PRS se custom 24 משודרגת או LP studio?

Eterina

New member
PRS se custom 24 משודרגת או LP studio?

אשמח לשמוע את דעתכם המקצועית על העניין..
אני מעוניין לקנות גיטרה חדשה (אני מנגן כבר כמה שנים, יש לי טלקסטר ואני מעוניין להשלים את הספקטרום של הסאונד שלי) ואני מתלבט בין 2 אופציות שמתאימות לתקציב שלי:

Les paul studio יעלה לי 4800 כי עכשיו במבצע
או
PRS SE Custom 24 עם פיקאפים משודרגים seymour duncan alinco pro vintage או slash, טיונרים ננעלים ושיפור לנאט. יעלה לי כולל כל השידרוגים וההתקנות 4000 ש"ח.

מה לדעתכם ייתן את התוצאה הסופית הטובה ביותר (גימור, מבנה, סאונד, אקשן, אמינות וכו')? הבנתי שהPRS בנויות למופת והבעיה היחידה היא הפיקאפים והטיונרים. שמעתי שהם קצת יותר עקביות באמינות שלהן מה LP.
אני יודע שתמיד הכי טוב ללכת ולשמוע אבל זה קצת בעייתי עם הPRS.

אז מה אתם אומרים?
המון תודה מראש!
רועי

BetaCAM

New member
שאלה מצויינת שאלת כאן

אני חושב שהעניין פה הוא של גישה. האם אני רוצה חבילה אחת שתיתן לי כמה שיותר תמורה במחיר בלי הצורך להתעסק בשינויים כאלה ואחרים, או שאני בכל זאת רוצה לעשות שינוי כזה או אחר על מנת להביא את הגיטרה למצב הרצוי לי ביותר כי היא נגיד נוחה לי יותר?

אתה לא יכול לחתוך את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

prs וגיבסון לא נשמעות אותו דבר לא משנה איך תסובב את זה, השאלה למה אתה מתחבר יותר קונספטואלית. אם אתה בקטע של לס פול אז אין יותר מדי מה להתלבט.

השאלה שלך היא סובייקטיבית ברובה ולכן קשה לענות עליה בצורה יבשה. נתקלתי בגיבסון לס פול סטודיו שבעיני לא הצדיקו את המחיר שלהן בשיט והתאכזבתי מאוד מהאיכות בנייה שלהן, והגוף החלול שלהן (chambered) ממש הוריד לי מהסאונד שלהן לפי מה שיכולתי לשמוע. לא נהניתי מהן.

נתקלתי גם בprs se שהיו להן בעיות בסיסיות כמו עבודת שריגים לא אחידה שגרמה לזמזומים ואיזורים מתים, פיקאפים מיקרופוניים (נדיר אבל נתקלתי בזה),
אני אישית הייתי מעדיף את הprs בגלל שאני לא טיפוס של גיטרות אב כמו: סטראט או לס פול, אני לא מתחבר לגיטרות האלה בשורה התחתונה.

תיקח בחשבון שיש הבדל מהותי בסאונד בגיטרות עם 24 שריגים לעומת 22, זה ניכר בעיקר בסאונד של הפיקאפ צוואר, אתה צריך לראות אם זה מפריע לך או לא.
לי יש גיטרה עם 24 שריגים (סולואיסט) ו21 שריגים (טלה דלוקס ריאישו 72) ואני לא רואה בזה דבר רע, כל גיטרה וקטע שלה.

האם אתה רוצה prs custom se עם טרמולו או tailpiece? אני יודע לומר לך שהגשר tailpiece שלהן לא משהו מבחינת איכות החומר והמסה, מרגיש קל מדי.

בשורה התחתונה אתה לא יכול מאוד לטעות כאן, זה עניין של הרבה טעם וכל גיטרה תוכל להתאים לצרכים שלך. כמו שאני רואה את זה כל אחת מהאופציות שהעלית ראויות באותה מידה.

Eterina

New member
תשובה מצויינת

האמת ששמעתי על בעיות גם עם הלס פול וגם עם הPRS בנוגע לכל מיני בעיות של איכות הבניה ( צווארים של לס פול שמתכווצים ומשאירים פרטים חותכי ידיים ומה שאתה אמרת לגבי הPRS). אני חושב שהברירה היחידה היא פשוט להתעקש בחנות לבדוק גיטרה גיטרה עד שאני אמצא את האחת המושלמת מבחינתי.
האמת שאני יותר נוטה לכיוון הPRS גם בגלל הייחוד שלה, הצוואר שלה והאופציה לעשות אותה יותר custom made. אני רק צריך שהבסיס, כלומר גוף הגיטרה יהיה איכותי.
והתכוונתי לPRS עם טרמולו, בגלל זה ההחלפה של הטיונרים. השאלה היא האם על ההשקעה בPRS אני אקבל גיטרה על רמה שתהיה שווה את ההשקעה הזאת או שעדיף פשוט ללכת על הלס פול שלא מצריכה עיסוק.
אין לי בעיה להתעסק, ההפך אני אוהב פרוייקטים אבל אני חושש שמה התוצאה הסופית תהיה שווה את זה או לא.

horsie

New member
אני יודע שזה קצת לא הנושא אבל PRS MIRA

לא כל כך ציינת מה אתה הולך לנגן על הגיטרות הללו

יש כמה גיטרות שממש הפתיעו אותי לחלוטין בתווך מחירים של כ 5K
אחת מהן היא PRS MIRA גיטרה אמריקאית פשוט מדהימה, ורסיטלית ויפיפיה

Eterina

New member
נשמע מעניין!

אני אבדוק את זה למרות שזה קצת יקר, אני מנגן בעיקר רוק, מבלוז דרך פינק פלויד, סאונדגארדן ועד קצת קצת פרוגרסיב מטאל.

pazf402

New member
לי יש דווקא...

...ניסיון מאוד טוב עם ה-PRS SE(דווקא קורינה סינגל קאט), אין שום בעיה אם ההארדוור שלהם ולדעתי היא הרבה יותר טובה מאפיפון וגם לא פחות מגיבסון סטנדרטית מודרנית שתמצא בשוק יד 2 ב-7000 ש"ח.
הפיקאפים שהיו על הקורינה פחות הלהיבו אותי מאלו שניגנתי על הקאסטום 24 SE ואכן הסאונד שונה מהותית בין 22 ל- 24.

ניסית את ה-http://www.wildguitars.co.il/image/...ars_Elct/electric_guitars/prs/prs_se_245.html
שלדעתי לוקחת בהליכה כל אפיפון מודרנית ומאוד מזכירה מבחינת נתונים את הגיבסון לס-פול רק הייתי ממליץ להימנע מסאנברסט כי בגיטרות הללו שמים וניר על הטופ שסותם את הסאונד של הגיטרה...תזמין פשוט פיניש אחיד...
גם לדעתי לא צריך להחליף בהם את הפיקאפים...אם המגבר טוב, הוא יפצה על העניין...

חתוליס

New member
4000 שקל על PRS SE?

כבודן של ה-SE במקומן מונח (גיטרות מעולות לתקציב), אבל... להשקיע 1800 שקל על שיפורים לגיטרה של 2200 ש"ח - זה נראה לך סביר?!?!
בתקציב שלך אתה יכול למצוא כלי אמריקאי לכל החיים ביד שנייה.

Eterina

New member
לא מדוייק

אין PRS אמריקאיות יד שניה בפחות מ7000₪ שזה כבר הרבה מעל התקציב, היחיד שמתקרב זה לס פול סטנדרט אבל זה כבר לא הבדל מהותי מהסטודיו ככה שלא כל כך מצדיק את העניין...

חתוליס

New member
אני דווקא חושב שההבדל מהותי מאד

בין סטודיו לסטנדרד.
ייתכן שעם קצת סבלנות תוכל לתפוס PRS אמריקאית באזור ה5-6. זה מחיר טוב, אבל לא בלתי אפשרי. אבל לא לזה כיוונתי בכלל. לא התכוונתי להגיד לך לדעתי "מה כן" אלא "מה לא". ה"לא" שאני מצביע עליו הוא להשקיע 80% מערך הגיטרה בשדרוגים.

pazf402

New member
לגבי...

...ההשקעה הגדולה(יחסית) בשדרוג כל גיטרה הוא מיותר...ובפרט בגיטרות בטווח מחיר זול שהשדרוגים באמת עולים כמו גיטרה נוספת, שבמחירים של הPRS SE אני כבר הייתי מביא 2 כלים במחיר הזה...אני למען האמת לא מבין על מה כל כך האנטי לגיטרות האלה, סוף סוף גיטרות קוראניות זולות עם ניחוח אמריקאי איכותי ועדיין בגלל תג מחיר נמוך מסתכלים עליהם עקום...אין מה לעשות, ישראלי קונה לפי תג מחיר...ברוב הפעמים ובפעמים האחרות קונה מה שיש לשכן שלו...(ראה מקרה מזדה,מיצובישי טיוטה...סתם במהלך חיפוש רכב על הדרך...חחח).
אין שום בעיה בגיטרות הללו שלא תמצא גם בגיבסון שעולות פי 5 מהן...ואני מדבר מניסיון עבר עשיר וכואב...

מה שאני לא מסכים הוא זה שיש הבדל גדול בין סטודיו לסטנדראד בלס פול וזה דווקא נק' לחיוב בסטודיו שחוץ מהעניין הקוסמטי, גיבסון לא מפלה בין הדגמים הללו ואם כבר הוא רוצה לס פול ב-4000 ש"ח אז שיביא סטודיו וגם ככה הוא יוכל למכור אותה יותר בקלות בלי להסביר לישראלי הבא מה בדיוק שווה הגיטרה שלו...הלוגו יעשה את שלו.

לדעתי אם ציינת רק את הבעיה של הפיקאפים והטיונרים אני מזמין אותך לעשות השוואה מול אחת משודרגת עם פיקאפים של PRS מקוריים(אם כבר משדרגים אז כבר..ולא לפיקאפים של סימור/דימארציו...זה יעזור אבל לא משמעותית וגם זה סה"כ שדרוג של 600 ש"ח בלחץ ולא 2000 ) מול PRS SE סטוק ותראה שהן לא מאכזבות...ואין אף גיטרה בטווח מחירים הזה(חדשה וגם יד 2 לדעתי) שתוכל לתת לך אותו דבר....כמובן שהתשובה מכוונת לבחור ששאל את השאלה בפוסט...ולא לך נועם...

thewierdo

New member
הבדל ענקי בין סטודיו לסטנדרט

שלא לדבר על העובדה שיש גם טרדישנל היום, שזה בלי הגוף החלול

למעלה