Punk rock is not a crime?

Punk rock is not a crime?../images/Emo163.gif

שלום. בוודאי אנשים רבים (או שלא כ"כ רבים) שמעו על מה שקרה אתמול, בהופעה של 'הפוסי של לוסי', להקת פאנק. למי שלא שמע, אני אתן לינק לעדות של מישהו מפורום פאנק: http://news.walla.co.il/?w=//925169&tb=/i/7525624 מה אתם אומרים? השוטרים הם אלוהים? אני לא יודעת מה אתכם, אבל אני בדרך לנסות לארגן הפגנה נגד אלימות משטרתית בקרוב. אני מניחה שתשמעו על זה.

a B C e

New member
יש עוד מקור מידע למה שהיה שם?

אי אפשר לשמוע סיפור רק מצד אחד. WALLA\YNET וכו'?

a B C e

New member
עם כל הכבוד

לפנקיסטים, הם זורעים המון הרס ופחד בת"א ובערי המרכז בעיקר. לא שאני חס וחלילה מצדיק את מעשיהם של כוחות היס"מ אך אל לנו להתעלם מהודעות כאלה שמשום מה לא נכתבו בקישור שפרסמת. "דובר המשטרה מסר בתגובה כי סמוך לשעה 01:45 התקבלה במוקד המשטרה התרעה על קבוצת צעירים שפרצו ללא אישור למתחם רכבת דרום, לאחר שגרמנו נזק לגדר וקיימו במקום מסיבה ללא אישור. כוח משטרה שהוזעק למקום ביקש מהם לעזוב ובתגובה נזרקו עליו אבנים. 4 שוטרים נפגעו ונזקקו לטיפול רפואי. השוטרים נאלצו להפעיל כוח סביר נגד הצעירים. 4 חשודים נעצרו ויובאו הערב לבית משפט בחשד לעבירות של תקיפת שוטרים והשגת גבול." בקיצור, שני הצדדים צריכים לבוא אל הדין. וללא ספק צריך להגביר את הפיקוח על היס"מ, שמושפעים לפעמים מעודף גאוות יחידה.

Continuum

New member
..

בדרך כלל אני מאוד דוגל בדוקטרינת "שני הצדדים אשמים באותה מידה", אבל הפעם נראה שהשוטרים הגזימו לגמרי. בעיקר כשידוע שמדובר באנשים שבאו ליהנות מהופעה ומערב, ו-70% מהם לפחות לא היו "נלחמים" על עמדה כלשהי בכלל מול שוטרים, זו לא איזו הפגנה פוליטית.. נלקח גם בחשבון שתמיד יש חלק גדול מהקהל שמתייחס להופעה כ"עוד ערב", הוא לא חזק בסצינה ואין שום מצב שהוא יתנגד לשוטרים. אני לא יודע על מה אתה מדבר כשאתה אומר "זורעים המון הרס ופחד", כל הפאנקיסטים שפגשתי היו אנשים מאוד מסבירי פנים, במקרה הגרוע היו עליהם המון ניטים ומוהאק (ואז הם בדרך כלל אפילו יותר נחמדים, כשמתגברים על האימפקט הראשוני), ובמקרה העוד יותר גרוע הם היו סקייטרים. אנשים בלתי מזיקים בעליל (ואשכנזים ממשפחות טובות, כמעט תמיד), שבעיקר בסרטים שהם אוהבים פאנק.

a B C e

New member
^^

נכון, רוב הפאנקיסטים כהגדרה כוללת הם אנשים נחמדים, אך לא הגרעין הקשה שלהם. הגרעין שיושב לו בימי שישי בכיכר דיזינגוף, וברחובות ת"א וזורעים הרס ופחד. אני לא יודע אם קראת, אךל לפני כחודש הייתה כתבה מאד מקיפה עליהם בעיתון 7 ימים. כמובן שהכתבה תיהיה מגמתית במקצת, אך עדיין יש בה המון מן האמת, לאחר שנתקלתי בכמה מקרים שתוארו שם. העימותים בין המשטרה לפאנקיסטים הוא לא משהו שהתחיל מהמסיבה הנוכחית, אלא המון התקלויות של המשטרה עם הפנקיסטים בלילות. ואני מניח גם שמי שהצית את העניין היו אותם אלה עם קעקועים "דפקתי מכות לשוטר" וכיו"ב. לכן לא מיהרתי בלצאת בהצרות כמו "מדינת משטרה" או חס וחלילה להשוות את המצב לליל הבדולח. לדעתי גופים מחוץ למשטרה מוכרחים לחקור את העניין, ולחקור קצת יותר לעומק את המצב ואת תפקוד היס"מ במקרים שכאלו.

WTF?!../images/Emo163.gif

הכתבה במעריב הייתה בולשיט אחד גדול. היא הציגה את הפאנק בארץ בתור בית זונות, וכדבר שלילי. הדבר הזה, עם כל הכבוד, לא נכון בגרוש. יש המוני אנשים שאוהבים פאנק בארץ-והם לא היו חולמים להתנהג כמו האנשים שהוצגו בכתבה, דבר שאני בטוחה שהיה מוגזם. אין לך מושג כמה כעס זה עורר בסצינה בארץ-מאחר והכתבה הזאת לא מייצגת אף אחד, מלבד האינטרס של מעריב לזיין את השכל ולמכור כמה שיותר סיפורים נגד הפאנק לאנשים.

Continuum

New member
"הגרעין הקשה"

מינוח שגוי לתאר בו מיעוט קיצוני בקבוצה. אבל אני מבין על מה אתה מדבר. מה שמוזר לי זה שהחבר'ה בפורום פאנק לא הזכירו דבר וחצי דבר על אנשים כאלה.

a B C e

New member
אבל רוב

האנשים שהם פאנקיסטים אמיתיים, (לא וואנביז למינהם) עושים זאת. אז למה שהם יזכירו את החלקים הרעים שהם עושים, אם ברצונם להצדיק את עצמם. זה לא שאפשר להגיד שיש קומץ קיצוניים (Continuum בשבילך), שדוגלים באנרכיזם, שנאה תהומית לכל מוקד חוק כלשהו והם החבר'ה שעושים באלגן. כל הרעיון האידיאולוגי של הפאנק מושתת על ערכים אנרכיסטיים.

a B C e

New member
אכן

אך מה לעשות שאנחנו חיים במדינה שאינה אנרכיסטית, וחלק מהפאנקיסטים מתנגדים למדיניות הא-אנרכיסטית של המדינה, ומבטאים את תיסכולם באלימות.

Continuum

New member
LOL, אני אעזור לך..

אנרכיסטים לא יכולים לפעול למען מטרה פוליטית כלשהי, גם אם היא אנרכיזם, כי הם לא מאמינים במטרות פוליטיות. חוץ מזה אני חושב שהגזמת לגמרי וסצינת הפאנק בארץ אינה אנרכיסטית ברובה הגדול מאוד. ולהבדיל ממה שאני חושב - מה שאני *יודע* הוא שהלהקות בעצמן לא אנרכיסטיות, ולכן לא יכול להיות ש"פאנקיסט אמיתי" הוא לרוב אנרכיסט.. פאנק זה קודם כל מוזיקה, אחר כך אידיאולוגיה, ואידיאולוגיה לא יישומית מעצם הגדרתה (לא יישומית, כלומר לא ניתן לפעול על מנת להשיג אותה) - "החוק הוא שאין חוק" זה פרדוקס ומן הסתם חוק שלא ניתן לאכפו.

למעלה