Progressive Bluegrass

meandmeandme

New member
Progressive Bluegrass

סתם רציתי לדעת אם יש פה חובבים של הסגנון, וכמה הוא קשור לדעתכם לפרוג שכולנו מכירים?

meandmeandme

New member
ובאותה הזדמנות

סגנונות קשורים: Progressive Folk ו Progressive Contry

מורנא007

New member
Progressive Contry

אני לא יודע אם להקת ה The Dixie Dregs נחשבת לקנטרי מתקדמת, אבל זו ההרגשה כאשר מאזינים לה. אני מחבב את האלבום California Screamin שהוא בעצם הקלטה (באיכות גבוהה) של הופעה שלהם. לגבי להקת קנזס, אפשר לדעתי לשמוע השפעות קנטריות אצלם, אבל הכיוון הוא יותר רוקי עם הרבה סולמות עולים ויורדים (שכמובן חסרים בשיר המופתי Dust in the Wind). ישנו אמן בנג'י ששמו בה לה פלק, הוא אחראי ללא מעט אלבומים (נפלאים) בתפר שבין קנטרי לג'אז (לא רוק בדרך-כלל). בנוסף, בזמנו כאשר נסעתי בכביש מס' 80 ממערב לשיקגו (כנראה שליד רוק איילנד, אילינוי) שמעתי גירסאת כיסוי לפינק פלויד של קטנרי, אני לא זוכר באיזה שיר או להקה המדובר, אבל היה נחמד מאוד
לגבי פולק מתקדם, רבות נכתב בפורומינו הצנוע על התחום. עיין ברשימת השירים שיקי שידר בתוכניתו, חלק ניכר ממנה שייך לתחום. להקות אנגליות כמו Jethro Tull, Gryphon, Traffic, Strawbs, הן בתחום משותף לפולק בריטי ולפרוג.

ד"א בלוגראס

להקתי האהובה, ה Strawbs כשעדיין כונו The Strawberry Hill Boys, ניגנו בלו-גראס בפאבים באזור לונדון. הסולן והמייסד, דייב קאזינס, נוהג עד היום להחזיק תחת ידו באנג'ו חמישה מיתרים ולנגן בו מדי פעם. אפילו באלבום של ריק וויקמן, Six wives of Henry VIII הוא ניגן על בנג'ו (חשמלי!!!). קאזינס תמיד השתעש בלוגראס ואפילו בקאנטרי וניסה לשלב את זה הן עם המקורות הקלטיים של המוסיקה שלו והן עם הנטיות הרוקיות-פרוגרסיביות שלו. בהופעה החייה של הלהקה שלו, הריוניון מ 1998, הוא העלה לבמה את זמרת הקאנטרי האמריקאית קת'רין קרייג וביצע איתה שיר קאנטרי שגרם לי לחשוב שוב, באור חיובי יותר, על הסגנון הזה - שתמיד זוהה בעיני עם קאובויים בחולצות משובצות, שבמקרה הטוב מחשמלים קצת את הבמה ואז קוראים להם Eagles. עוד ביטוי יפה להשפעות הבלו-גראס על קאזינס ניתן לראות בשיר שהוא הלחין למלים של אחד הגיטריסטים של הלהקה, בריאן וילוובי, Alice's song ומצוי באלבום המקסים והמומלץ בכל פה Baroque and Roll שיצא ב 2000. פשוט לשמוע אותו שר עם הבאנג'ו ולבכות. נדמה לי שגם Fairport convention נגעו פה ושם בבלו גראס ובקאנטרי אבל אותם שמעתי קצת פחות מהסטרובס. יקי

מורנא007

New member
../images/Emo32.gif לגבי השם בלוגראס

באיזור החוף המזרחי של ארה"ב והמישורים הגדולים עד מערב נברסקה וההרים ישנו עשב שגדל בצמחיית הבטה. העשב הזה גדל במורדות גבעות וליד אגמים וציבעו באביב ובקיץ - ירוק אפור. בסתיו (עם ירידת הטמפרטורות) הוא מקבל גוון כחול - ממנו נגזר השם בלוגראס.

meandmeandme

New member
למען האמת

יש קאבר קאנרטי לכל החומה שהוציא איזהשהו אומן שאני לא זוכר את שמו.. אני חושב שהאלבום נקרא The other side of the wall או off the wall.. משהו כזה בכל זאת
ממה שהבנתי Jethro Tull, Traffic ושאר הלהקות שציינת לא מתקשרות ישירות לסגנון אלא נחשבות לפרוג עם השפעות מהפולק. יותר עניינו אותי להקות שעסקו במובהק בז'אנר הזה.

מורנא007

New member
Folk-Rock

ז תרשה לי להפנות אותך ללהקות (בריטיות) כמו ,The Strawbs, Pentangle, Steeleye Span, Fairport Convention בכיוון אמריקאי: John Denver, Crosby, Stills & Nash (And Young), Bob Dylan, Joan Baez אבל זהירות - זה לא קנטרי או בלוגראס.

CaerBannog

New member
bela fleck and the flecktones

חבורה של וירטואוזים שלא מהעולם הזה, הדיוע מבניהם הוא הבאסיסט ויקטור ווטון. רוב הקטעים שלהם הם אילתורים ג'אזים מתמשכים ונורא מגניבים על בסיס של בלוגרס- נורא מומלץ לחובבי ג'אז חופשי כיפי שכזה.

מורנא007

New member
../images/Emo45.gif

הכוונה הייתה להם, יש אלבום ששמו: The Bluegrass Sessions: Tales from the Acoustic Planet, Vol. 2 שהוא יותר בלוגראס ופחות ג'אזי.

bralon1

Member
אבל זה לא נחשב לבלוגראס מתקדם

אלא לבלו גראס רגיל. ד"א בערוץ מצו (שנקרא בעבר מיוזיק) הראו הופעה שלהם ב1998 במונטריאול, סביר להניח שיראו אותם שוב (הם ממחזרים תוכניות).

מורנא007

New member
למה לא מתקדם?

לדעתי בגלל שמדובר בשילוב בין בלוגראס לג'אז, זה מתקדם. כלומר יש לו את הערך המוסף (הג'אזי) שלא תשמע בבלוגראס רגיל.

אנחנו מדברים על רוק מתקדם?

או על דברים מתקדמים באופן כללי? אם אתה רוצה שזה יהיה פרוג (רוק) - בלוגראס, אז חשוב שתשלב את זה עם רוק, יותר מאשר עם ג'אז... אולי זה ג'אז-בלוגראסי...

מורנא007

New member
לא רוק מתקדם. אבל...

חבל לפספס את ההרכב הנ"ל. אני יודע שמדובר בפורום רוק מתקדם, וזו מוסיקה מתקדמת או בלוגראס ג'אזי ולא רוק.

למעלה