On The Contrary
תומר יקירי דווקא הבנתי יותר טוב ממה שאתה חושב, אבל גררתי את זה לכיוון שרציתי. אל תיקח את זה אישית. בעיקרון, פואם אודיו מייצרים רמקולים אקזוטיים, כפי שמזאראטי ייצרו אולי פעם מכוניות אקזוטיות. לא מוצר צריכה המוני, אלא מוצר אחיטיסטי למביני עניין. מין רמקול גורמה אם תרצה. עכשיו, הרבה חוכמולוגים יטענו שחיים כהן משתמש במוצרים לא יקרים, ומחיר המוצרים של מנה שלו הוא 20 או אפילו 50 שקל, למה זה צריך לעלות 150 או 200? ואני חושב שמעבר לטיעון השדוף של "מי שיש לו ורוצה לקנות מה אכפת לך?" שאני לא מתומכיו המושבעים, הטיעון במקרה הזה הוא חוסר הידיעה של מי שלא עסק ממבישול למחייתו (גם אני לא, אבל כמה מחברי כן), לא מבין כמה חומר הולך עד שהמנה יוצאת כמו שצריך. כמה מנות זורק חיים כהן לפח, עד שהוא מייתר את זו שהוא מגיש לשולחן הסועדים. אם לא יעשה כך, סימני החיפוף יגיעו לפי הסועד, ומשם קרובה הדרך לביקורת הארסית המוצדקת. אבל כאן הביקורת היתה בלתי מוצדקת בעליל. מחירי האלמנטים שצוטטו על ידי גיא היו בלתי נכונים בעליל. ההכרזה הפסקנית של שי שאין דבר כזה רכיבים שהם PROPRIETY פשוט לא עומדים במבחן המציאות. אבל זה לא הפריע לעליהום המכוער הזה שהתנהל כאן. אני אישית עוסק כבר למעלה מ-20 שנה בהאזנה ביקורתית של ציוד שמע. אמנם ציוד מקצועי, אבל לאזניים שלי יצא כבר שם, ולא שם רע בכלל. ואני, בהאזנה ראשונה לאמרולים של יאיר, עוד בשלב הביצה, כבר יכולתי לעמוד על טיבם, ולאו דווקא בשל איכות האלמנטים בלבד. היה ברור שהשילוב של כל האלמנטים יחד הוא הוא מעשה האמנות. ואני מאתגר כאן את כל הקנאים, וכל המלעיזים לקחת את האלמנטים הללו, לרכוש אותם ב-400 דולר, לבנות אותם ולהזמין אותי למבחן האזנה. אני יכול להבטיח מבחן הוגן ואובייקטיבי, שבו יווכח סופית אם יש קבלות להוצאת לשון הרע שלהם, או שאותם מלעיזים עושים זאת מסיהות שאינן טכניות, ולבטח אינן ענייניות. יום טוב שלכולנו יונתן