prestige classes

מה שמדגיש את האנאכרוניזם שלו

אין באמת הצדקה לקיומו של מקצוע כמו "נוכל" - נוכל הוא מי שיש לו כישורים קרימניליים, ולא להפך. למה ה"לוחם" עם 4 רמות בפריצת מנעולים ועוד 4 רמות הכיוס הוא פחות "גנב" מהגנב שיש לו אותו דבר בדיוק? כי הוא לא לבוש בשחור והולך על קצות האצבעות כשהוא מסתובב בשכונה?

Galandor

New member
ה "לוחם" שפורץ מנעולים לא חייב....

להיות "איש קרבות" (זה המינוח הנכון ולא לוחם) הוא יכול גם להיות "נוכל" והוא גם יכול להיות שייך לשניהם (כמו שפייטן מטיל לחשים ונוכל באותה העת....)

בגלל זה אני מעדיף שיטת כשרונות

ככה את מקבל בדיוק את הדמות שאתה רוצה, ולא איזה וריאנט מוזר של שבלונה מוכנה מראש.

הדגש הוא על המילה "שכיר"

יש סתם "רוצח" ויש "רוצח שכיר". רוצח שכיר חייב להיות אדם רשע, כי הוא מוכן להרוג כל אדם, אפילו סתם נשים וילדים חפים מפשע, העיקר שמשלמים לו את הסכום הנכון. לגבי "רוצח", כאן אפשר לומר שלא כל רוצח הוא בהכרח רשע. סוכן חשאי שנשלח להרוג אנשים מסוכנים (סטייל ג'ימס בונד) יכול לעשות זאת מתוך מניעים מוסריים דווקא, ואע"פ שהוא מקבל משכורת על כך בכך זאת יש להבדיל בין זה לבין מי שמוכן להרוג כל אדם תמורת תשלום.

לא אמרתי שכל רוצח שאינו שכיר

הוא בהכרח טוב, רק טענתי שאם זה רוצח שכיר במובן הרגיל של המילה, כלומר "אקדח להשכרה", אז סביר להניח שמדובר על אדם רשע וחסר מצפון. וזאת לעומת רוצח שפועל למען מטרה מסויימת שבמקרה זה חלק מה"רוצחים" יהיו דווקא אנשים בעלי מצפון. כמובן שגם כאן יהיו כאלה שלא, כמו בכל מקצוע אחר. (לא ידוע לי מי זה בדיוק "הזקן מההר וסטלניו מוכי החשיש ובעלי הפגיון", אני מניח שאתה מתכוון לכת החשישיון המוסלמית? אגב, טכנית זה לא היה בחינם כי הם עשו זאת תמורת החשיש. ואני מניח שמן הסתם ידוע לך שהמילה האנגלית ASSASSIN היא שיבוש של חשיש, משהו כמו HASHISIN) ______________________ לגבי הסרט "לאון" שאותו דווקא כן ראיתי, זה היה סרט והמרחק בין סרט למציאות הוא בדרך כלל גדול למדי. חוץ מזה שלאון הוא דמות מורכבת כמו במציאות, זה שאדם הוא "רשע" לא הופך אותו לסטריאוטיפ מטופש של התגלמות השטן עלי אדמות, גם אנשים "רשעים" יכולים מדי פעם להפגין רחמים והתחשבות כי גם הם בסופו של דבר בני אדם.

JuffoWup

New member
הכוונה הייתה לעובדה שהוא לא הורג

נשים וילדים, דבר שהיה נפוץ גם אצל רוצחים מטעם המאפיה האיטלקית של שנות ה-20 לדוג'. חוץ מזה, לדעתי רשע זה נקודת השקפה.

בכל זאת, גם אם רוצח שכיר של המאפיה

הוא "בעל עקרונות" שאינו מוכן להרוג נשים וילדים - עדיין הוא מוכן להרוג אנשים חפים מפשע שכל חטאם הוא שהם לא שילמו החודש דמי חסות למאפיה וכיו"ב. לא בדיוק האידיאל של הטוב והצודק עלי אדמות... הנקודה היא שרוצח שכיר מוכן להרוג (כמעט) כל אדם תמורת הסכום הנכון, הוא יודע בעצמו שלקרבנות שלו לא מגיע למות ושהם לא עשו שום דבר רע, אם כבר אז מי ששוכר אותו הוא בדרך כלל בצד הרע של המוסר. ובכל זאת הוא מוכן לרצוח אותם. לכן ברור שמדובר על אדם "רע". וזאת בניגוד לרוצחים שאינם שכירים אלא פועלים למען מטרה מסויימת שחלקם לפחות יכולים להיות אנשיים מוסריים. בסופו של דבר ההבדל בין "חייל" לבין "רוצח" הוא דק מאוד, ואולי אף לא קיים. השורה התחתונה היא ששניהם אנשים שהג'וב שלהם הוא להרוג אנשים אחרים, וזאת המומחיות שלהם. כמו שחייל הוא לא בהכרח אדם רע, אלא יכול להיות אדם מוסרי ובעל עקרונות (מבלי להכנס לסוגיה הפילוסופית של "טוהר הנשק"), כך גם מתנקש יכול להיות. האם למשל צלף של צה"ל שמתמחה בחיסול טרוריסטים הוא "מתנקש" או "לוחם"? זה בדיוק החולשה של שיטת מקצועות. לפי שיטת כשרונות הוא פשוט אדם עם כשרון גבוה מאוד בשימוש ברובים, יכולת הסוואה טובה ועוד כמה כישורים שיש לכל חייל.

Fenris

New member
מאפיונר שרוצח אנשים שלא שילמו

"פרוטקשן" יורה לעצמו ברגל. בדר"כ המאפיונרים יעדיפו להכאיב לאותו "פושע" כדי שבפעם הבאה הוא יידע לשלם בזמן. יש רוצחים שכירים עם עקרונות שאינם עולים בקנה אחד עם אידיאולוגיות רשע - JuffoWup ציין נכונה את "ליאון" כדוגמה. ניתן לבנות דמות של רוצח שכיר שאינה רעה - למעשה, פה לדעתי החולשה האמיתית של שיטת מו"ד - ההגבלה על הנטייה של הדמות. ההגבלה - לדעתי - היתה צריכה להיות "Any Non-Good" ולא "Any Evil". כי בעוד שייתכן שאני, כרוצח שכיר, לא מוכן לפגוע בנשים וילדים ולא אקח משימות כאלה, ואולי אפילו אדאג לחקור ולבדוק ולוודא שלאותו אדם שישמש לי כמטרה מגיע למות, אני עדיין הורג אנשים. אבל לדעתי ניתן לסווג אדם כזה כסוג מסויים של נייטרלי. שיטת הכישרונות לא פותרת את עניין הנטייה. לא ענית על השאלה המהותית יותר בדוגמת החייל שלך: האם חייל שמתמחה בחיסול טרוריסטים הוא "טוב" או "רע"? והתשובה, כפי שכולנו יודעים, תלוייה בהשקפת העולם שלך. בעיניי מדובר בגיבור, באיש שעושה טוב. בעיני אחרים ייתכן שהוא נחשב עדיין רוצח ומחסל ודינו "רשע". לפי דעתי, הנטייה בשיטת המו"ד היא דווקא כלי מצויין להגדרת המוסר של הדמויות. נכון, זה נראה מוגבל כי יש רק תשעה סוגים, אבל אם מסתכלים על זה כעל הגדרה כללית לשם כיוון, ניתן לשחק את הדמות בצורה טובה מאוד בעזרת הקווים המנחים שהנטייה מספקת.

"רוצח שכיר" בעל עקרונות הוא כבר לא

"רוצח שכיר", לפחות לא אחד קונבנציונלי. אם אנחנו מדברים על רוצח שכיר שמוכן לרצוח רק אנשים רשעים אז הוא כבר לא רוצח שכיר אמיתי, ומה שבטוח יהיה לו מאוד קשה למצוא פרנסה. זה כמו זונה שמוכנה לשכב תמורת כסף רק עם גברים שהיא באמת אוהבת. זה פשוט נשמע מצחיק. בכל מקרה מדובר על יוצא מן הכלל, וברור שרוצח שכיר טיפוסי הוא לא כזה אלא הוא מוכן לרצוח כל אדם תמורת המחיר הנכון. ייתכן שיהיו לו כמה כללים כמו למשל לא לרצוח ילדים קטנים (מה שמן הסתם לא יפגע לו בפרנסה כי בדרך כלל "חוזים" על ילדים הם די נדירים...), אבל השורה התחתונה היא שתמורת כסף הוא מוכן לחסל אנשים, או כדברי חז"ל: "דמים - תרתי משמע".

בין מדינה לכנופייה

קרלוס השפם בטוח שטימי המסריח הלך וסיפר למישהו מהכנופייה של ויטו על המארב המתוכנן בסמטה. לכן החבר'ה לקחו את טימי, עשו לו הליקופטר, וזרקו אותו לנהר עם נעלי בטון לרגליו. איסר הקטן היה בטוח שמאירטוביאנסקי מרגל לטובת הבריטים והערבים, ולכן טוביאנסקי זכה שלא בטובתו להיות האדם הראשון שהוצא להורג בישראל (השני הוא אייכמן). מצא את ההבדלים.

עם כל הכבוד למאפיה, יש ויש הבדלים

תמיד תוכל למצוא נקודות דמיון גם בין דברים שהקשר ביניהם הוא מקרי בלבד, אולם זה עדיין לא הופך אותם לזהים במהותם. מאפיה היא פשע מאורגן, קבוצה של נוכלים שהמטרה המוצהרת שלהם היא להרוויח כסף בדרכים לא כשרות. אין להם שום אידיאלים, והם גם לא מתיימרים להיות בעלי אידיאלים. כולם יודעים מה זה מאפיה והדברים ברורים. לגבי "מדינה" הרי שהמצב שונה לחלוטין, כי כאן המטרה המוצהרת היא להסדיר את חייהם של האזרחים, להשליט חוק, צדק, מוסר וכו' ("אלמלא מוראה של מלכות, איש את אחיו חיים בלענו"). אינני תמים כדי שאחשוב שכל מדינה נקיה משחיתות, פשע וכו'. אולם ההבדל המהותי הוא שלגבי המדינה מדובר על דברים שנספחים אליה ואינם מעצם מהותה, מה שאין כן לגבי הפשע המאורגן שכל מהותו נוגדת את המוסר האנושי הבסיסי (לגבי המדינה אני נוקט בדעתו של אריסטו שהאדם הוא יצור מדיני מטבעו).

יש הבדלים, אבל

המאפיה גובה דמי חסות מבעלי החנויות, ומגנה עליהם מאלימות בריונים אחרים. אם הם לא ישלמו, המאפיה תפעיל סנקציות. המדינה גובה מיסים מהאזרחים, ומגנה עליהם מפני אלימות של מדינות אחרות. אם הם לא ישלמו, המדינה תפעיל סנקציות. ועדיין, לא כל מדינה היא כנופיית פושעים. אבל לפעמים הגבול דק. שני אחים יהודים בשם חנילאי וחסינאי שלטו בממלכת-שודדים יהודית באזור נהרעדא שבבל. ראשי הפירטים באלג'יר (טאיפת אל-ראיס) ניהלו מדיניות כמעט-עצמאית במשך זמן רב. קיימת טענה לא לגמרי מבוססת בנוגע לקיומה בעבר של קהילת פירטים בשם "ליברטליה" במדגסקר. שליטה של צפון קוריאה ("המנהיג האהוב" - ה"מנהיג הדגול", אביו המנוח, לא מוכר רשמית כמת) שולט בכוח סחטנות גרעינית כלפי העולם, ונשען על צבא שאחת מזכויות היתר שלו היא שלוש ארוחות ליום. המלך הפיאודלי היה רק ראשון בין שווים ברשת של נאמנויות אישיות צולבות, שכל קשר ביניהן ללאומיות טריטוריאלית מקרי בהחלט. בדרום לבנון איש נחמד עם שפם בשם סעד חדד פיקד על תערובת של דרוזים, מרונים, נוצרים-אורתודוקסים ושיעים, שהחל מ1979 מומנו על ידי מדינה שרשמית הייתה אוייבת, וכינה את המיליציה שלו "צבא לבנון החופשית" בין היתר הוא מינה מושלים שגבו מיסים היישר לכיסם. לפעמים ההבדלים בין מדינה לכנופייה דקים מאוד.

דמי חסות שהמאפיה גובה נועדה בדר"כ

כדי למנוע אלימות שבאה משורות אותה המאפיה עצמה. לעומת זאת המדינה פועלת בעזרת שוטרים ובתי משפט כדי להגן על האזרח מפני פושעים אמיתיים, כגון מאפיונרים וכדומה. יחי ההבדל הקטן.

או בלשון אחר:

כדי להמחיש את ההבדל בין "מדינה" ובין "מאפיה". אם ירדתי לסוף דעתך אזי אתה טוען שאין הבדל מהותי בין השניים; ובכן נניח שהקוזה נוסטרה רוצה לפתוח סניף מקומי בשכונה שלך, ובידך האפשרות למנוע זאת. האם תמנע מכך משום שבסופו של דבר מה לי מאפיה ומה לי כל מדינה אחרת (הרי:לפעמים ההבדלים בין מדינה לכנופייה דקים מאוד), או שמא בכל זאת ההבדל הדק מן הדק יגרום לך לראות את המאפיה באור אחר מאשר סתם מדינה טיפוסית שעם קיומה אתה משלים בלב חפץ.

הקוזה נוסטרה

הקוזה נוסטרה החלה את פעילותה כזרוע של בעלי האדמות בסיציליה - "הפרטה" לגיטימית למראה של פעילות מנהלתית (גביית מיסים). בסופו של דבר, אנחנו מעדיפים מדינות על פני כנופיות, אבל זה לא משנה את העובדה שיש מדינות שמזכירות יותר כנופיות. מדינה נורמלית, מסתמא, הינה הרבה פחות שרירותית מכנופייה. נ.ב. הכתומים עשויים למצוא כאן התייחסויות ל"דון שרון", אבל מועצת י"ש הינה כנופייה שכזו הרבה יותר מחבורתו של האיש העגול מהחווה שעדיין זקוק ללגיטימציה של בוחרים כדי לפעול.

Galandor

New member
ואם ג'יימס לא יודע מה הופך את

קורבנותיו לפושעים או טרוריסטים??? אזי ידיו נקיות מדם?

Painkiller1989

New member
אהההם

אני מבין שתחתי פה דיון מעניין אבל השאלה שלי הייתה איפה אני יכול למצא מאגר של מקצועות יוקרה למבוכים ודרקונים, אבל זה כבר לא משנה כי השתנו החוקים, אבל אם בכל זאת יש למישהו משהו שישלח

Fenris

New member
מה שיש בספר השחקן לא מספיק לך?

אז תמציא חדשים! תהיה יצירתי. דרך אגב, Shadow Dancer לא חייב להיות רשע. אמנם אני מבסס את זה על הגרסה המצומצמת של ספר השחקן שהגיעה עם Neverwinter Nights אבל אני מאמין שזה נאמן למקור. מי שחייב להיות רשע הוא ה-Assassin, ואם אני הייתי המנחה שלך הייתי מאפשר לך ליצור דמות Assassin שאינה יכולה אמנם להיות טובה, אבל גם אינה חייבת להיות רעה. ראה את התגובה שכתבתי לפנג לו צי אן.

למעלה