QoS ברשת ביתית

Cantinflas

New member
QoS ברשת ביתית

שלום רב לכולם. שאלתי עוסקת בנושא חלוקת משאבים הוגנת (סטטית) ברשת מחשבים ביתית. אני מפעיל בביתי רשת קטנה ובה 3 מחשבים. אחד מחובר לאינטרנט בפס רחב, ומשתף את השניים האחרים בעזרת ICS של חלונות XP. בעיה שמוכרת לחלק, היא שבזמן הורדת קבצים גדולים\ העלת קבצים, הרשת "נסתמת", ואפילו לגלוש אי אפשר. רציתי לדעת אם מישהו מכיר שיטות להבטחת איכות השירות ע"י הקצאה של רוחב פס נתון לכל מחשב ברשת, כך שרוחב פס זה יובטח לו תמיד בצורה סטטית (בדומה להקצאת CBR בפרוטוקול ATM). האם מישהו מכיר תוכנה שיודעת לעשות את זה? האם ניתן לקנפג איזה service כמו ICS או אולי QoS כך שמצב כזה יתאפשר? מודה מראש,

dov98

New member
אתמול שלשום היה כאן

שרשור בדיוק על זה, חפש אותו ואם זה לא יספק נשמח לענות.

Cantinflas

New member
ואללה, עכשיו הגעתי לזה

אבל זה לא עזר לי בהרבה. מה שאני מחפש הוא פיתרון פשוט וזול (כלומר, חינם). חשבתי שאולי חלונות כבר מכילים פתרון שכזה, ומישהו מכיר. מעניין אותי מה תפקידו של ה service שנקרא QoS בחלונות xp. השערה שלי זה שהוא נועד לשימושן של אפליקציות הרגישות ל QoS, ויודעות לדרוש אותו. מעניין אותי אבל אם ניתן לקנפג את ה service הזה על מנת לתת במכוון לרשת הביתית הקצאות... מישהו מכיר את ה service?

antidot

New member
---->

כפי שניחשת נכון, הQoS Packet Scheduler יודע להבין רק אפליקציות שנכתבו במיוחד עבורו ומשתמשות בAPI שלו. אם האפליקציה לא נכתבה עם תמיכה באותו API, אין אפשרות לגרום לה להשתמש בQoS. Antid0t

Cantinflas

New member
נו טוב...

אני מניח ש
חינם לא ייצאו לי מהשרשור הזה... בייחוד לאור התעמקות בשרשורים מהימים האחרונים. לפחות למדתי מהו ה QoS service. תודה לכל מי שעזר...

dov98

New member
LINUX הפתרון בשבילך חינם

אין משהו אחר. בכסף יש....

Cantinflas

New member
כנראה שאתה צודק

קיוויתי שחלונות גם יספקו איזה פיצ´ר כזה... הייתי מתקין לינוקס בכיף, בעבר היו לי יצרי הרפתקנות שכאלו והייתי משתולל על ההפצות, אבל כרגע זו לא אופציה על המחשב הקיים (אני זקוק לנוחות הבלתי מתפשרת של גייטס). שוב, תודה.

dov98

New member
שרת לינוקס יאפשר לך את

הנוחות הזו, כאשר התחנות יכולות להיות מבית גייטס או מחצרו.

Cantinflas

New member
חח.. אבל אז הפתרון כבר לא כ"כ חינם

...
שקלתי את האפשרות, אבל שרת לינוקס=קניית מחשב. לצערי, אין לי את הפריוולגיה להמיר את אחד הקיימים ללינוקס. סה"כ מדובר ברשת הביתית הקטנה שלי, המתוקצבת די רע... כנראה שבסופו של דבר אני אסתפק בשיטת ה physical flow control. מי שמגזים, מקבל ניתוק כבל עד שהאפליקציה השתלטנית נרגעת.....

dov98

New member
מספיק עגלה ../images/Emo13.gif

אתה לא צריך הרבה על השרת, כי מה כבר תתקין עליו? כן, חתיכת ג'אנק תספיק, לדעתי פנטיום 1 די והותר.

Cantinflas

New member
יש דרכים קלות יותר...

גם עגלות יכולות להגיע למחירים של כמעט 1000 שקל... אני בטוח שיש נתבי QoS זולים יותר מזה. או התוכנה שדובר עליה בשרשור קודם, שעולה 800 שקל. בכל זאת, אני מעדיף את המצב כפי שהוא, מאשר הוצאה כספית. אם הייתי רוצה עידוד נוסף להתקין לינוקס, הייתי שואל את השאלה בפורום לינוקס...

ezaton

New member
הצחקת אותי, פנטיום 1 ../images/Emo13.gif

אצלי רצה מכונה כדלקמן: פנטיום 90, 16MB זיכרון, דיסק קשיח 640MB (של WD שמסרב למות, וטוב שכך) בניצולת שני שליש כמעט, וחסרת מארז. שמה בישראל "קלאריסה". אנטי ראה אותה. משתמשת ב 2MB זיכרון וירטואלי, למעט בעת יצור הלוגים, שאז זה כמעט מגיע ל 4. המכונה הזאת היא Over-Kill למטרה שלה, אבל ממש over-kill. למטרות כאלו, למעשה, מספיק אפילו 486DX2, וגם זאת קונפיגורציה נדיבה. קיים פרוייקט שנקרא Router-On-Floppy, המיועד למחשבי 486 ומעלה. על פי מדידותיהם, 486DX2 יודע לבצע ניתובים כבדים ברשתות מהירות (100Mb/s ומעלה). 486 ו 386 יעשו עבודה נהדרת עבור רוחב פס כמו שלנו.

antidot

New member
יא סוטה !

הקלאריסה שלך ערומה לגמרי !!! ספק כוח על מדף אחר... כל הקרביים בחוץ... לפחות שים איזה כיסוי... Antid0t

ezaton

New member
היא משתזפת ../images/Emo13.gif

אפרופו, אתם בטח אנשים לשאולץ האם מישהו מכם נתקל (ויכול להשיג, ז"א) מארז ל IBM באיזור ה P90? עסקינן במארז מהטיפוס בו ללוח האם יש חריץ יחיד ללוחות הרחבה, ועל הלוח (היחיד) שיושב עליו מותקנים הכרטיסים, כך, שלמעשה, כרטיסי ההרחבה עצמם (PCI ו- ISA) ניצבים במקביל ללוח האם. אם מישהו מכם יעזור לי להלביש את הנודיסטית שלי, אני נורא אודה לו. היא עירומה כבר שנתיים...

ezaton

New member
כן כן, תיכף.

היא עירומה כל כך הרבה זמן, לא רוצה להפריע לה. חוצמזה, היא עובדת יופי, ומלבד איסור כניסת חתולים לחדר הזה (ולא רק בגללה, אלא גם בגלל כל הכבלים החמודים האלו שלחתולים יש נטיה לתלוש) אין מה לגעת בה. כשימות המחשב יש לי פנטיום 90 אחר להחליף אותו

ezaton

New member
אני חושב שכן. אין לי מושג בודאות

יש לי לוח אם, לא מארז עם רישום, נכון?

Rיקש

New member
ממה שאני ראיתי הR-O-F

משתמשים בipfwadm (שכחתי איך זה נקרא בדיוק) או מקסימום ipchains. דבר שני, תסכים איתי שאם אתה מעמיס את ה486 בחוקים (FW וגם QOS) אתה יכול לחלום על 100Mbit/s. ואז אני לא יהיה בטוח שהDX2 הוא כזה overkill ל1.5Mb מצד שני, לאף משתמש בייתי רגיל אין כל כך הרבה חוקים... בקיצור אני נהנתי מהFreeSCO שלי, אחרי זה נהניתי מאוד מהASTARO ועכשיו אני נהנה עם RH7.3 רגיל

למעלה