POEM AUDIO

yairf

New member
אני לא בטוח שמזאראטי היא השואה טובה

מדוע? מכיוון שמאזאראטי של היום בעיקר נשענת על הילת העבר, ומייצרת מכוניות שלא מצליחות לעבור את הרף הגבוה שמציגות המתחרות, ולא נותנות הרבה מעבר לסטייל ועיצוב מרהיב. אני הייתי חושב יותר על אסטון מרטין...

yairf

New member
אני לא בטוח שמזאראטי היא השואה טובה

מדוע? מכיוון שמאזאראטי של היום נשענת על הילת העבר, ומייצרת מכוניות שלא מצליחות לעבור את הרף הגבוה שמציגות המתחרות, ולא נותנות הרבה מעבר לסטייל ועיצוב מרהיב. אני הייתי חושב על אסטון מרטין...

horn

New member
ידיד יאיר פ,טעות בידך.משנות ה80

עד אמצע שנות ה90 הייתה להם ירידה משמעותית במכירות שנבעה מקשיים בתחרות,אמינות נמוכה וכו´ ואז בא הדבר הבא:

yairf

New member
אני לא יודע לגבי ה-COUPE החדשה

(בעזרתה האדיבה מאד של פרארי כמובן) אבל ה-3200 הקודמת זכתה לקטילות נוראיות למרות הסטייל המדהים. יאיר נ.ב מה לגבי הבחור שלך??

On The Contrary

תומר יקירי דווקא הבנתי יותר טוב ממה שאתה חושב, אבל גררתי את זה לכיוון שרציתי. אל תיקח את זה אישית. בעיקרון, פואם אודיו מייצרים רמקולים אקזוטיים, כפי שמזאראטי ייצרו אולי פעם מכוניות אקזוטיות. לא מוצר צריכה המוני, אלא מוצר אחיטיסטי למביני עניין. מין רמקול גורמה אם תרצה. עכשיו, הרבה חוכמולוגים יטענו שחיים כהן משתמש במוצרים לא יקרים, ומחיר המוצרים של מנה שלו הוא 20 או אפילו 50 שקל, למה זה צריך לעלות 150 או 200? ואני חושב שמעבר לטיעון השדוף של "מי שיש לו ורוצה לקנות מה אכפת לך?" שאני לא מתומכיו המושבעים, הטיעון במקרה הזה הוא חוסר הידיעה של מי שלא עסק ממבישול למחייתו (גם אני לא, אבל כמה מחברי כן), לא מבין כמה חומר הולך עד שהמנה יוצאת כמו שצריך. כמה מנות זורק חיים כהן לפח, עד שהוא מייתר את זו שהוא מגיש לשולחן הסועדים. אם לא יעשה כך, סימני החיפוף יגיעו לפי הסועד, ומשם קרובה הדרך לביקורת הארסית המוצדקת. אבל כאן הביקורת היתה בלתי מוצדקת בעליל. מחירי האלמנטים שצוטטו על ידי גיא היו בלתי נכונים בעליל. ההכרזה הפסקנית של שי שאין דבר כזה רכיבים שהם PROPRIETY פשוט לא עומדים במבחן המציאות. אבל זה לא הפריע לעליהום המכוער הזה שהתנהל כאן. אני אישית עוסק כבר למעלה מ-20 שנה בהאזנה ביקורתית של ציוד שמע. אמנם ציוד מקצועי, אבל לאזניים שלי יצא כבר שם, ולא שם רע בכלל. ואני, בהאזנה ראשונה לאמרולים של יאיר, עוד בשלב הביצה, כבר יכולתי לעמוד על טיבם, ולאו דווקא בשל איכות האלמנטים בלבד. היה ברור שהשילוב של כל האלמנטים יחד הוא הוא מעשה האמנות. ואני מאתגר כאן את כל הקנאים, וכל המלעיזים לקחת את האלמנטים הללו, לרכוש אותם ב-400 דולר, לבנות אותם ולהזמין אותי למבחן האזנה. אני יכול להבטיח מבחן הוגן ואובייקטיבי, שבו יווכח סופית אם יש קבלות להוצאת לשון הרע שלהם, או שאותם מלעיזים עושים זאת מסיהות שאינן טכניות, ולבטח אינן ענייניות. יום טוב שלכולנו יונתן

horn

New member
אמרתי 400$ לזוג יח´.תכפיל ב3 עבור

זוג רמקולים.

guydot

New member
"שמעו, שמעו איך הן מקרקרות"

מתי כבר פרט בפניך את עלות היח´ - אני אפרוט אותן שוב, רק לצורך התזכורת: ScanSpeak Super Revelator = $450 ea ATD Zelaton = $699 ea Lambda Acoustics Woofer - לא מצוי באופן מסחרי אבל אני מעריך שסביבות $250-300 ליח´. עכשיו, בוא לכל זה נוסיף עלות משלוח בינלאומי (יקר מאוד) ומיסוי מלא (בסדר, בסדר, אם תזמין כמות תקבל גם הנחה אבל אני מבטיח לך שהיא לא עד כדי כך משמעותית כמו שנדמה לך) על זה בוא ונוסיף את עלות הרכיבים ברוסאובר ואת עלות הפקת התיבה וגימורה. כמה קיבלנו? תעשה חשבון בעצמך אה וכן... עוד דבר אחד "קטן" - עלות שעות העבודה והתכנון - עלות יח´ שנזנחו ודיזיינים ששוכללו על כל המשתמע מכך בשעות עבודה וחומרים, עלויות נלוות שהן חלק אינהרנטי בפעילותה של חברה וכו´ וכו´ וכו´ וכו´ וכו´. זה מאוד יפה שאתה מנפנף באצבע הוירטואלית שלך לאות חיוב בשרשור הנוכחי, אבל אולי, וזו כמובן סתם הצעה, לא תמהר פעם הבאה לדבר על דברים שאתה לא כ"כ אמממממממ... בוא נקרא לזה "בקיא" בהם?! בעצם.... עזוב... Lost cause. גיא. נ.ב הכותרת היא ציטוט של שלומי שבן - הדברים נאמרו בשם אומרם

horn

New member
חמוד,ציטטתי את מה שכתבתי אז ואכן

מתי העמיד אותי על טעותי. אני לא רואה צורך של אף אחד להתנצל על שום דבר שנכתב ובטח לא את הצורך של יאיר להעלב או להגיב לנכתב כי הפורום הזה הוא כלי להבעת דיעה. אני את הרמקולים המדוברים לא הייתי קונה מאותה סיבה שלא הייתי קונה כל דבר אחר של יצרן NO NAME ומבחינתי לא מספיק לתת למוצר שם,בשביל שיהפוך מאנונימי למוכר-צריך גם את מבחן הזמןואת הניסיון.אתה יכול לקרוא לי "לא בשל" אבל בטח שלא "לא בקיא" מאחר ובניתי לא פחות רמקולים ממך (ועוד כמה דברים) שנשמעו מצויין אך פשוט לא הייתה לי התעוזה/חוצפה למכור אותם במחיר גבוה/לא ריאלי.

ron99

New member
למה אתה סתם מתקיף אותו-הוא ציין

עובדות. ובקשר למחירים אתה יכול להיות סמוך ובטוח שחישוב העלויות הוא אחרת לגמרי בייחוד ללקוחות עיסקיים. כל מה שאני אומר לא בא לתת חוות דעת על הרמקולים כי מעולם לא שמעתי אותם - אבל אני מפרגן ליאיר מכל הלב - כי בעזרת אנשים כמוהו שוק ההיאנד בארץ רק יילך ויתפתח. מצד שני מניסיון אישי מה שגיא אמר על מוצרים NO NAME נכון - וביחוד בקשר לרמקולים. אני קניתי זוג כזה שבשמיעה ראשונית היה פגז - ורק אחרי מס ימים התחילו להתגלות הפאקים. במקרה של יאיר המוצר הוא לא NO NAME אלא חברה (או עסק). וכולי תקווה שעסק כזה יצלח בארץ וייתן תנופה לעוד עסקים. יש כרגע מידע עצום של מהדסים בנושאי עיבוד אות - קצת יוזמה עיסיקית ובארץ נוכל לייצר מוצרים שלא נופלים מTACT המפורסם.

guydot

New member
אני לא רוצה מאדון לנדאו כלום

וגם לא אמרתי לו לקנות שום דבר, רק נראה לי שכדאי לדעת על מה מדברים לפני שמשמיצים את עבודתו של אדם אחר - אבל עזוב, באמת שאין לי מה לנהל דו-שיח עם האדון - את חוסר ידיעתו והבנתו הוא כבר הוכיח. מעבר לזה חבל על הזמן שלי. גיא.

danaya

New member
got you../images/Emo24.gif

just to add as i said i am not familiar with yairs work so i took nOrh as an exaple bringing art to the people

danaya

New member
and BTW

when you put an item in the EXSOTIC nish whell the dude can charge as much as he feel you like it buy it

yairf

New member
יאיר ../images/Emo24.gif ברוך שובך לארץ הלבנטין

עזוב עכשיו את השטויות, שב תתרווח, שתה כוס ויסקי (
) וספר קצת חוויות. יאיר

ded

New member
ברוכים השבים , יאיר

צער לי שמהכוונתי הטובה ( כאשר המלצתי בחום ובכנות על הרמקולים שלך באותו השרשור ) יצא… מה שיצא. אני מרגיש גם כאחראי בזה שבעצם התחלתי את הנושה ויחד אם זה לא הייתי מצויד בעובדות כדי להסביר לאנשים כראוי ועל זה סליחה. אבל אני מאמין גם שאפילו אותם אנשים שכתבו מה שכתבו לא התכוונו למשהו רע באמת, אלא בגלל חוסר ידע והניסיון בתחום. הרי כולם נמצאים כאן כדי ללמוד , לחלוק בחוויות ובניסיון , ולכן אתה, כאדם מנוסה , מקווה שלא תכך את הדברים הללו קשה ללב. דוד

למעלה