Qa engineer כמה זה נורא?

רפול27

New member
Qa engineer כמה זה נורא?

שלום לכולם
כיום אני עושה וריפיקציה בחברה ידועה - העבודה היא פיתוח כלי בדיקה וכתיבת טסטים בפייתון וC++. מבחינת טייטל אני איש וריפיקציה/ ולידציה.
הציעו לי משרה בחברה אחרת שמתעסקת בopenstack. שם כל איש וריפיקציה לוקח פיצר מסויים והוא אחראי עליו החל מהתקנת המוצר הלימוד הבדיקות הידניות והעברתו לאוטומציה.
האם אתם רואים בשינוי הזה ירידה הוא עליה?
מבחינת תנאים כמובן שמדובר בעליה.
דבר נוסף מבחינתכם מה ההבדל בין איש וריפיקציה ברמה גבוהה למפתח? האם המעבר אפשר? האם עדיף לנסות פיתוח?
כמה פיתוח נחשב יותר ולמה?
תודה ויום טוב

Rשף

New member
it depends

מה אתה רוצה לעשות כשתהיה גדול ?
אני אוהב להיות איש בדיקות ואוטומציה, אבל אם אתה רואה את התפקיד בתור קרש קפיצה לתפקיד פיתוח אז אישית הייתי מוותר.
קשה מאד לענות על מה נחשב יותר, ואין באמת תשובה אוביקטיבית. אחרי רדפו ציידי ראשים, תחת הטייטל של איש בדיקות, והשקיעו בי סכום לא קטן כדי להעביר אותי ואת המשפחה שלי לארץ צפונית וקרה- זה נופל תחת "נחשב" ?
ההבדל בין איש פיתוח בכיר לאיש בדיקות בכיר אמור להיות ברור לך- הוא כמו ההבדל בין כאלו לא בכירים.

choo

Active member
לא מובן: מה פירוש "העברה לאוטומציה"?

&nbsp
האם מדובר בכתיבת הקוד של הבדיקות האוטומטיות - או בהעברת דרישות למישהו אחרת שכותב את הבדיקות האוטומטיות? אלו שני דברים שונים לגמרי

choo

Active member
אז במה זה שונה, עקרונית, ממה שאתה עושה כיום?

&nbsp
בשני המקרים מדובר על לקיחת פיצ'ר, בנית תוכנית בדיקות, ומימוש אוטומציה של תוכנית הבדיקות. איפה ההבדל שגורם לך לחשוב על זה במובנים של "עליה"/"ירידה"?

למעלה