אני לא מדבר על אתיקה!
אני מדבר על סמנטיקה! למה רוצח שכיר אצלך פחות מקצועי ממתנקש מקצועי? למה אתה חושב שהגדרת התפקיד נובעת מרמת המקצועיות? או מכמות המעסיקים ותדירות ההחלפה שלהם? על-מנת להיות "רוצח שכיר", עליך להיות קודם כל "מתנקש מקצועי", לא כן? אחרת, מי ירצה לשכור את שירותיו של מתנקש לא-מקצועי? לחילופין, ברגע שרוצח משכיר את שירותיו, הוא נהיה "מקצועי" - הרצח הוא המקצוע שלו. רצח = התנקשות! אין הבדל! שים לב שיש שימוש מתחלף בשני המושגים - למשל, הרוצח של קנדי, והרוצח של רבין, והרוצח של אברהם לינקולן - כולם נקראו בשני השמות - רוצח או מתנקש - לסירוגין וללא הבדל. אולי המילה "רוצח" היא בעלת משמעות פסיכולוגית קשה יותר, אבל עדיין מדובר באדם שהורג אדם אחר באופן מחושב. השימוש במושג זה או זה נותרת בחירה אישית של הדובר, לא בחירה לשונית, כי שני המושגים נרדפים. אם אתה רוצה להמשיך להבדיל בין רוצח שכיר שמקבל על עצמו כל משימה לבין רוצח שכיר שעובד עבור מעסיק יחיד בעל אידיאולגיה מקבילה לשלו, יהיה עליך למצוא מושגים חלופיים. אלא אם אתה בוחר להגדיר, עבור הויכוח הזה ספציפית, שרוצח שכיר הוא הראשון ומתנקש מקצועי הוא האחרון, ואז לא נותר לי אלא להסכים שעניין האתיקה הוא יחסי בעיני המתבונן, ושאנחנו מתבוננים מאותה זווית (פחות או יותר).