Projecting military strength/power

golan2072

New member
Projecting military strength/power

איך מתרגמים?

מדובר בפעולה של מדינה, על פי רוב מעצמה, ש"מקרינה" את כוחה הצבאי אל מחוץ לגבולותיה (למשל: השימוש בציי ארה"ב בכדי להראות את נחת זרועה של המעצמה למדינות ברחבי העולם ולתקוף מטרות הרחק מחופי אמריקה). אך הביטוי "להקרין כוח צבאי" לא מצלצל לי טוב, בינתיים תרגמתי כ"הפגנת עוצמה צבאית". האם צדקתי?

פשוט מילולית "הקרנת/להקרין עוצמה"

הביטוי עלה בחיפש בגוגל כמה וכמה פעמים. אני משמש בו בתרגומי הנוכחי של ספר בנושאי צבא:
...צי של אוניות קרב עיקריות שיוכלו להקרין עוצמה ימית סובייטית ... וזה נשמע לי בסדר גמור. "הפגנת עוצמה" אינה ביטוי צבאי וגם אין לה משמעות של "השלכת" העוצה הלאה. ההצעה של "שידור " לא נראית לי בכלל.

Y. Welis

New member
הפגנת עוצמה היה מקובל למדי. מעדיף לייחד את 'הקרנה' ליחידים

או למה שקשור בפליטת אור/חלקיקים.

לדעתי יש הבדל מהותי בין שני המושגים

הפגנת עוצה - כשמה כן היא - להציג את העוצמה (בכוונה להרתיע או אולי סתם) כמו מפגן או מצעד צבאי או כמהלך תשובה (לערוך תמרון גדול ליד הגבול למשל) תמהלך של האויב.
הקרנת עוצמה היא ההפעלה של העוצמה הזאת או היכולת לעשות זאת - במרחק מהעוצה עצמה - דהיינו, לא בסמוך לכוח צבאי אלא העברתו למרחק (כוחות מוטסים, מטוסים של נושאת מטוסים, וכו'.
זה כמו ההבדל בין "לעשות שרירים" ולתת אגרוף בפרצוף.

Y. Welis

New member
אז זה יותר כמו 'שילוח'; פרוג'קט כמו ב'פרוג'קטייל' - קליע

כמו משמעות מס' 7 -
http://dictionary.reference.com/browse/project?s=t
ולא מס' 10 (וקצת 18).
&nbsp
'מקרין' נשמע לי מתאים למשמעות 10 ו-18 (ו-20).
&nbsp
Power projection כמונח במדעי המדינה, ראוי לתרגום מתאים (בהנחה שעדיין אין - צריך לברר במחלקות המתאימות, אם הן עדיין מאפשרות הגשת עבודות בעברית...). אולי 'הטלת כוח'. 'הפגנה' יכול לכסות, כמושג כולל.
&nbsp

פשוט מתוך סקרנות: מה ההבדל בין "מקרין" ל"משדר" ?

אין כוונה להתפלמס, רק לרדת לסוף דעתך.

אני חושבת

שלשדר זה יותר point to point, ולהקרין זה יותר כללי. "לשדר" נשמע לי מכוון למישהו ספציפי, ואילו "להקרין" נשמע לי מכוון לעולם הרחב.

מבחינה מסוימת לא נראה לי כי יש הבדל בין להקרין ולשדר

עוצמה אם הכוונה כי במובן להפגין, ז.א. מי שצופה בבן אדם מבין מיד שהוא עוצמתי. כשמדובר ב-PROJECTION המוגדר כ:
Power projection (or force projection) is a term used in military and political science to refer to the capacity of a state to conduct expeditionary warfare—i.e. to intimidate other nations and implement policy by means of force, or the threat thereof, in an area distant from its own territory.
אזי נראה לי כי הקרנה מביעה יותר את המושג בעברית. שהרי מדובר בהעברת העוצמה עצמה.
ל"שידור" יש יותר מובן של גל אלקטרומגני... אלא אם זה במסע בין כוכבים - ! scotty, beam me up

בעוונותיי, לא ראיתי
. מה פיספסתי ?

ג'ף גולדבלום ממציא מכונה - מין מדפסת ALL-IN-ONE...

שסורקת אותו, מפקססת אותו למכשיר השני - והופה - מדפיסה אותו מחדש. כלומר שידור של משהו פיזי.
אבל עכישו אני רואה שמה שכתבתי הוא בתגובה למה שכתב WELLISלמטה. ססליחה על הטעות.

,תראה, יש היום מדפסות תלת מימד, המסוגלות להפיק לא רק תמונה

דו מימדית, אלא גם גוף תלת מימדי. אז תיאורטית אפשר שמישהו ייכנס לבית הלבן ויעבור את כל הבדיקות הביטחוניות המתחייבות, אחר כך ייגש למדפסת תלת מימד, יכניס כקלט דיסק און קי או קובץ דואר אלקטרוני, ויפיק את כל החלקים הדרושים לייצור אקדח. הוא ירכיב את האקדח ו ... פיו-פיו.

אז נניח שזה ניתן... עדיין לא ניתן להפיק ממדפסת ייצור בשר ודם שישכפל את עצמו. אבל --- מי יודע ?

Y. Welis

New member
אסביר כך - אילו הייתי קורא 'הקרנת כוח', לא הייתי חושב שמדובר

ב'יכולת שילוח', כפי שהמונח המקורי מציין. לכן הבעיה מבחינתי.

Y. Welis

New member
אבל שידור אינו העברת משהו פיזי, אלא אם 'שדר לי ביסלי' יחשב

לביטוי תקני...

למעלה