PocketPC הכי טוב?

YaronZahavi1

New member
PocketPC הכי טוב?

שלום, מה לדעתכם הPocket PC הכי טוב שיש בשוק? הכי טוב מבחינתי הוא בעל כוח עיבוד הכי מהיר שיש. הכי מהיר והכי חזק. קראתי שהiPAQ HX4700 הוא מעולה. האם יש לכם המלצות אחרות? בנוסף - אתם מכירים תוכנות מומלצות בעברית לPocketPC? תודה לעונים.

[eLad]

New member
iPAQ HX4700 או Dell Axim X50v

מסך VGA, עיצוב, SD & CF, WIFI, BT ההבדלים העיקריים הם של-iPAQ יש touch pad ול-axim יש d-pad, והכרטיס מסך שאמור להיות יותר טוב ב-axim.

טוב שכתבת "אמור"

בכל המבחנים שקראתי הביצועים של Dell נחותים משמעותית מאלו של HP ובעניין המעבד הגראפי הביצועים נחותים ב 50%! מתברר שהמעבד הגראפי שהכניסה HP לאייפאק 4700 יעיל הרבה יותר. מעבר לזה ה - HP טוב יותר בכל רוב הפראמטרים: סוללה, איבזור, מסך, מארז, ביצועים.

YaronZahavi1

New member
הביצועים הכי חשובים לי

אם הביצועים של הiPAQ יותר טובים, הוא יותר יתאים לי.

קניתי את ה4700 ויש לי שאלה

איך אני מתחבר למודם של הp800 שלי? כמו כן סמן העכבר החץ שהיה נעלם לי

[eLad]

New member
סמן העכבר נעלם לפעמים

צריך ללחוץ לחיצה ארוכה על לחצן ה-contacts (שמאלי עליון) כדי להפעיל/לכבות את אופצית ה-pad.

2cookie

New member
אהמממ...

קודם כל, כפי שכתבתי כבר פעם, מעט מאד תוכנות מותאמות לכרטיס המסך שלו. מכיוון שה-DELL יהיה נפוץ יותר (וזה כמעט וודאי, התמורה טובה יותר) כנראה שיהיו בקרוב תוכנות שיותאמו למעבד הגרפי שלו. כשיהיו נראה את ההבדל האמיתי בביצועים... המעבד של HP הוא מתוצרת ATI, והוא נחשב למיושן יחסית. בכל מקרה, ה-DELL נותן כמה יתרונות כמו גודל פיזי קטן יותר, נוחות אחיזה (חומר הדומה לגומי וגם קוים עגולים יותר), עדיפות למשחקים ויציאת VGA באמצעות כבל ללא ניצול חריץ הרחבה לשם כך. למרות כל אלו, אם החסרונות של ה-HP (טאצ'פד, גודל ומחיר) לא באים בחשבון, הוא כמובן עדיף.

2cookie

New member
ושכחתי לציין שיש התפתחות בנושא

מסתבר שהשבב של אינטל שמותקן ב-X50V לא תואם טוב את המערכת (זוכרים? PXA255+PPC2002), וכל עוד זה תלוי בלחץ של אינטל וברצון שלה לדחוף את המעבד הזה לעוד מכשירים- הגירסה הבאה של WM2003SE תתאים למעבד (ולא מן הנמנע של-X50V יהיה עדכון ROM שיסדר את העניין).

יש לי הסתייגויות לדבריך

בתור מי שיש לו את האייפאק 4700 הטאצ'פד הוא יתרון עצום! אני נהנה ממנו מאוד, מאוד. כמו כן המעבד של ATI הוא מעולה, זה שיש ב DELL עושה רק צרות בנתיים והביצועים שלו על הפנים, HP בחרה בכוונה שלא לשלב אותו ומתברר שהיא עשתה בשכל. המכשיר פשוט טס בכל פעולה שעשיתי איתו עד היום. גם לשאר הכאילו יתרונות שציינת יש לי הסתייגויות, הוא יותר קטן רק שלא ציינת שגם המסך שלו יותר קטן. נוחות אחיזה.... נו, נו המכשיר עשוי פלסטיק בעוד ה HP עשוי ממגנזיום והוא הרבה יותר חזק ועמיד!. המחיר של הDELL הוא לא זול יותר אם חושבים עוד קצת לעומק.... סוללת הדל היא חצי מזו של ה HP. אין פליפ למסך שזה יתרון ע-צ-ו-ם, כנ"ל הטאצ'פד. תוסיף סוללה נורמאלית וכבר ייקרת את המכשיר יותר מה - HP ושיהיה ברור לכולם שעם הסוללה המקורית של ה DELL אי אפשר לעשות איתו הרבה.

2cookie

New member
טאצ'פד הוא יתרון כשיש לך מעליו

מסך מגע בגודל 4"?! אני לא חושב שזה במקום בכלל במכשיר עם ביצועים כמו של ה-HX. איך אפשר לשחק עם זה?! (DARXIDE EMP) קודם כל בקשר למעבד, מאיפה שמעת על צרות? אני לא. אני גם די בטוח שהאינטגרציה בין מעבד אינטל חזק למעבד גרפי חזק של אותה חברה תהיה טובה יותר מהשילוב של השבב של ATI (שהוא גם חלש וגם מיושן יותר, מעבד דומה מיושם בזודיאק וה-X50 מריץ את אותו משחק באותה איכות עם רזולוציה כפולה), אז פשוט נחכה לעדכון ה-ROM הבא ונראה מה קורה. (עד אז אני בטוח שבעלי X50V לא יסבלו במיוחד) בקשר למסך הקטן והנחות- זה מובן מאליו, צריך להקריב משהו בשביל הגודל הפיזי. בקשר למגנזיום\פלסטיק- לא יודע מה איתך, אני לא אוהב שהמכשיר מחליק לי מהיד. אני לא מת על ההרגשה של ה-X30 שלי (מנסה להיות מתכתי אבל לא הולך לו, לפחות זה מקנה מעט אחיזה) ואני ממש לא אוהב את ההרגשה החלקלקה של ה-Z71 למשל, אני פשוט לא חושב שנעים להחזיק מכשיר קר. מבחינת העמידות- זה היתרון השני של מבנה המתכת (יחד עם המראה העדיף, יתרון שה-HX היבשושי לא נהנה ממנו). נראה שה-X50 עשוי מאותו חומר ממנו עשויים סלולאריים כמו האלפא P8 והמוטורולה E398, מעין פלסטיק קטיפתי דומה לזה שבשלטים של YES רק עמיד יותר, וזה משהו שנעים מאד להחזיק (ויחד עם הקימורים של ה-X50 ייצור תחושה עדיפה). באשר לסוללה- ניתן לקנות ל-DELL אחת מורחבת (2200 MAH, ואתה עוד נשאר עם ה-1100 שאתה מקבל איתו) בסביבות ה-50$. ל-X30 כבר ניתן לקנות סוללה דומה ב-25$, לכן אני בטוח שגם המחיר הזה יצנח. מחיר ה-DELL מתקרב למחיר ה-HP רק לאחר שתקנה 2 סוללות כאלו... ומה עם נרתיק עור? אני נהנה מאד מנרתיק ה-X30 שלי והוא חסך לי 150 שקלים. כמובן שהוא לא איכותי ושימושי כמו אלו שתקנה בסכום כזה, אבל הוא מספק ולדעתי עדיף על פליפ מסך שלא מספק הגנה לאף חלק אחר של המכשיר (חבלות במתכת מכוערות מאד לעין, פלסטיק נשרט או נשבר וגם זה במקרים נדירים יותר. סוניאריקסון T610 הוא דוגמה לכך, ו-T630 שהמשיך אותו והיה עשוי מפלסטיק בכל חלקיו). לענייני סוללה מובנית: קודם כל, כבר כתבתי את זה פעם בפורום- מסך VGA לא צורך כפול אנרגיה ממסך QVGA, אלא אם הוא כפול בגודל (והוא לא). למעשה, בגלל שמסך ה-VGA של ה-X50 בהיר פחות בחמישית ממסך ה-X30 (שנחשב בהיר מדי בהגדרה הגבוהה ביותר) יכול להיות שהוא צורך בערך את אותה כמות. ההשפעה האמיתית של ה-VGA היא ההכבדה שלו על המעבד, וכאן רואים האטה בביצועים, או איבוד סוללה וזה ברור. אני עדיין לא חושב שחייבים להשתמש במכשיר במהירות הכי גבוהה, ואם מתכננים נכון את העבודה עם המכשיר ניתן להפיק ממנו מספיק כדי לעבוד יום שלם ללא בעיה.

התייחסות

אהלן cookie, שמע, זה בסדר גמור מבחינתי שכולם ירכשו DELL, זה לא יזיז לי. כל מה שאמרתי זה שבעיניי ה - HP יותר טוב וציינתי את העובדות. הביצועים של ה - HP עדיפים משמעותית. (לאחר עדכון הרום של DELL נראה מה יהיה, כרגע הביצועים שלו נחותים וכבר קראתי משתמשים שלו שכותבים שהם מאוכזבים). לא יודע מה אתה מעדיף להחזיק ביד, לי מאוד נעים להחזיק את ה - HP העשוי מגנזיום וזה שהוא יותר עמיד לא ניתן לויכוח בכלל אז שחרר אותי מענייני סוג הפלסטיק ממנו עשוי ה DELL. סוללה - אני משתמש ב WIFI, ב BT ובהרבה מולטימדיה. הDELL לא יגמור אצלי חצי יום בגלל הסוללה בעוד שעם ה HP אין בעיות. הטאצ'פד - אחלה דבר שבעולם, נהגתי עכשיו מירושליים הביתה ותוך כדי הנסיעה משכתי אימיילים, דפדפתי ביומן והוצאתי מס' טלפון וכל זאת באמצעות העכבר תוך שימוש ביד אחת ובקלי פשטות, ת-ע-נ-ו-ג. לגביי מישחקים אינני יודע לומר כי אני בכלל לא משתמש בפוקט למשחקים. שכל אחד יקנה לו איזה מכשיר שמתאים לצרכיו והכי חשוב שנהיה כולנו מאושרים.

2cookie

New member
תגובות...

"כל מה שאמרתי זה שבעיניי ה - HP יותר טוב וציינתי את העובדות." אני לא חושב שיש דבר כזה "בעיניך", אלא "לצרכיך". כך העניינים אכן מסתדרים טוב יותר. "לא יודע מה אתה מעדיף להחזיק ביד, לי מאוד נעים להחזיק את ה - HP העשוי מגנזיום וזה שהוא יותר עמיד לא ניתן לויכוח בכלל אז שחרר אותי מענייני סוג הפלסטיק ממנו עשוי ה DELL." עוד עניין סובייקטיבי. "סוללה - אני משתמש ב WIFI, ב BT ובהרבה מולטימדיה. הDELL לא יגמור אצלי חצי יום בגלל הסוללה בעוד שעם ה HP אין בעיות." כפי שציינתי, בהפרש המחירים, בעליו של ה-X50 יוכל להרשות לעצמו עוד סוללות. "הטאצ'פד - אחלה דבר שבעולם, נהגתי עכשיו מירושליים הביתה ותוך כדי הנסיעה משכתי אימיילים, דפדפתי ביומן והוצאתי מס' טלפון וכל זאת באמצעות העכבר תוך שימוש ביד אחת ובקלי פשטות, ת-ע-נ-ו-ג." אני מעדיף להשתמש באצבע על המסך למקרים בהם קשה לי לכוון טוב את הסטיילוס. " לגביי מישחקים אינני יודע לומר כי אני בכלל לא משתמש בפוקט למשחקים." רובנו כן...
"שכל אחד יקנה לו איזה מכשיר שמתאים לצרכיו והכי חשוב שנהיה כולנו מאושרים." וזו גם השורה התחתונה שלי.

[eLad]

New member
חצי../images/Emo32.gif מגנזיום ../images/Emo99.gif

נפל לי ה-4700 נפילה כל כך חזקה כאילו הוטח על הקיר ואין אפילו שריטה

2cookie

New member
אני מקווה שהכיסוי היה עליו../images/Emo3.gif

הדיג'יטייזר יכול לדלוף..

[eLad]

New member
בטח שהיה ../images/Emo13.gif

אני ממש מופתע שלא קרה לו כלום...

shklar1

New member
אמאלה ../images/Emo5.gif

לא עלי... בכל מקרה היה לו מזל פעם אחת זה לא אומר הרבה
שישמור עליו טוב... מי כמונו יודע שכל סריטה בבייבי היא אסון ...

למעלה