prestige classes

Painkiller1989

New member
prestige classes

האם יש איפשהו מאגר של כאלה שבהם מפורט הכל על המקצועות, חוץ ממספר מקצועות שכתוב עלים בספר השה"מ של מבוכים ודרקונים?

Painkiller1989

New member
אני משחק גנב

ורציתי לדעת אם יש מקצוע מעניין שאני יכול לשחק, חשבתי על רקדן צללים(shedow dancer) כי רוצח שכיר זה רק לדמויות רעות הם יש עוד משהו שהוא מקצוע ישיר של גנב?

Galandor

New member
לדעתי רוצח שכיר לא חייב להיות רשע

אבל זה יהיה מורכב לבנות אחד שהוא לא

Galandor

New member
לא לבלבל בין מרגלים לרוצחים, למרות

שלפעמים הקו דק....

מיהו רוצח

רוצח הוא מי שרוצח אנשים. במשחקי תפקידים, זה לפעמים מגיע עם חבילה של כישורים שונים ומשונים. ומה עם מישהו שיש לו את הכישורים הרצחניים הללו אבל הוא לא מסתובב ורוצח אנשים תמורת בצע כסף?

ההבדל

זה ההבדל הדק בין שיטת כשרונות לשיטת מקצועות - בשיטת כשרונות כל מי שרוצח אנשים לפרנסתו הוא רוצח שכיר, גם אם אין לו דרגות במקצוע הזה. מצד שני, עם כמויותהנק"פ של מו"ד3, אתה לא צריך להיות רוצח אלא חוטב עצים (עוד 88 נק"פ והוא ימות - הכה שוב!)

DDN

New member
רוצח זה לא מקצוע.

רוצח זה פושע. מתנקש, מחסל, פותר (פוטר) בעיות, זה מקצוע.

פתרון בעיות זה לא מקצוע

זה עיסוק. תזכיר לי לספר לך איך שילמו לי בדולרים קנדיים לפי שעות כדי לפתור בעיות ולאתר אנשים.

לדעתי הוא הדין לגבי "גנב"

במשחקי תפקידים תמיד כוללים במקצוע "גנב" אנשים כגון: פירטים, שודדי דרכים, אנשי מאפיה וכיו"ב. מה שמקנה להם כישורי גנב כגון: כיוס, התגנבות, פריצת מנעולים וכו'. אבל למעשה אצל רוב האנשים האלה אין בכלל את הכישורים הנ"ל. פירט מצוי מן הסתם לא יודע איך לפרוץ מנעולים או לפרק מלכודות, גם איש מאפיה לא בהכרח יודע לכייס וכן שודד דרכים לא בהכרח יודע כיצד לטפס על קירות. "גנבים" הם בדרך כלל אנשים חסרי מצפון שעוסקים ב... ובכן, גניבה. הכישרון היחידי שלהם הוא לגנוב, זאת אומרת לקחת כסף שלא שייך להם. אבל בדרך כלל זה בא בצורה מאוד ישירה, אלימה, ולא מתוחכמת. (כמובן שהדברים הנ"ל אמורים לגבי שיטות מ"ת שמבוססות על מקצועות)

Galandor

New member
אתה טועה ידידי....לא מדובר בגנב אלא

בנוכל. וגנב לא מתוחכם כמו שתיארתה הוא ביריון או שודד.....ולאו דווקא גנב. אם תבדוק בספרים תראה שלכל מקצוע יכולות אחרות, מתנקשים לא קוראים שפות עתיקות ולא תמיד יודעים לכייס, שודדים לאו דווקא פורצים מנעולים. כשמדובר במקצוע נוכלות ספציפי הדמות בדרך כלל מתמחה במס' כישורים שקשורים במקצוע (ולפעמים יש לה קישרון מיוחד שלא קשור לדקירה מאחור...).

אני לא טועה, ככה זה היה בכל המהדורו

ת הקודמות. אם במהדורה השלישית שינו את זה מה טוב, אבל השאלה היא למה צריך שיטת "מקצועות" אם היא במילא מבוססת על כשרונות, מדוע לא להפוך את זה פשוט לשיטת כשרונות? לפי מה שאני שומע על מהדורה 3 (שאני מודה שלא קראתי אותה) הם פשוט עשו חצי מהדרך אבל עצרו באמצע.

Galandor

New member
לא כדאי לך להתקדם לכיוון הזה...:)

דיברתי על מהדורה שניה ואם אתה לא מאמין לי אז תבדוק את ה Thiefs handbook , שים לב שבמדריך לשחקן כתוב נוכלים ולא גנבים ותקרא את Player's option skilles and powers.... אם תבוא לאייקון אוכל להראות לך איפו זה כתוב בספרים שלי...:)

הדיון לא היה על "גנב" או "נוכל"

זו אותה גברת בשינוי אדרת. השאלה הייתה האם המקצוע THIEF או ROGUE או איך שלא תקרא לזה מאפיין אכן את כל הנוכלים כגון פיראטים, מאפיונרים וכו'. עד כמה שזכור לי במהדורה הראשונה של מו"ד ההתקדמות של כל גנב במיומנות הייתה זהה. במהדורה השניה שינו את זה ונתנו לו אחוזים להקצות לכל מיומנות בכל שלב, אבל עדיין: א. כל "נוכל" היה מתחיל עם מיומנות מינימלית בכיוס, פריצת מנעולים וכו', גם אם הוא בחר שלא להשקיע בהם ברמות הבאות. ב. לכל הנוכלים היו מיומנות בסיסיות כגון "דקירה בגב" או נתונים דומים כגון D6 נק"פ לכל רמה, איסור על לבישת שריון וכו'. ג. כפי שכבר כתבתי, לרוב הגנבים אין שום מיומנות מיוחדות מלבד היכולת שלהם להתעלות על ציווי המוסר הבסיסיים. זה הכל.

The Evil Rabbit

New member
חוץ מזה, ה|הדגש|נוכל|סדגש| לא

לא חייב שיהיו לו כשרונות פריצת מנעולים, או כל אחד מאלה שהזכרת.

למעלה