טאצ'פד הוא יתרון כשיש לך מעליו
מסך מגע בגודל 4"?! אני לא חושב שזה במקום בכלל במכשיר עם ביצועים כמו של ה-HX. איך אפשר לשחק עם זה?! (DARXIDE EMP) קודם כל בקשר למעבד, מאיפה שמעת על צרות? אני לא. אני גם די בטוח שהאינטגרציה בין מעבד אינטל חזק למעבד גרפי חזק של אותה חברה תהיה טובה יותר מהשילוב של השבב של ATI (שהוא גם חלש וגם מיושן יותר, מעבד דומה מיושם בזודיאק וה-X50 מריץ את אותו משחק באותה איכות עם רזולוציה כפולה), אז פשוט נחכה לעדכון ה-ROM הבא ונראה מה קורה. (עד אז אני בטוח שבעלי X50V לא יסבלו במיוחד) בקשר למסך הקטן והנחות- זה מובן מאליו, צריך להקריב משהו בשביל הגודל הפיזי. בקשר למגנזיום\פלסטיק- לא יודע מה איתך, אני לא אוהב שהמכשיר מחליק לי מהיד. אני לא מת על ההרגשה של ה-X30 שלי (מנסה להיות מתכתי אבל לא הולך לו, לפחות זה מקנה מעט אחיזה) ואני ממש לא אוהב את ההרגשה החלקלקה של ה-Z71 למשל, אני פשוט לא חושב שנעים להחזיק מכשיר קר. מבחינת העמידות- זה היתרון השני של מבנה המתכת (יחד עם המראה העדיף, יתרון שה-HX היבשושי לא נהנה ממנו). נראה שה-X50 עשוי מאותו חומר ממנו עשויים סלולאריים כמו האלפא P8 והמוטורולה E398, מעין פלסטיק קטיפתי דומה לזה שבשלטים של YES רק עמיד יותר, וזה משהו שנעים מאד להחזיק (ויחד עם הקימורים של ה-X50 ייצור תחושה עדיפה). באשר לסוללה- ניתן לקנות ל-DELL אחת מורחבת (2200 MAH, ואתה עוד נשאר עם ה-1100 שאתה מקבל איתו) בסביבות ה-50$. ל-X30 כבר ניתן לקנות סוללה דומה ב-25$, לכן אני בטוח שגם המחיר הזה יצנח. מחיר ה-DELL מתקרב למחיר ה-HP רק לאחר שתקנה 2 סוללות כאלו... ומה עם נרתיק עור? אני נהנה מאד מנרתיק ה-X30 שלי והוא חסך לי 150 שקלים. כמובן שהוא לא איכותי ושימושי כמו אלו שתקנה בסכום כזה, אבל הוא מספק ולדעתי עדיף על פליפ מסך שלא מספק הגנה לאף חלק אחר של המכשיר (חבלות במתכת מכוערות מאד לעין, פלסטיק נשרט או נשבר וגם זה במקרים נדירים יותר. סוניאריקסון T610 הוא דוגמה לכך, ו-T630 שהמשיך אותו והיה עשוי מפלסטיק בכל חלקיו). לענייני סוללה מובנית: קודם כל, כבר כתבתי את זה פעם בפורום- מסך VGA לא צורך כפול אנרגיה ממסך QVGA, אלא אם הוא כפול בגודל (והוא לא). למעשה, בגלל שמסך ה-VGA של ה-X50 בהיר פחות בחמישית ממסך ה-X30 (שנחשב בהיר מדי בהגדרה הגבוהה ביותר) יכול להיות שהוא צורך בערך את אותה כמות. ההשפעה האמיתית של ה-VGA היא ההכבדה שלו על המעבד, וכאן רואים האטה בביצועים, או איבוד סוללה וזה ברור. אני עדיין לא חושב שחייבים להשתמש במכשיר במהירות הכי גבוהה, ואם מתכננים נכון את העבודה עם המכשיר ניתן להפיק ממנו מספיק כדי לעבוד יום שלם ללא בעיה.