפטר עם גז פתוח לרווחה באופנוע נטול אלקטרוניקה כמו שלי היא פעולה מבורכת או אחת שיכולה לגרור פגישה עם האספלט?

מיצו

New member
אם אין לך אמצעי בקרה אחרים

אתה לא פטור מחובת השכל הישר וההכרות הטובה עם הכלי שלך. קיומו של קוויק שיפטר לא גורם לכך שאופנוע שעלול להרים אף או לזרוק תחת לא יעשה את זה יותר. להיפך. באפריליה טואנו V4 החדש, לדוגמה, יש מערכת קוויק שיפט מצויינת שעובדת בפני עצמה. אבל, כתוסף לה יש גם מערכת קוויק לאנץ' (שיגור מהיר), שבעצם מאפשרת לך לעמוד בפול פוזישן, לפתוח גז עד הסוף עם קלאץ' לחוץ בראשון, וכשאתה מקבל את סימן ההזנקה פשוט לשחרר את הקלאץ' ולעוף קדימה תוך כדי העברת הילוכים בלי קלאץ' (זה מה שקוויק שיפט עושה), אבל בעיקר גם בלי לעוף אחורה בגלל הזדקרות האופנוע לשמיים (זה מה שקוויק לאנץ' עושה).

Nickelstickz

New member
Q,shifter

the above was invented to save time ,take in consideration how many time you change (up or down) during a lap and how long it takes x the milisec. - you get at list a sec or so which is a lot for the guys that are really fast now the question you have to ask your self - do I need it ? if you are very fast it will make you faster ,if you are an average rider (like most of us ) it will not make any difference and it will not put you down jf you just start then - don't my team got second place in my region on a K3 (mitzo know this bike ) it was a standard (apart of the suspension and some engine mods ) but no qs or traction so in the end what is needed is practice ride safe

מיצו

New member
אגב אימונים,

אני הצלחתי להפחית את הזמנים שלי במהלך יום הרכיבה מהמקום ה- 20 לערך שאליו נכנסתי, למקום השלישי בקבוצה B, וזו היתה הפעם הראשונה שלי במסלול הזה (קיאלאמי). אין שום סיבה בעולם שלא הייתי מצליח יותר מזה לו הייתי גר שם וזוכה להתאמן על המסלול הנפלא הזה...

למעלה