Punk rock is not a crime?

lithium1914

New member
למה אתה מתכוון?

אתה אומר שאין מסגרות פוליטיות מלבד המדינה?

אתה טועה.

נדמה לי שאתה לא מבין בדיוק את משמעות המילה אנארכיזם ואם כן, אתה פשוט טועה במילים. בסוגיות אידאולוגיות מטבען כדבריך, המינוח הוא משמעותי ביותר (עתודאי, שפר אוצר מילותיך..
). בכל אופן, אנארכיזם זה לא "ללא חוקים" אלא ללא סמכות. דוגמה בזעיר אנפין תהיה זוגויות שיוויונית. שני בני הזוג הגיעו למסגרת שלהם מתוך רצון חופשי (אבן בניין של האנארכיזם) ואיש מהם אין בעל סמכות וכפייה על השני, ההחלטות נעשות בשיתוף פעולה ותוך הסכמה הדדית. אבל ברור שיש להם חוקים ובמידה ומישהו מחברי המסגרת הפוליטית הזאת (להלן שני בני הזוג שלנו, תומר ותמר) "עבר על החוקים" כנראה יוטלו עליו הסנקציות המוסכמות. אם תמר בגדה בתומר (עבירה על החוק) יופגנו נגדה ובהסכמתה צעדים נדרשים (גירושין או כלום בעצם. הכל נתון לבחירה משותפת ודיון). אתה בטח רוצה לומר שלא מדובר במסגרת שהיא פוליטית - ובכן, אם שני בני-הזוג צמחונים//קונים ביצי חופש, זאת הינה מסגרת פוליטית. אם הם החליטו להחכיר דירה ולא לקנות ולהשתעבד למשכנתא לעשרים שנה הקרובות זאת אמירה פוליטית. אם הם נסעו לחופשה לקרואטיה ולא לתאילנד בגלל תעשיית המין, זה פוליטי. קל וחומר אם הם חברים ב"שלום עכשיו" או שדרנים בדימוס של רדיו שבע. ובעצם כל זה לא רלוונטי, כיוון שכל פעולה אנושית בחברותא היא פוליטית. יש מעט מאוד דברים שאתה יכול לעשות שאינם פוליטיים ולכן, מסגרת א-פוליטית זה אוקסימורון. ואם אתה לא אוהב את הדוגמה, יש גם איזה כפר אנארכיסטי בשוודיה שרוצים לפנות אותו. וגם לפני כמה זמן הייתה כתבה ב"הארץ" על איזה וילה אנארכיסטית בשרון. ואני בטוחה שיש הרבה קהילות אנארכיסטיות בהגדרתן בעולם. ועד כמה הן אכן כך, לא יודעת.

סלוניק

New member
שוחחתי אמש עם כמה מהמשתתפים

בהופעה ההיא, אנשים נורמטיבים לחלוטין.

קקטוסץ

New member
אני לא מבינה מאיפה הצורך הזה

להשוות כל דבר לשואה. מה ליל הבדולח קשור למה שקרה שם? מה? מה?

קקטוסץ

New member
שי ודרור עשו את העבודה במקומי כאן

* בשואה היה חם. גם עכשיו חם. עכשיו זה בדיוק כמו השואה. * בשואה היו זבובים. גם בתל-אביב יש זבובים. תל-אביב זה כמו השואה. * בשואה גזזו לאנשים את השיער. גם שוקי זיקרי גוזז לאנשים את השיער. שוקי זיקרי עושה שואה. * בשואה היו מחנות. גם לצה"ל יש מחנות. צה"ל זה כמו השואה. * בשואה היו שישה מיליון. גם בלוטו יש שישה מיליון. הלוטו זה כמו שואה. * השואה היתה באירופה. גם שכנה שלי היתה באירופה. שכנה שלי היא שואה. * בשואה היו גזים. גם חמין עושה גזים. חמין זה שואה. * בשואה היה בלתי אפשרי להשיג כנאפה טובה. גם בתל-אביב בלתי אפשרי להשיג כנאפה טובה. תל- אביב היא שוב כמו השואה. * השואה נמאסה אחרי זמן קצר. גם "כוכב נולד" נמאס אחרי זמן קצר. "כוכב נולד" זה כמו השואה. * בשואה לא הגיעו לפתרון הסופי. גם בסודוקו לא תמיד מגיעים לפתרון הסופי. סודוקו זה כמו שואה (לפחות הסודוקו הקשה, כי הסודוקו הקל הוא לא כמו השואה. את הקל קל לפתור, גם את בעיית מיכל זוארץ קל לפתור, מיכל זוארץ היא כמו סודוקו קל). * לא תהיה עוד פעם שואה. גם לא תהיה עוד עונה של "פיק-אפ". " פיק-אפ" זאת שואה. * בשואה היה קשה מאוד, גם לכתוב טור כל יום זה קשה מאוד. לכתוב טור זה כמו שואה.

חחחחח

אני מכירה את זה וזה עדיין מצחיק. אני לא אומרת אם זה דבר טוב או דבר רע שמזכירים שואה בכל מקום אני רק אומרת שזה מצב נתון.

Continuum

New member
איילת צודקת. וזה גם דבר טוב.

אי אפשר לזכור משהו בלי להזכיר לעצמינו אותו כל הזמן.

להפך.

דווקא ההיגיון אומר שאם (ה)זכרנו את השואה כ"כ הרבה לנו ולעולם ובכל זאת לא זכרנו את השואה, אולי הגיע הזמן להפסיק לזכור.

Continuum

New member
הבהרה

ברור לי שהזכרת השואה בכל מקום היא לא "למידה מהעבר", אבל אני כן חושב שההטמעה של פרק ההיסטוריה הזה במוח עוזרת לקיים צד מסויים שפוחד ממקרים כאלה ומבין שאסור לזה לקרות שוב, ואם וכאשר זה יהיה קרוב לכך ועדיין תהיה מודעות לנושא - אני חושב שזו לא תהיה סתם איזו קבוצה תמהונית ששמה על עצמה טלאים כתומים, אלא ההשוואה תהיה ברורה ונהירה לרוב העם. מאידך, כשקבוצה תמהונית ששמה על עצמה טלאים כתומים מזכירה לנו צד אחד של השואה, ליל הבדולח בהופעת פאנק צד אחר, החיילים היודונאצים צד נוסף וכו' - אנחנו משמרים את הצד הזה בנו שמבין (לפחות עד עכשיו), דרך העיניים ולא דרך עוד מתחסד שצועק שאסור "להוזיל" את השואה (כי הרי "כאן זה *עוד לא* קורה.."), שאסור לשואה עצמה לקרות שוב. אנחנו רואים ושומעים שגם הם היו בני אדם, ושגם אנחנו מסוגלים לטעויות כאלה. וכל הזמן האצבע על הדופק - כל הזמן מישהו צריך לבוא ולהכחיש ולהראות שכאן לא מדובר בהשוואה לגיטימית.. או בקיצור, כחברה - אנחנו כל הזמן בודקים את עצמינו. וזה לדעתי ממש, ממש מבורך.

זה המכשול.

עם ישראל חי חי במטרה שהשואה שלו לא תתרחש שנית, זאת הסיבה שהוא מתחמש בפצצה גרעינית ושופך חמתו על הגויים. אבל הוא לא הפנים את זה באופן הומני שאינו עליון על כל אלו שאינם העם הנבחר ועם הספר בפאנץ' אקטואלי. נו באמת. לאיש לא אכפת במדינה (//בעולם) מטבח הארמנים (אם אקח רעיונות מיוסי שריד בטורו האחרון) וגם לא יעלה את הנושא לדיון. לא מכמעט מחיקת שבט הטוטסי ברואנדה, פשוט שם המשימה הצליחה טוב יותר ואין להם לובי. ואני מתאפקת חזק שלא להזכיר את הכיבוש, נאכבה והפרטת בתי כלא (עוד נושא אקטואלי. אני ממש מתאימה את עצמי לפורום..
). ואם נדבר בכנות, אני לא רואה כיצד בית כלא מופרט שונה ממחנה עבודה, זה ההוא מ"לקחי" השואה. איש לא למד מהשואה, אז חלאס עם ההתחסדויות. בפולין צריך ללכת לזונות ולהנות מהדיוטי-פרי, לא לבכות על פרחים באאושוויץ. אתה צריך להבין משהו, לאיש לא אכפת. ואם אתה אומר שכן אכפת ואנחנו עם אצבע על הדופק (לפני עשור הורידו כ800000 אלף איש. או אפילו סודן כיום, שישראל מסרבת לקבל שלושה פליטים שיודעים לשחות), אז אני הקיסרית האחרונה של סין. ואנחנו צודקים באותה מידה. ובנימה אישית יותר, מזמן לא שמעתי ממך כ"כ הרבה שטויות מתחסדות. "כחברה - אנחנו כל הזמן בודקים את עצמינו" - אני חושבת שאעשה את זה כהN/A שלי באיציקיו מרוב שזה משפט גדול. תתבייש לך. משום כשאתה חושב שהכל בסדר.

לא הבנתי,

את המשפט הראשון את אומרת בטון שלילי? לא, כי אני לא רואה שום סיבה להתעניין יתר על המידה במה שקורה לעמים אחרים, כשלנו יש מספיק בעיות לטפל בהן בגבולות ה-20 וקצת אלף קמ"ר המצ'וקמקים שלנו. מהמשפט השני, אני מבין ממך שחוסר התעניינות בכל מלחמה וסכסוך ע"ג הגלובוס- פירושו התנשאות גזענית והרגשת עליונות על כולם. הבנתי אותך נכון? יש לנו את הפלסטינים על הראש, חייהם של תושבי שדרות וישובי עוטף עזה אינם חיים, יש לנו את האיום האיראני, את הטרור האיסלאמי הבינלאומי שלא קשור ישירות [במוצהר לפחות] לאף מדינה, יש לנו את החיזבאללה בגבול הצפון, את ההתקפות על העורף מכיוון מצרים [ליבוא סמים וזונות אני קורא התקפות על העורף], ובנוסף על זה גם בעיות בטחון פנים- פשע מאורגן הולך וגואה, שחיתויות בכל מקום כולל הדרגים הגבוהים ביותר. ואלו רק בעיות בטחוניות... ואחרי כל זה- תקני אותי אם אני טועה- את מצפה מאיתנו לעזוב הכל ולרכז מאמצים להצלת שבטי אפריקה הנכחדים.

למעלה